Shkaqet e autizmit te fëmijët


Fëmijët me autizëm - një gjendje mendore në të cilën një fëmijë është i mbyllur në, duke humbur kontaktin me rrethinat dhe shpesh zhduket funksionin e gjuhës. Autizmi Së pari mund të ndodhë fshehur dhe nuk të ngjall dyshime në vende të tjera, por po ndryshon gradualisht anën personale të fëmijës. Në varësi të shkakut të autizmit tek fëmijët dallojë faktorët e jashtëm dhe të brendshëm.
Jashtme i takon, përdorimin e tepruar të papërshtatshme e antibiotikëve në doza të mëdha, pa efekt negativ në trupin e fëmijës. Antibiotikët jo vetëm janë substanca që luftojnë infeksionin, por ata organizëm edhe të huaj të hyrë në shkakun aktivizimin e sistemit imunitar tek fëmijët. Kursi i terapisë antibiotike duhet të caktojë në varësi të llojit të infeksionit, nuk do të jetë toksike dhe të sigurojë një efekt terapeutik në doza minimale, apo përdorimi i zgjatur mund të dëmtojë jo vetëm qelizat e trurit, por organet dhe sistemet e tjera. Atmosfera e tensionuar në familje skandalet e vazhdueshme rrahja shkaku fëmijës idenë se kjo është dashuri. Fëmijë fillon duke kërkuar për arsye në vetvete. Kjo çon në mendor dhe origjina e autizmit. Të gjitha emocionet negative grumbullohen në trurin e fëmijës.Në një fillim fëmijët e moshës nuk mund të ndajnë problemet e tyre, ose janë të frikësuar për të folur rreth tyre rriturit dhe trurit kompensues ngadalëson të gjitha proceset, duke kufizuar psikikën e fëmijës nga bota e jashtme është, zgjidhje të thjeshtë stereotipe të problemeve. Kjo shpjegon përsëritjen e vazhdueshme të njëjtat veprime. Stressors stimulon lirimin e dopaminës në gjak - hormonin që ndikon në proceset e transmetimit të impulseve në tru. Shfaqja e autizmit është i ngadalshëm manifestim, gradual i simptoma tipike, të tilla si përsëritjen e të njëjtit veprim, tjetërsimit, mungesa e interesit në botë, duke përfshirë edhe kolegët, lodra. Tashmë gjatë shtatzënisë fetusi është i zhvilluar mirë shqisat, kështu që me mirësi të këshillojë gratë shtatzëna për të biseduar me fruta, duke dëgjuar muzikë qetësues.


Sjellja ndikon në formimin e një fëmije, rreth të njëjtën shkaktojnë devijime në psikikën e fëmijëve. Ndikimi mbi gjendjen e fëmijës ndikon në atmosferën tretës ajrit, gazrat, metalet e rënda, madje edhe tym cigare ndikon negativisht në nivelin e zhvillimit mendor të fëmijës dhe mund të shërbejë kauzën e autizmit. Rrjedha e pamjaftueshme e oksigjenit në tru manifestuar mosfunksionim, e shfaqjes së hipoksi, oksidimi mjedis normal të organizmit. Rastet e identifikuara nga simptomat e autizmit në fëmijëve të vaksinuar kundër fruthit menjëherë pas vaksinimit rezultuar nga prindërit vidyazyka vaksinimit të fëmijës. Por prova shkencore të kësaj teorie u gjet. Kequshqyerja, mungesa e produkteve të caktuara gjithashtu çon në çrregullime të rënda mendore, të tilla si futje e pamjaftueshme e proteinave, e cila është përfshirë në ndërtimin e sistemeve të mëdha të trurit apo në mungesë të acidit folik, i cili është i përfshirë në formimin e tubit nervor të fetusit.


Faktorë të brendshëm që nuk varen nga faktorë të jashtëm, jo ​​të kontrolluara nga njeriu janë më të rëndësishme. Ndër arsyet janë shpesh një trashëgimi të madhe roli, prova është shpesh një manifestim i autizmit në binjakët identikë, fëmijët me skizofreninë. Trashëgimia gjenetike e autizmit me anë të anormal X-kromozomit 15 apo 7 çifte gjeneruara mutacione në gjenet që janë miratuar nga prindi tek fëmija. Dëmtimi i trurit të fëmijës në lindje mund të veprojë shkakun e sëmundjes, pasi truri dëmtuar pëson ndryshime, dhe sistemin qendror nervor, e cila përcakton zhvillimin rozuyazykay fëmijës, sfond emocional, mosha korrespondencës. Jo vetëm trauma dhe zhvillimi patologjike trurit, sëmundje infektive natyra: ndikimi inflamator dhe bakteriale aftësitë mendore të fëmijës. Të gjitha problemet e kanë origjinën nga zhvillimit të fetusit, ka një efekt të dëmshëm mbi fetusin e një efekteve shtatzëna mbi trupin e substancave toksike dhe infeksionit që pengesë thekshëm fruta - në formën e placentës në utero po pengon veprimtarinë funksionale të qelizave të trurit duke vepruar në gjen celular kontribuojnë mutacione . Nuk ka ngadalësuar proceset biologjike dhe pulses penguar kalimin nga një fije nervore në një tjetër.


Patologjia perinatale e komplikimeve në lindjen e fëmijës, si simptomat e devijimeve psikologjike. Në thelb, sëmundja manifestohet pas moshës tre vjeç, kur dukuri e parë e anomalive sfond nga funksionet e gjuhës. Shkaqet hormonale e autizmit tek fëmijët lidhen me mungesën e hormoneve (adrenalin, noradrenaline) dhe reagimi joadekuat: letargji, mungesa e buzëqeshje në fytyrën e tij. Çrregullime hormonale që çojnë në çrregullime të metabolizmit - ndryshon mjedis normale të brendshme. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga mosha prej një viti, për shkak se në këtë kohë trupin e fëmijës, domethënë truri është si trurin e një të rrituri, përmirësuar veprimtarinë funksionale. Ka tre moment kritik në zhvillimin e autizmit tek fëmijët kur proceset nervore arritur kulmin, ajo është në këto periudha dhe ristrukturimin e trupit, duke rritur rrezikun e çrregullimeve mendore. Periudha e parë kritike - 15-17 muaj, e dyta - 6 vjet dhe të tretë - 10-11 vjet.


Në rast autizmi ende shumë pika të errët, por shkencëtarët janë të prirur të mendojmë së bashku për faktorëve shkakor në zhvillimin e sëmundjes. Një faktor rënduar tjetër, rrit simptomat e autizmit. Si pasojë në zgjedhjen e trajtimit duhet të marrë parasysh shkaqet e autizmit dhe për të analizuar të gjitha aspektet e jetës.