Shkaqet e mosmbajtjeje në fëmijë


Mosmbajtjeje urinar është shumë e zakonshme në segmente të ndryshme të popullsisë, e cila sigurisht që ndikon në të gjitha aspektet e jetës, duke kompromentuar konsumit, profesionale dhe familjare përshtatur dhe të përballen me këtë problem nuk është e lehtë, edhe pse problemet e tilla të përfshira urologists, neurologë dhe gjinekologë.
Ky problem është veçanërisht e vërtetë për fëmijët, të moshuarit dhe gratë, dhe shkakton mosmbajtjeje në fëmijët qëndron në faktin se ata prodhuar sistem të caktuar sinjalizuar në tru dhe ndërsa ajo kontrolli funksional jo formuar, sinjal nuk arrijnë trurin përmes papjekuri trurit. Fëmija nuk mund të mbani muskul unazor dhe kjo është urinim myyazytsilne.


Gradualisht kjo marrëdhënie u themeluar dhe fëmija mund të kontrollojë veten gjatë natës, por çdo prind ka për një fëmijë në kohën e gjumit për të ulur në banjë dhe kështu të theksoj se kjo është bërë në mënyrë që shtrati në mëngjes ishte e thatë.

Fëmija do të miratohet gradualisht gjumë se më të mirë në një shtrat të thatë dhe kjo do të zhvillojnë marrëdhëniet me tru, duke sinjalizuar harkut është formuar, e cila mbron fëmijën nga urinim myyazytsilnoho. Përveç kësaj, pas sqarim të shkaqeve të mosmbajtjeje urinar në një fëmijë, çdo nënë mund të bëjë matjet e kontrollit dhe të pijë lëngje dhe se ishte një fëmijë gjatë urinimit, në bazë të kësaj ne mund të konkludojmë në lidhje me gjendjen e fshikëzës, si bedwetting në njerëz mund të jetë i lidhur me inflamacion i fshikëzës.

Në asnjë rast nuk mund të shaj fëmijën për bedwetting, por duhet kompliment kur ai u zgjua në një shtrat të thatë.

Ne e dimë se të siguruar ruajtje dhe fshikëzës zbrazjes varet nga pjesëmarrja e të gjitha strukturave të traktit urinar muskujve të ulët të qetë brenda, muskujve dhe legen.
Shkakton të mosmbajtjeje urinare tek fëmijët është shkaktuar nga sëmundje të ndryshme infektive, të tilla si cystitis, e cila është më e zakonshme tek vajzat sesa djemte shkak të strukturës së gjenitale.

Në përgjithësi, bedwetting tek fëmijët ndodhin pothuajse çdo fëmijë e pestë është duke bërë në këtë problem serioz nuk është e nevojshme, edhe pse mjekët janë duke bërë atë shumë specialitete, duke filluar nga një pediatri, urolog dhe mbaron neurosurgeons, neurologë, proctologist, nephrologysts dhe gjinekologë.
Megjithatë, roli kryesor në mosmbajtjeje luajnë urologists, për shkak të diagnozës.

Nuk mund të ketë shkaqe të ndryshme të mosmbajtjeje urinar tek fëmijët, ne e konsideronim vetëm një, më të thjeshtë, është formuar kur bën pakushtëzuar refleks fshikëzës kontrollin muskul unazor, por ekzistojnë arsye shumë serioze, dhe ata hetohen gjatë diagnozës.

Për të kuptuar shkaqet e mosmbajtjeje urinar, sjelljes urodynamic, radiologjike, metodat electrophysiological e inspektimit, kur del arsye për mosmbajtjeje urinar, e cila mund të jetë e lidhur urolithiasis, dështim i veshkave dhe çrregullime të tjera.
Përveç kësaj, shkaqet e mosmbajtjeje urinar tek fëmijët mund të jetë për shkak të një shkelje të pjesës së poshtme të fshikëzës, dhe lëndimet, keqformime, dhe mund të jetë e fshehur në zhvillimin e epilepsisë.
Ajo gjithashtu mund të jetë proceset inflamatore dhe degjenerative të shkaktuara nga proceset neoplastike të sistemit nervor, por mund të jetë shkelje e urinimit lidhur me kirurgji në zorrën e trashë, apo organeve të tjera pelvike.


Shkaqet kryesore të mosmbajtjeje fëmijëve nuk konsiderohet anomalitë anatomike e fshikëzës urinare, dhe shkelje e innervation cerebrospinal, siç u përmend më herët, dhe shpesh fajësojnë hernias në foshnjat.
Fëmijët janë të ekspozuar shpesh në stres mosmbajtjeje urinar dhe imperative, fshikëz refleks del nga shtrati, por megjithatë mund të identifikohet në fëmijët yshuryyu paradoksale në 150 ml vëllimin e urinës, e cila dallon ata nga të rriturit.
Ndonjëherë ka "mosmbajtjeje totale", kur fëmija është mosmbajtjeje myyazytsilne dhe i përhershëm, dhe ky fenomen është vërejtur në skleroza qëndrueshme detrzora ose vrull e muskul unazor të punës pamjaftueshme, si dhe urinar-intestinale, fistulat urinar.


Ndonjëherë një tjetër arsye myyazytsilnoho urinim ndodh kur uretral, qafës së mitrës apo vende të tjera të uretër ektopike.
Secili prej këtyre elementeve mund të kryejnë disa punë, kështu që muskujve të butë muskul unazor brendshme mbyll qafën e fshikëzës, por hulli menaxhohet nga një përpjekje, dhe me atë, një person mund të mbajë urinën në situata të caktuara, si gjatë urinimit, dhe në fund, ose ndërpresë urinim.
Ne për këtë arsye mund të konkludojmë se mosmbajtjeje urinar tek fëmijët mund të jetë për shkak të mosfunksionim, rrethore, dysmetabolycheskoho, origjinës neurogjenik, ose një nga sphincters.

Por në thelb procesin e mosmbajtjeje është kompleks dhe mund të shkaktohet nga një shkelje në "detrusor - muskul unazor - kat legenit."

Prandaj, në përcaktimin e shkaqeve të mosmbajtjeje urinar duhet të shqyrtojë me kujdes të pacientit, të kryer X-ray provim dhe tsystovahynoproktohrafyyu të jetë në gjendje për të identifikuar me saktësi lezione njëkohshëm i fshikëzës, si dhe vendndodhjen e saj dhe gjendjen funksionale të organeve të legenit.
Nëse diagnoza është përcaktuar çrregullime të innervation somatike të anal jashtme, muskul unazor urethral dhe kat legenit muskuj të, ju mund të mbajë trajtim konservativ. Zbrazjes jo e plotë e fshikëzës, në qoftë se tank nuk është dëmtuar funksion, në këtë rast, ju duhet të rivendosur funksionin e evakuimit e fshikëzës duke përdorur një kateter me një kombinim të barnave.

Kur një fëmijë nuk mund të mbajë urinës gjatë natës, ju mund të aplikoni antikolinergjike si oksytrol dhe dytropan, ata do të ndihmojë të përballen me mosmbajtjeje në fëmijë.