Shkaku i akute pancreatitis në fëmijët


Si rezultat i lezione akute necrotic inflamatore të pankreasit fillon të zhvillohet pancreatitis, ndërsa enzimat aktive në hekur dhe fillon për të shkatërruar strukturën e këtij procesi është në pankreas formë samoperetravlyuvannya. Përveç kësaj, toksina lëshuar gjatë inflamacion të pankreasit në gjak dhe të shkaktojnë inflamacion i veshkave, mëlçisë dhe të thyejnë zemrën.
Në thelb të pancreatitis akute është hipersekrecioni lëng pankreatik, siç është të dëmtojë qelizat Acinar e daljeve pankreatik lëng dhe për këtë arsye i vështirë. Pancreatitis akute ndodh kur ka një bllokim i gypit pankreatik në duodenum, kanal lidhur me tëmthit kanal biliare, që hyn në duodenum dhe në rast se do të mbahet bllokim apo ngecje e lëng në kanalet e pankreasit, pancreatitis akute ndodh. Pankreasit ka dy funksione ndihmon tretjen e ushqimit dhe endokrin që prodhon lëng pankreatik, i cili përbëhet nga një numër i enzimeve që nxisin tretjen. Insulinë hormon, i prodhuar nga gjëndër, hyn në gjak dhe nxit thithjen e sheqerit nga qelizat. Pancreatitis mund të ndodhë për arsye të ndryshme dhe shkaqet e pancreatitis akute tek fëmijët mund të shkaktohet nga faktorë gjenetike që lidhen me sëmundjen apo sisteme të tjera dhe organeve. Për më tepër të shkaktojë tek fëmijët mund të përfshijnë dietë të varfër, dhe në rastin kur fëmija është në një situatë mjaft nervor, ajo mund të jetë ditore apo në shtëpi grindjet, por kjo nuk është arsyeja kryesore, ka raste kur një fëmijë është i sëmurë dhe në prindërit e dashur .Ndodhja e pancreatitis akute me stres dhe perevozbuzhdenyyah tjera nervor për shkak të pankreasit vasospasm në reagime të ndryshme neuro-psikiatrike dhe neuro-refleks që shkel rrjedhjen e lëngut pankreatik në duodenum. Edhe një nga shkaqet e pancreatitis akute tek fëmijët është një roundworm që bien në gypit pankreatik dhe ajo shkel rrjedhje e lëngut pankreatik, ai ndalet dhe fillon të irritojë muret e qumështit. Shkaku i pancreatitis akute tek fëmijët është e sëmundjeve të ndryshme yndyrë, zorrët e hollë dhe duodenum që shkaktojnë diverticula, janë zgjatje të ndryshme në dy pika. Enterocolitis mund të zhvillohet kur inflamacion fillon zorrët e vogla dhe të mëdha dhe kolit (inflamacion i rreshtim të zorrës së trashë). Për më tepër shkaktojë pancreatitis akute mund të jenë të enterit është lezione inflamatore dhe distrofike e zorrë e vogël.


Megjithatë, një rol të rëndësishëm në zhvillimin e pancreatitis në të ushqyerit e fëmijërisë luan kur një fëmijë është ushqyer shumë skuqur, yndyror dhe tymosur produkte, dhe breakfasts bollshme përzemërt dhe darka në fund të çojnë në fenomene të tilla. Lëng pankreatik është enzima shumë aktive, dhe për këtë arsye mund të jetë inflamacion i duodenum apo duodenitis fillon ënjtje e mukozës, e cila në masë të madhe komplikon lëvizjen e lëngut pankreatik dhe fenomene të tilla mund të ndodhin Ulçera duodenale ose helmim akut me produkte të ndryshme. Siç kemi përmendur, zhvillimi i pancreatitis akute fillon veprimin e enzimeve në mur e gjëndër, dhe digests veten dhe është ndikuar nga trypsinogen enzimë kur ai shkon në trypsin, në kanalet e pankreasit, në mënyrë që ata mund të zhvillojnë arsimin nekrotike. Zhvillimi i pancreatitis akute tek fëmijët nga një shumëllojshmëri e sëmundjeve endokrine, kur ata fillojnë t'i trajtojnë fëmijët e kortikosteroidet mund të jetë sëmundje virale të tilla si hepatiti dhe shytat apo shytat. Një shkak i rëndësishëm i pancreatitis akute tek fëmijët mund të jetë acinus pankreatik kur ndezur kanal intercalated, bashkimi me kanale vnutrydolkovыmy dhe është transferuar pastaj në mezhdolkovыe që rrjedhin në kanal pankreatik dhe në kundërshtim me lëng pankreatik trafikut në kanalet e brendshme, atje trashje mur dhe kështu ndërprerë funksionin e rregullimit endokrine. Ky proces i lidhur me paraschytopodibnoyi punës, tiroide dhe gjëndra veshkave, në kundërshtim me punën e tyre është një shkelje e formimit të lëng pankreatik, pasi kjo varet nga prodhimin e hormoneve të këtyre gjëndra. Ajo hormonet si norepinephrine, epinephrine, vasopressin dhe calcitonin, dhe në këtë mënyrë jo vetëm që mund të ngadalësojnë formimin e lëng pankreatik, por të ndaluar krejtësisht, duke çuar në pankryatycheskoy Akhil kur lëng pankreatik ka enzime që shkaktojnë edhe përçarje të trakti gastrointestinal dhe i pancreatitis akute.


Pancreatitis akute ndodh papritmas dhe kjo shpesh ndodh pas një vakt që përmban ushqimet yndyrore. Në këtë rast, fillon të zhvillohet prerjes dhimbje, e cila mund të shkaktojë goditje të dhimbshme dhe një rënie të mprehtë në presionin e gjakut, fëmija bëhet i zbehtë dhe ai vepron djerse të ftohtë, me rritje të shpejtë dhimbje, se është e vështirë për të arrestuar analgesics narkotike. Kjo mund të shpjegohet me afërsinë e vendndodhjes së pankreasit në pleksus diellore, dhe në këtë rast ndryshon themelore ndezjen mbi të. Dhimbja mund zoster karakterin e jetës, ata japin në të dy kuadratin e sipërm dhe përsëri, me të bollshme zhvillimin vjella të vazhdueshme, dhimbje nuk u ndal, ata janë të përforcohet edhe pas një gllënjkë të ujit. Në këtë rast, fëmija duhet të jetë shtruar në spital menjëherë.