Parandalimi i ushtrimit për fëmijët


Fëmijët e sotëm kalojnë shumë kohë duke parë televizor dhe kompjuter, e cila në mënyrë të pashmangshme ndikon vizionin e tyre. Sigurisht, prindërit duhet të kufizojnë kohën e objekteve të tilla, por edhe në qoftë se fëmija do të monitorojë tjetër apo ekran televiziv për rreth 1 orë, sytë e tij shumë të lodhur. Le të flasim në artikullin për parandalimin e ushtrimit për fëmijët.

Ushtrime preventive duhet të kryhet për 2-3 minuta disa herë në ditë. Së bashku me të dobishme e tyre për ushtrime për muskujt e qafës, mbrapa dhe sup brez. Kjo është arsyeja pse ju për të parë fëmijët duhet të mësojnë ushtrime parandaluese fëmijët për sytë, duke e kthyer atë në një lojë të mrekullueshme.Ushtrim parandaluese 1
1. Kanë fëmijë ulur në një karrige dhe të shpjegoj shpinën.
2. Pyet atë për të numëruar të dy me sy mbyllur.
3. Kur e bën këtë, kërkoni atë për të hapur sytë e tij përsëri, afër dhe numërimin në tre.
4. Pastaj pyet ata për të numëruar me sytë mbyllur për katër, pesë dhe më në fund të dhjetë.

Ushtrimi parandaluese 2
1. Pyetni për fëmijën e ulur në një karrige, shpjegoj shpinën dhe i vuri duart mbi gjunjët e tij.
2. Pyet atë për të luajtur një lojë "Mozaiku".

3. Vendi para syve të fëmijës një tablo të gjalla dhe të shpjegojë atij se nëse ai do të injoroj të shpejtë, ju mund të shihni në vend mozaik.
4. le kec fokus shikoni në foto, dhe pastaj të fillojnë të injoroj me shpejtësi.
5. Pas 1-2 minutash lojë mund të përfundojë.

Ushtrimi parandaluese 3
Sillni fëmijën për dritare dhe përzgjedhjen e distancës një objekt (shtëpi ose pemë), tregojnë fëmijën e tij. Të jenë të interesuar në të, të gjejnë diçka të pazakontë në këtë temë (degë pemë e çuditshme, zog mbi një degë, etj) dhe të paguajnë për atë vëmendjen e tij. Le të konsiderojnë subjektin për disa sekonda dhe të dëgjuar komentet tuaja.

1. Pyesni fëmijën tuaj të qëndrojë deri të drejtë dhe të heqë duart poshtë.
2. Qëndroni në frontin e fëmijës dhe të tregojnë atij gishtit, duke e vendosur atë në një distancë prej 25-30 cm nga sytë e një fëmijë.
3. Pyetni se si është ky gisht.
4. Kur fëmija reagon, tregoni atij gishtin tuaj tregues dhe kërkoni atë që është quajtur.
5. Trego gishtat pak dhe vazhdojnë të kërkojnë emrat e tyre.
6. Tani pyesni fëmijë për të rritur dhe të shpjegoj krahun, shtrydh gishtat e tij në një grusht dhe tërheq gishtin.
7. Tjetër, le të kthehet ekstrakte gishtat dhe duke kërkuar në to, tha emrat e tyre.


Ushtrim parandaluese 4
1. Pyesni fëmijën tuaj të qëndrojë deri të drejtë dhe të heqë duart poshtë.
2. Pyet atë për të tërhequr dorën e tij të djathtë dhe të kërkoni në gishtin tuaj, ndërsa ju të mbështeteni në pesë.
3. Në "pesë" pyesni fëmijën tuaj për të mbuluar pëllëmbë e syrit të tij të dorës majta.
4. Re-start për të numëruar me zë të lartë në pesë. Në "pesë" pyet fëmijë për të pastruar dorën e tij përsëri dhe të kërkoni në gishtin e madh.
5. Pyetni fëmijën tuaj për të përsëritur ushtrimin, duke kërkuar gisht majtë sy shtrirë dorën e majtë.

6. Nëse fëmija nuk është i lodhur, të përsëritur disa herë.

Preventive e ushtrimit për fëmijët №5
1. Duke përfunduar një fëmijë për të fjetur, thoni atij që ju e dini se një ilaç magjik për ëndrrat e mira.
2. Pyet atë për të mbyllur sytë, pat fëmijë nga qepallë brendshme në buzë e jashtme të syrit.
3. Masazh tuaja gishtat e indeksit qepallat e fëmijëve në një lëvizje rrethore për 1 minutë.

Ushtrim parandaluese 6
1. Pyesni fëmijën tuaj të qëndrojë deri të drejtë dhe të heqë duart poshtë.
2. Pyet atë për të tërhequr dorën palme deri dhe të kërkoni në maja e gisht unazë.

3. Tregojini atij se nëse ai ngadalë do të zoom gishtin për ballë, duke mos marrë sytë e tij nga ajo, ju do të shihni vetëm dy gisht unazë.
4. Në qoftë se një fëmijë të interesuar në këtë lojë, kërkoni që ata të duken alternuar në gishta, vetëm ngadalë sjelljen e tyre në fytyrë.