Arsyet tantrums e fëmijëve të vegjël


Shfaqja e ndonjë tantrums - një rritje e emocioneve që personi për çfarëdo arsye nuk është në gjendje për të ruajtur kufijtë e duhura. Të gjithë njerëzit, duke përfshirë edhe të ekuilibruar dhe të qetë, herë pas here japin emocionet e tyre. Displays e zemërimit apo keqdashje variojnë nga debati të nxehtë në një zë të ngritur në mjaft serioze "shpërthime" rrahja dhe kryevepre enë. Gama e histeri rritur kufizuar kulturën e përgjithshme të sjelljes dhe ideve personale rreth kufijve të lejuar në çdo rast. Çka e shkakton tantrums e fëmijëve të vegjël?


Të rriturit kanë të bëjnë me fishekzjarre tuaj Fury besnik. Ju nuk mund gjithmonë të mbajnë një peshë e fyerjeve dhe padrejtësitë që na rrethojnë - thonë ata. Nga ana tjetër, psikologë dhe neurologë janë këshilluar për të shmangur këto situata, të shumtën e rasteve e pranojnë se në asnjë mënyrë të jepni nga emocionet e nevojshme për të ruajtur shëndetin e tyre, stresi parealizuara nervor dhe mendor çon në shumë sëmundje sistemike.

Por të rriturit Maturia avullohet kur është fjala për tantrums e fëmijëve të tyre, mbetet një mungesë të të kuptuarit dhe të refuzimit të asaj që po ndodh. Megjithatë, çdo incident që shkaktoi papërmbajtshëm, fëmija pakontrollueshme zemërim kërkon reflektim të kujdesshëm nga ana e prindërve të tij. Në fakt, tantrums e fëmijëve të vegjël dhe të rriturit nuk janë shumë të ndryshme. Dhe ata të dy kanë drejtuar në mënyrë të tillë të paqytetëruar e komunikimit, kur duket se nuk ka metoda të tjera, përveç demonstratave rreth tyre "Extra" nuk do të ndihmojë ata të arritur rezultatin e dëshiruar. I vetmi ndryshim është se rritur nuk e përdorin këtë "armë" gruan ku as priftit. Një fëmijë kurrë të mjaftueshme për të kuptuar se çfarë ndikimi në këtë mënyrë ndihmon atë të menaxhuar prindërit e tij, dhe ai bëhet një mjet i manipulimit për çdo rast. Me anë fëmijë i dashur arrin të tërheqë vëmendjen e gjithnjë e më shumë, duke rezultuar në formë histerike është tipike e sjelljes së tij. Duke parë ulëritës dhe fëmijë duke qarë, prindërit menjëherë të kandidojë në ndihmë të tij dhe të bëjë të gjitha përpjekjet për të qetësuar fëmijën mërzitur. Një fëmijë vetëm këtë dhe duke pritur, sepse ai e di: në momente të tilla ai do të arrijë gjithçka që ai ka nevojë. Gatshëm apo edhe rebel vogla rezistojnë frikë, prindërit me fëmijërinë e hershme padashur e mësoi atë për këtë lloj të mënyrës së komunikimit.


Nxeh fëmija mund faktor krejtësisht e papritur. Për shembull, "e gabuar" është zhvendosur nga një karrige apo vendosni një lodër të preferuar. Kid shprehur pakënaqësinë e tij me thirrjet zë të lartë, ulëritës, mallkimi, duke hedhur gjëra në të gjitha aspektet dhe subjekteve. Për një sjellje të tillë të rënies tipike në dysheme, duke mposhtur kokën e tij kundër një mur apo kabinet. Shpërthimi i pakontrolluar i fëmijëve bujë myyazytsilnoho nganjëherë çon në konvulsione, mungesa e frymës (duket se fëmija gasps) dhe i dobët të shkurtër. Shpesh, pas shpërthimeve të tilla sistemi nervor ka nevojë për një pushim dhe fëmija bie në një mpirje ose fle tantrums fortë dhe të gjatë fëmijën gjumi qëndrueshme një maksimum prej një orë e gjysmë.


Në konfrontim të ashpër me prindërit fëmija hyn periudhat kalimtare të jetës së tyre. Për një moshë të tillë të hershme është fazat e fillimit të ndjekjes kopshtit (dy deri tre vjet) dhe hyjnë në klasën e parë (gjashtë apo shtatë vjet). Po ndryshon sjelljen e fëmijës mund të jetë i lidhur direkt) me vizituar grupet e fëmijëve, por mund të ndodhë dhe në mënyrë të pavarur prej tyre. Në fund të fundit, jo çdo fëmijë është tre vjet në kopshtin e fëmijëve, por në "shtëpinë" e fëmijëve në këtë moshë ka gjendje histerike. Periudha kalimtare janë treguar në mënyrë të qartë nuk aksidentit: kjo është faza të caktuara në zhvillimin psikologjik dhe mendor të fëmijëve. Trevjeçar foshnjë tashmë e di se si të ecin, flasin dhe të kryejnë veprime të thjeshta për veten për herë të parë në jetën e tij ndjehet i pavarur. Ai fillon të eksploruar kufijtë e lejueshëm - duke përfshirë aftësinë për të menaxhuar të rriturit për të zbatuar dëshirat e tyre. Për këtë ai përdor mjete të ndryshme të manipulimit: britmat, tantrums dhe humor. Në këtë vizitë moshë kopshti zgjeron "veglën" e saj. Në mënyrë të ngjashme, fëmija shtatë-vjeçar, i cili ka ardhur një shkollë tërësisht të ri të jetës, erdhi në klasë të parë ndihet mjaft i rritur dhe i pavarur. Dhe përsëri nevojën e tij për të eksploruar kufijtë e statusit të ri nuk i jep atij paqe. Dhe nëna ime e kuptoi se fëmija i saj është rritur, ai duhet sa më shumë të jetë e mundur grindje, por më tepër për të mbajtur "të mirë" zemërim i çastit në të njëjtën kohë duke kontrolluar se ngjarja më e mirë.


Shfaqja e histeri provokon një numër faktorësh:
- lodhje të rënda;
- sëmundje, veçanërisht në temperaturë të ngritur;
- ekspozimi i zgjatur në mesin e një numri të madh njerëzish;
- pushime të gjata me liri të pakufizuar të veprimit;
- gjumë të parregullt dhe syçeltësi;
- uria;
- një mjedis të përshtatshëm në të cilin një rol të rëndësishëm ka luajtur nga publiku "të luajë."

Fëmijët nuk aksidentalisht rrokulliset me tantrums tilla shije në vende publike: dyqan (sidomos supermarkete), në transport, në rrugë dhe në prani të mysafirëve. Këta vëzhgues pasiv vetëm në shikim të parë. Fëmija kupton: nëna më tepër njerëzit duket të jenë ulëritës apo heshtje injorojë atë. Sidomos pasi që ka kaq shumë njerëz të mëshirshëm që do të bindë për të ardhur keq të saj fëmijën e dobët.


Megjithatë fëmijë histerike nuk është gjithmonë metoda të ndërgjegjshëm të ndikimit psikologjik. Shpesh karakter të tillë nervozizmi dhe sjellja e lidhur me praninë e sëmundjeve neurologjike, kështu që është e nevojshme që të kthehet për të profesionistëve. Përveç kësaj për të vizituar një neurolog mund të kenë nevojë psikiatër konsultimit, psikolog dhe disa mjekë të tjerë profilin ngushtë. Në të gjitha rastet e tjera, prindërit duhet të merren me tiranit të vogël, një afat i cili ka probleme serioze në komunikimin me njerëzit.