Shkaqet dhe parandalimi i neuroses tek fëmijët


Për të thonë se disa prindër dashuria e tyre
Fëmijët më shumë e disa më pak, do të ishte gabim. Kjo ndjenjë biologjikisht intensive që nuk është e shurdhër dhe nuk dobësuar. Megjithatë, për shkak të dashurisë së madhe dhe nganjëherë të verbër e prindërve për fëmijët e tyre shpesh injorojnë mbeten shumë probleme, të tilla si neuroses. Shkaqet dhe parandalimi i neuroza në fëmijë - një nga temat më të rëndësishme në pediatri, e cila kërkon një qasje profesionale.

Neurozë quajtur manifestime psikiatrike
çrregullime, arsyet janë të ndryshme. Në të rriturit, ato ndodhin në sfondin


stresi dhe ndjenja të shpeshta, por në këtë mënyrë fëmijët mund të manifestohet
trauma psikologjike. Natyra e fëmijës nuk është formuar ende plotësisht, kështu që
perceptojnë situata të caktuara dhe ngjarjet që ndodhin rreth tij nuk mund të
mjaft në mënyrë adekuate. Një burrë i vogël me një brishta dhe të rrezikuara nevojat psikikë
vëmendje e veçantë nga të rriturit dhe gardhet nga situata të vështira. Në
mjekët arsenal shumë mënyra dhe mjete që janë të rekomanduara si
parandalimin e neuroza në fëmijë, por shumë varet nga vetë prindërit.


Përveç kësaj, ka arsye të tjera që
neuroses manifestuar në fëmijët e vegjël. Ajo mund të jetë i trashëguar
predispozitë, sëmundje transferuar në fëmijërinë e hershme dhe pas
lindjes dhe sociale dhe mjedisore. Shpesh mjekët tregojnë
Shkaqet e tilla të neuroza si ngarkesë të tepërt në shkollë ose në kopsht,
Capture nga disa klasa në seksione dhe grupe, për shkak të asaj që shumë
lodhje fizike duket, dhe pastaj psikologjike.
Situata në marrëdhëniet familjare ndërmjet prindërve dhe

marrëdhënia midis prindit dhe fëmijës është gjithashtu ndikojnë në gjendjen formuar
Sistemi nervor. Skandalet e vazhdueshme dhe qëndrimi i hapur - që shpesh
Ka arsye manifestime të neurozë.

Shënoji manifestimet e neurozë mund të jetë një numër të simptomeve.
Fëmija twitching këmbët ose stilolaps, ai fillon të ketë frikë e mbyllur
hapësira errësira. Fëmijë bëhet i mbytur në lot, ngadalësuar reagim të
që është, lëvizjet janë të panatyrshme, ndryshime të fytyrës shprehje. Ju lutem
vëmendje dhe oreks. Ajo dobëson ose zhduket krejt. Nga tij

pafuqisë dhe fakti që prindërit nuk i plotësojnë një kërkesë të veçantë, fëmijët
neurozë mund të bien në dysheme në gjendje histerike, nisur dhe duart në dysheme, ulëritës dhe
postera. Në raste të tilla absolutisht të padobishme për të qortojë fëmijën dhe të rrepta
metoda në përpjekje për të sjellë atë në jetë. Gjumë natë me nervozizëm shumë
thyer. Por në të njëjtën kohë, mungesa e ditë e natë kohë për të fjetur
Fëmija ajo mund gjithashtu abuzimi qartë i shtetit psiko-emocionale.

Në formimin fillestar dhe zhvillimin e aftësive të të folurit

manifestim i mundshëm i stuttering. Sidomos duhet të shikojnë me kujdes
psikikën e fëmijës në dy dhe tre vjeçare. Mjekët specialistë
Metodat e rekomanduara të cilat mund të jetë parandalimi i neuroza tek fëmijët.
Paralajmërimi veçanërisht e rëndësishme në fillim të çdo çrregullime psiko-emocional
shtet.
Foshnja në çdo rast nuk mund të shtoj e
Komunikimi i jashtëm dhe çdo gjë që ndodh përreth. Mos lejoni të komunikojë me
shokët dhe të ecin me to në lojra të ndryshme - është e gabuar. Edhe pse

disa fëmijë sillen keq, fëmija duhet të marrë të përdoret për të gjitha llojet e sjelljes
dhe ende të mësojnë për të kuptuar se çfarë është e mirë, ajo që është e keqe.
Në kopsht apo në shkollë të fëmijës mund të jetë e vështirë
përshtatur. Parandalimi i neuroza në fëmijë - është e drejta për të mësuar Furnizime
dhe shkolla e një pacienti të fëmijëve gjatë adaptimit të tij dhe habituation në
Ekipi i ri, llojet e reja të ngarkesave (në shkollë).

Parimet themelore për prindër
parandalimi i neuroza është durim, durim, accustoming për të punuar, rrënjosja

dashuria për sportin, dëshirën për të zhvilluar dhe për të përmirësuar aftësitë e tyre dhe për të zgjeruar
horizontet.
Ndikim negativ në sistemin nervor
këmbëngulja e konflikteve në familje, pirja e shpeshtë, lufton mes
prindërit, urime gënjeshtrat dhe mashtrimet. Shpesh shkaqet e neurozë - një
divorci banal i prindërve. Ne nuk do të thotë se familja duhet të jetë
gjithmonë të qetë dhe të qetë. Në një mjedis tipike dhe monotone, sipas
psikologë, fëmijë rritet me sistemin e rrezikuar nervor, e cila do të rrëzimit kur

Situata e parë e vështirë, e cila ishte një surprizë për të.
Parandalimi i mirë i neuroza tek fëmijët - të drejtë
organizimin e gjumit dhe syçeltësi. Fëmija, nevoja për të fjetur 2-3
ditë, fëmijët deri në tre vjet - 2 herë gjatë ditës dhe fëmijët mbi tre vjet është e rekomanduar
rrinë një sy gjumë dhe pushim për 3-4 orë.

Pas dhe duke marrë parasysh interesat e fëmijës, e jo prindërit
duhet verbërisht dhe menduar kënaq dëshirën e fëmijës së tij. Fëmija duhet të jetë mirë
perceptojnë ndalim vidyazyka dhe nuk luftojnë në gjendje histerike derisa ta kryejë atë

dëshironi. Toddler duan të mësojnë atë për të respektuar dhe për të kuptuar interesat e të tjerëve
njerëzit, duke i mbajtur mendimin e vet.