Psoriasis në fëmijët


Psoriasis në fëmijë - një sëmundje dermatologjike në të cilën sipërfaqe të lëkurës shfaqen papules bardha. Sëmundja është një karakter kronike infektive. Sëmundja shfaqet në mesin e fëmijëve të shkollave, preschoolers dhe madje edhe foshnjat. Sipas vëzhgimeve të mjekëve psoriasis në fëmijëri ka tendencë për rikthim kur vjen ftohtë, dhe rastet në mesin e vajzave se sa në mesin e djemve. Vërtetuar se psoriasis nuk është një sëmundje e veçantë. Më tepër, ajo eshte nje rezultat i një numri të çrregullimeve të organeve dhe sistemet. Në fëmijët me psoriasis diagnostikuar disfunksionit të sistemit qendror nervor, sëmundjet endokrine, çrregullimit të sistemit imun dhe çrregullime të ndryshme metabolike. Gjithnjë e më shumë shkencëtarët janë të prirur të besojnë se psoriasis mund të dëmtojë fëmijët me predispozitë trashëgimore. Megjithatë, ka ende kryerjen e hulumtimit mbi trashëgiminë e sëmundjes. Provokuar psoriasis mund të fillojnë sëmundje të ndryshme infektive, mëlçinë dhe veshkat. Në shkollë faktor nxitje mund të jetë konstant ose rozuyazykay tensioni, stresi apo frika.
Si psoriasis është manifestuar në fëmijët?


Në fëmijëri, sidomos në foshnjat, duke filluar psoriasis pak e pazakontë. Lëkure, më shpesh në folds, në zonat e kufizuara fillon të skuqem dhe mund të krijohet përshtypja se kjo është skuqje pelenë. Në fëmijët më të vjetër të moshës shkollore, manifestimet e lëkurës mund të ndodhë në fytyrë, folds dhe organeve të jashtme gjenitale, e cila nuk është tipike për këtë sëmundje.
Shpesh pllaka të shfaqet në flokë, ata fillojnë crusts vonë mbuluara. Edhe akumulimi i pllakave mund të zbulohet në zonat e përplasje të drejtpërdrejtë me veshje ose kur përdoret shpesh drogës. Manifestimet e sëmundjes, lëkura mund të jetë me madhësi të ndryshme, të shkrihen në një, ata mund të arrijnë madhësinë e duarve të fëmijëve.

Në dukje fëmijët e shëndetshëm mund të duket e vogël drop-formë skuqje të lëkurës që shfaqet në qafë, fytyrë, flokët në kokë dhe bust. Njolla të kuqe, i dalë mbi lëkurë dhe zgjeruar me shpejtësi. Lot-formë skuqje mund të shëruar veten dhe mund të shkoni në formë blyashkovydnuyu.


Trajtimi i psoriasis në një fëmijë


Psoriasis - një sëmundje kronike, në mënyrë krejtësisht të kuruar atë deri sa ju mund. Mjeku zgjedh trajtim kompleks, i cili mund të luhatet si çdo ndryshim. Gjatë verës, nën veprimin e diellit në lëkurë manifestime janë të dukshme, trajtimi i pezulluar. Gjatë skuqjes së trajtimit të ri restauruar. Në mënyrë tipike, trajtimi i psoriasis në fëmijët wetting agjentët emëruar vetëm aplikimin lokal. Nëse sëmundja është e vështirë, mjeku mund të përdorni një trajtim sistematik, i cili duhet të marrë parasysh efektet e mundshme anësore. UVR mund të administrohet, një kurs të pasura me vitamina, trajtim në sanatoriume turistik. Psoriasis të rënda trajtohen me retinoids, por vetëm nën mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore. Me kalimin e kohës, sëmundja mund rikthim raste duke u bërë më pak dhe të marrë më pak skuqje theksuar.