Problemi i vetëvrasjeve në mesin e fëmijëve në Rusi


Gjithnjë e më shumë, mediat, në televizion dëgjoi fjalët e tmerrshme se diku një fëmijë kryer vetëvrasje. Është fjalët më të keq për prindërit të dinë se fëmija i tyre i preferuar qesh më, flisni.
Le të përpiqen të kuptoj se çfarë problemi i vetëvrasjes në mesin e fëmijëve në Rusi.
Problemi më i rëndësishëm i vetëvrasjeve në mesin e adoleshentëve është, para së gjithash, marrëdhëniet në familje, të kuptuarit kështu me kolegët. Çfarë është vetëvrasje? Kjo është bërë posaçërisht dëm vetes, duke shkaktuar vdekjen. Shpesh ky fenomen pakuptueshme prek fëmijët e moshës 14 vjeç e lart. Ajo është në këtë moshë është kulmi i aktivitetit seksual. Në mënyrë të ngjashme, fëmijët fillojnë të tregojnë pozicionin e lidershipit, duke argumentuar në mesin e kolegëve të tyre, pozitën udhëheqëse.


Në mënyrë të ngjashme, disa fëmijë vuajnë nga dhimbje, nuk mund të përballen me vështirësi surging. Prindërit e fëmijëve nuk menjëherë të shohim ndryshimet në fëmijë dhe nuk mund të ndihmojë menjëherë. Fëmijët vuajnë nga mungesa e mirëkuptimit të rritur dhe një rreth vicioz. Fëmija vetë nuk mund të përballen me problemin dhe për të tërhequr vëmendjen e të rriturve, ai vendosi për një hap të tillë të pamatur. Vetëm një grindje me prindërit apo kolegët, të riu, të tërheqë vëmendjen kryen vetëvrasje.

Problemi i vetëvrasjeve në mesin e fëmijëve në Rusi atje për shkak të shumë arsyeve që shtyjnë fëmijët për vetëvrasje. Kjo është kryesisht arsyet pse fëmijët do të tërheqë vëmendjen e mësuesit dhe prindërit. Dhe si fëmijët kërkuar për të provuar se ata janë të rritur, të arsyeshme dhe kështu me radhë. Vetëm vitin e kaluar, kur vetëvrasës vrau më shumë se 15.000 fëmijë.

Shumica e vetëvrasjeve të zhvillohet në fund të vjeshtës apo pushime zyyazykah. Kjo është për shkak të faktit se natyra po ndryshon, vjeshta është duke u bërë pushimet gri, zymta, dhe zyyazytsi kohë më parë adoleshent askund për të vënë energjinë e tyre dhe prindërit fillojnë të ngre moralin për faktin se fëmijët e të gjitha ditë ulur në kompjuter.
Problemi është disa femra dashuria pashpërblyerë që të çon ato në dëshpërim dhe ata fillojnë të vuajnë. Kjo kështu ndodh që njeriu i ri ka vendosur të luajë vetëm me vajzën, dhe ajo nuk e kupton këtë. Në pushime zyyazykah vitin e kaluar, ka pasur një histori të tmerrshme. Djali takuar vajzën. Djalë ishte 16, dhe shoku i tij ishte 14 vjeç. Vajza ishte madly në dashuri me djalë. Pasi kaloi kohë në një disko, një çift u kthyer në shtëpi. Kalimi nga ndërtesa jo-rezidenciale, i riu ka ofruar vajzën për të provuar dashurinë e tij. Fëmijët deri në katin e fundit dhe një vajzë, të dyja nën hipnozë, vetëm ra poshtë.


Mbi këtë temë ka një postulat që solli vetë psikologët: çdo vetëvrasje e vërtetë - një demonstrim kritike e dëshpërimit të tij, dhe çdo demonstrim - potencialisht të vërtetë. Disa vite më parë, kreu vetëvrasje famshëm këngëtari, idhull i shumë të rinjve. Pas se shumë fëmijë nën 15 vjet së bashku e kanë hedhur nga dritaret rritje. Nuk ka mekanizëm është shumë e thjeshtë: adoleshencë donte të jetë si idhulli e tyre të preferuar. Aktualisht shumë popullor janë këngë dhe video në temën e vetëvrasjes. Kohët e fundit bëri një klip i madh spërkatje e një të riu - një vajzë që kërceu nga kulmi. Thelbi i saj është kjo: dy vajza u ul në fund porta e shënuar të javës së shkollës. Ata kishin alkool, ata tymosur cigare. Dhe një vajzë u zhvillua nga cigaret, dhe ajo shkoi në dyqan. Në mungesë të tjera sociale që u ul në një faqe. Atje ajo erdhi nëpër një vend të përkushtuar për vetëvrasje. Pas leximit atë, u hodh nga dritarja e një ndërtese shumëkatësh. Ajo nuk kishte asnjë arsye për të bërë atë - vetëm.


Prindërit e brezit të ri duhet të i kushtoj vëmendje për fëmijën tuaj sa më shpesh të jetë e mundur, në mënyrë që vetëvrasja është një problem i madh jo vetëm për familjen, por për të gjithë vendin. Kjo do të lejojë që ata të vëreni problemin afërt e tmerrshme të vetëvrasjes. Ka disa shenja me të cilat mund të kuptojnë se ka diçka të gabuar në jetën e fëmijës, humbja e oreksit, apo, anasjelltas, lakmi impulsiv, pagjumësi ose sleepiness konstante. Vetëm të jetë i ankesave të vazhdueshme që dhimbje stomaku, kreu, lodhje konstante. Disa fëmijë duket se lënë pas dore pamjen e tyre, ndjenjat e vazhdueshme të vetmisë, trishtim. Dhe si në fëmijët individuale, nga ana tjetër, duket se shpërthime të papritura të zemërimit, fëmija fillon të betohen për shkak të gjërave të vogla, si dhe ai i shfaq mendimet e vdekjes, ai humbi gjithnjë e në rrjetet sociale, i regjistruar në faqet e vetëvrasje.


Në mënyrë për të parandaluar vetëvrasjen në mesin e fëmijëve në, në përpjekje për të gjetur gjuhën e përbashkët me fëmijën. Disa shenja të afërt vetëvrasje si depresioni. Recommended më razhovaryvatsya me një fëmijë të interesuar në jetën dhe trajnimin e tij. Mos të ushtrojë kujdes të tepruar të adoleshentëve, nuk ecin në këmbë të tij. Vetëm çdo kohë që ju duhet të jetë gati për të zëvendësuar shpatullën e tij, të cilën ai mund të mbështetet. Në mënyrë të ngjashme, në disa raste, kanë nevojë për ndihmë psikolog. Vetëm zbulimin e hershëm probleme kanosës ruaj një fëmijë nga hap të gabuar. Mjeku-psikolog duhet të zhvillojë një bisedë me një të riu për të gjetur arsyet që e shtyu atë për këtë hap të tmerrshme. Babai gjithashtu duhet të marrin pjesë aktive në jetën e fëmijës.

Në disa raste është e nevojshme të ndryshojë tërësisht situatën, të ndryshuar rrethin e zakonshme e miqve, dhe ndonjëherë mund edhe të ndryshohet vendbanimin. Por kjo nuk do të bëjë të harrojë fëmijën e tmerrshme të mendimit, i hutuar. Me një fëmijë duhet të flasin në kushte të barabarta, do të përpiqen për të gjetur se mendimet e tij.