Shkaqet e trashje në fëmijët dhe adoleshentët


Problemet e dietë të varfër dhe mungesa e ushtrimit të çojë në trashje e fëmijëve dhe adoleshentëve, dhe për momentin, kjo çështje është shumë serioze në të gjitha vendet, për shkak të faktit se obeziteti në moshë të re mund të çojë në sëmundje të ndryshme.
Shkaqet e trashje në fëmijët dhe adoleshentët mund të shkaktohet nga sëmundje të tilla si diabeti, sëmundje të mëlçisë, hipertensionit, infarkt miokardi, varfëri dhe sëmundje të tjera.
Ndryshe nga trashje të rritur, trajtim trashje fëmijëri përfshijnë stërvitje të rregullt, dietë, terapi të drogës dhe madje edhe kirurgji.


Para fillimit të trajtuar trashje në fëmijët, duhet të identifikojnë shkaqet e trashje në fëmijët dhe të rinjtë, për të gjetur natyrën e trashje, për shkak të faktit se pesha e fëmijës varet nga lartësia, mosha, gjinia, faktorët trashëgues, para së gjithash, merr parasysh peshë dhe lartësi prindërit, dhe vetëm atëherë mund të kryejë një terapi.
Shkaqet e trashje në fëmijët dhe adoleshentët janë shumë të ndryshme, duke filluar nga shkaqet gjenetike dhe hormonale dhe mbarimit të hahet, jo në moshë, bollëkun e ushqimit, ndërsa ata të çojë një mënyrë jetese ulur, si dhe fëmijët të konsumojnë më shumë kalori se sa është në rritjen dhe zhvillimin Fëmija çon në një sërë peshë të tepërt.


Në mënyrë të qartë, nuk janë shkaqet e trashje të shkaktuara nga sëmundje gjenetike që çojnë në trashje e fëmijëve, dhe ajo sëmundje të tilla si sindromi Bardeta-Byedla dhe Prader-Willi, por këto sëmundje kanë tendencë për fëmijë të vegjël.
Shkaqet kryesore të trashje në fëmijët dhe adoleshentët është overeating, duke ngrënë ushqime të lartë kalori është patate të skuqura, "ushqime të shpejta" dhe pije karakter sintetike, karamele, ushqime që përmbajnë sasi të mëdha të yndyrës. Përveç kësaj do të pijnë pije dhe ushqime që përmbajnë sasi të mëdha të sheqerit, të japin ndihmë të madhe në peshë, dhe të luajë në kompjuter, shikuar televizor, plotësoj problemin.


Shumë prindër nuk e kuptojnë se çfarë produkte duhet të blihet për fëmijët, që ata të ushqyer ato kripur, e ëmbël, ushqimet yndyrore, atëherë fëmijët të mësohen me këto ushqime dhe ata të zhvillojnë një formë të konsumit të pakontrolluar të ëmbël, yndyrë dhe produkte të tjera të lartë kalori, sjell një rritje traktin gastrointestinal, dhe hipotalamusi merr përdorur për të dhënë një mbushje sinjal është shumë vonë, kur fëmija është perenasytyvsya.
Prandaj, përgjegjësia për trashje fëmijës qëndron me babain e tij, sepse fëmija nuk mund të fajësohet, sepse ai e pëlqen ëmbëlsirat ose patate të skuqura dhe produkteve që ra në shijen e tij, dhe ai ka qasje në to dhe të mendojnë për pasojat duhet të prindërve dhe jo fëmijët.

Fenomene të tilla të çojë në depresion dhe fëmijët fillojnë "shkop" myyazytsilno këto ndjenja më shumë ushqim, duke krijuar një rreth vicioz, dhe rekrutuar më shumë peshë, kështu që prindërit duhet gjithmonë të interesuar në problemet e fëmijëve të tyre.

Ajo ndikon në rritjen dhe zhvillimin e fëmijëve, si dhe një sërë peshë të tepërt është një konsumi i vazhdueshëm i ushqimeve të çastit që kanë një përmbajtje të konsiderueshme me kalori, por pak pektin, të cilat ndihmojnë për të hequr nga produktet e kalbjes trupi është intensive dhe depozitimin e qelizave yndyrë në trup, dhe të çon në trashje.

Prindërit duhet të kërkojnë kujdes mjekësor në qoftë se ata ishin në ndonjë dyshim në lidhje me fëmijën mbipeshë.
Kur ka një peshë të fëmijës, mjeku përcakton apo fëmija juaj krahason me fëmijët e tjerë të së njëjtës moshë dhe gjini.
Shpesh ka raste kur një fëmijë është duke fituar me shpejtësi rritjen dhe në këtë rast pesha mund të kthehen në normale, kështu që mjeku duhet të studiojë historinë e trashje, nëse i pranishëm në anëtarët e familjes, gjurmë historinë e sëmundjeve të sëmundjes dhe të afërmit e ngushtë të tilla si diabeti apo çrregullime hormonale .


Mjeku duhet të dini preferencat e ushqimit të fëmijës dhe të mësojnë se si shumë ushqim që duhet dhe e di nivelin e fëmijës, stërvitje e tij fizike, intensiteti i tyre dhe sasinë e kohës së shpenzuar për këto ushtrime.
Të gjithë këta faktorë ndikojnë në nivelin e fëmijës, dhe në qoftë se ajo do të vazhdojë të rritet pesha konform me rregullat e saj, atëherë ajo mund të më vonë, astma, tensioni i lartë i gjakut, sindroma metabolike, sëmundje të mëlçisë, mund të zhvillohet në pubertet të hershëm ose menarche ose menstruacionet në fillim.

Edhe pse fëmijët dhe kanë nevojë për ushqim shtesë, ndryshe nga të rriturit, megjithatë, duhet të jetë një ekuilibër mes kalorive të konsumuara dhe të përdorura, për shkak se fëmijët konsumojnë jo më shumë kalori se sa të shpenzojnë, pesha e tyre korrespondon me zhvillimin e trupit, dhe ata të rriten në proporcion me zhvillimin e saj .

Metodat e mirëmbajtjes peshe ose humbje peshe kundërtën, fëmijët duhet të jetë e njëjtë si në të rriturit, fëmija ka për të ngrënë ushqim të shëndetshëm, dhe në të njëjtën kohë vazhdimisht rritjen e aktivitetit fizik, në këtë rast rritja dhe zhvillimi i saj do të jetë normale.

Kur ushqyer fëmijën, prindërit duhet të preferojnë frutat dhe perimet, por për rritjen dhe zhvillimin e indeve të muskujve, fëmija e nevojshme proteina, kështu që ajo duhet të ushqehen mishit dhe produkteve të peshkut.
Produktet e qumështit duhet të jetë në dietën e fëmijëve, si në këtë periudhë ata formuan skelet dhe produktet me një përmbajtje të lartë të kalciumit janë thelbësore.

Nëse fëmija juaj është i trashë, është e mundur që të përdorin drogë në adoleshencë, Sibutramine dhe Orlistat është, ndërsa Sibutramine është aplikuar për të rinj mbi 16 vjeç, ajo mund të ndryshojë kimi e trurit, hypothalamus do të japë mbushje komandës.

Orlistat treguar për personat nën 12 vjeç, dhe ai ka aftësinë për të parandaluar thithjen e yndyrës në zorrë. Megjithatë, ilaçi më i mirë, ai do të pushtetit, lëvizja dhe të hahet racional.