Shkaqet e veshkave polycystic ashtu siç është manifestuar në të rriturit dhe fëmijët


Indeksi artikull

Shkaqet e veshkave polycystic: Teoria moderne

Hipoteza e imunitetitRasti në gjenetikë

Faktorët që ndikojnë në shfaqjen e polycysticPolycystic veshkave - nuk fjali


Kjo sëmundje është e njohur për një kohë të gjatë. Nuk janë të gjitha teoritë vënë përpara për të shpjeguar veshkat disi polycystic. Disa besonin polycystic një formacion të ri. Të tjerët ishin të mendimit se sëmundja është origjina frëngjyzak si një nga pasojat. Në se dikush shekullit të 19 R. Virchow vërtetuar versionin e tij erdhën në përfundim se është proces inflamator dhe mbajtjes.


Më vonë, mjekët më arriti në përfundimin se nuk ka shkelje të ndodhë kur veshkat janë embrionale, që nuk është një эkstrektornoho plotë bashkim dhe aparat sekretore. Si rezultat - asnjë kontakt me uretër rritje leckë metanephrogenic. Ka kist formimi, si kanalet nuk janë të lidhur me sistemin urinar.


Shkaqet e veshkave polycystic: Teoria moderne


Studimet e fundit tregojnë se gjëja nephrons. Më konkretisht në arsimimin e tyre. Siç e dini, në fazën embrionale të shishkë duhet të ndahet në dy pjesë, njëra prej të cilave formon një nephron të re, ndërsa tjetri është e lidhur me arsimuar tashmë. Pastaj nuk është një proces i mëtejshëm alokim dhe çdo gjë përsëritet.

Shkaqet e sëmundjes së veshkave polycystic, si shkencëtarët besojnë, është se pacientët dhe kjo nuk do të fillojnë të formojnë cysts. Në atë madhësi që mund të jetë edhe absolutisht i vogël dhe shumë i madh. Kjo nuk është e gjitha nephrons vdesin. Disa prej tyre vazhdojnë të zhvillohen në këto formacione kystoobraznыh. Edhe pse në një gjendje të ndryshuar, por ata vazhdojnë të funksionojnë. Kjo është arsyeja pse ajo është e rëndësishme për operacionet jo të hequr cysts të vogla, të cilat kanë një diametër prej 1-1 .5 cm.


Hipoteza e imunitetit


Disa autorë të interesuar në të tilla nephrons sjellje cysts. Hulumtimet e vazhdueshme. Histologji tregoi se në qoftë se cysts janë të vendosura në të gjithë sipërfaqen e veshkave, përveç punës së modifikuar dhe glomeruli mjaft normale dhe tubules. Pra, gjëja është që të papajtueshmërisë imunologjike lidhur me uretër dhe blastomoy metanephrogenic.Rasti në gjenetikë


Më vonë u bë e qartë se sëmundje të veshkave polycystic është asgjë, por një sëmundje e trashëguar gjenetikisht, dhe ajo mund të transmetohet edhe nga njëri-tjetri dhe nga të dy prindërit.

Kjo është e rëndësishme! Statistikat thonë se autosomal polycystic dominuese zhvillohet në 90 për qind e pacientëve dhe është transferuar nga njëri prind. Në sëmundje të fëmijërisë rrallë manifestohet. Vetëm 30-40 vjet mund të fillojnë të dështojnë dhe kanë nevojë për trajtim.

Por autosomal ikës polycystic zakonisht ndodh shumë më rrallë dhe kaloi nga të dyja babai dhe nëna. Pasojat e këtij rregulli të çon në faktin që një fëmijë i porsalindur nuk është vetëm i sëmurë në fillim, por fatale, për fat të keq, ndodh mjaft shpesh.

Një fakt interesant është se sëmundje polycystic veshkave nuk duhet të kalojë nga brezi në brez. Ndodh që një person është papritmas një mutacioni, i cili shkakton sëmundje.


Faktorët që ndikojnë në shfaqjen e polycystic

Kjo anomali bilateral mund të zhvillohen në mënyra të ndryshme në veshka ndryshme. Kjo ndodh në mënyrë që ajo është e lidhur ngushtë me sëmundje të tjera, të tilla si mëlçi polycystic apo pankreasit. Por faktori kryesor ende besojnë pyelonephritis. Kështu, një kohë të gjatë ai nuk mund të japë veten. Sëmundja shkon pa u vënë re. Por në qoftë se nuk trajtohet, ai mund të ndodhë një përkeqësim të mprehtë në shëndetin. Urinim shqetësuar, pezëm deje duket, numri nuk punon nephrons.


Dhe së bashku me veshkat, mëlçisë vuan. Proteina, karbohidrate, antitoksik, yndyrë, steroid dhe proceset e tjera ndodhin me aftësi të kufizuara. Dhe në qoftë se në rrjedhën e trajtimit që mund të minimizohet, ajo është konsideruar si një shenjë e mirë, që sugjeron mundësinë e një operacioni në të ardhmen.


Polycystic veshkave - nuk fjali


Kjo sëmundje mund të ndikojë në të dy të rritur dhe fëmijë. Në një kohë u mendua se zhvillimi i polycystic merr të njëjtë. Por studimet e fundit kanë treguar se ajo nuk është.

Fëmijët dhe patognomonike klinike dhe respekti nuk është disi e foto të ndryshme. Jo për të përmendur faktin se pacientët e rritur është shumë më e lartë. Aq shumë nuk do të varet vetëm nga mënyra e jetës, por diagnostikuar menjëherë dhe trajtimi në kohë. Ne nuk mund të lejojmë transformimin e sëmundjes në një fazë kronike.