Problemet e zhvillimin e gjuhës tek fëmijët


Në botën e sotme ka probleme të shumta të zhvillimit të të folurit tek fëmijët dhe në shumë raste është në mënyrë që prindërit nuk e kuptojnë plotësisht, është për alarmin apo procesi do të qeveriset nga vetë. Natyrisht, me të gjithë faktorët shqetësuese gjithmonë e rekomanduar për të parë një specialist për një shpjegim, sidomos pasi që problemet e proyazyka nuk janë aq serioze sa mund të duket në shikim të parë, dhe fëmijët në përgjithësi, në rregull. Megjithatë, konsultimi me një mjek nuk lënduar prindërit, ata do të dinë se në çfarë moshe një fëmijë fillon të flas, shqetësohen nëse nuk dua të them 2 vjet, etj Të gjitha këto pyetje do të ndihmojë në sqarimin specialist i kualifikuar.


Në vitet e fundit, ekspertët e vini re një tendencë për të vonuar zhvillimin e gjuhës tek fëmijët sot. Një çift i dekada më parë, fëmijët filluan të flasin më herët se sa homologët e tyre moderne. Pra, fajësojnë disa faktorë, kryesore të cilat janë të degradimit të mjedisit, komplikime gjatë lindjes, problematike gjatë shtatzënisë, etj Është vërejtur se vetëm 2-3 prej 10 për një fëmijë të moshës së tij flasin mirë për të tjerët, ka disa çështje të gjuhës, më shpesh ndodhin në fëmijët vonesat ndryshme. Prindërit duhet të jenë vigjilent dhe të mos harroni se një fëmijë e dy vjet duhet të jetë në gjendje për të ndërtuar fraza të thjeshta, të tilla si "Go Daddy", "Mami, të japë," etj Kjo është vënë re se vajzat fillojnë të flasin më herët se djemtë. Vonesa parasysh fakti se në qoftë se një fëmijë është 3 vjet nuk lidh fraza, përdor 10-15 fjalë.


Nëse prindërit brengosur se si fëmija i tyre të mëson për të folur, në qoftë se ata shqetësojnë problemet e zhvillimit të gjuhës, konsultohuni me mjekun tuaj, i cili duhet të jetë në të gjithë fëmijët. Specialist shikuar lindjen e një fëmije, ka thënë zhvillimin e tij, një kontroll të tillë si ai u kthye, duke studiuar, etj për të mbajtur kokën. Mjeku tha se të gjitha devijimet e mundshme, të marrë parasysh se çfarë ishin shtatzënisë dhe lindjes dhe nëse shihet e fëmijës, atëherë më çdo gjë do të ketë probleme në zhvillimin e gjuhës. Ajo duhet të shqyrtohen nga profesionistë të tilla si pediatër, neurolog që mund të japë drejtimin për terapist folurit. Kjo është një qasje e integruar për problemin mund të zgjidhin atë në mënyrë më efektive.


Megjithatë, përveç apelit në kohë të mjekëve ndaj prindërve është një përgjegjësi serioze: ju duhet të marrë disa masa për të parandaluar probleme me të folurit në fëmijën. Është e dobishme të bëjë me ushtrime të fëmijëve tuaja të veçanta, duke u thënë poezi, në majë të gishtave tuaj janë zona të folurit, ajo është e rekomanduar për të paguar pads vëmendje. Me fjalës është e lidhur ngushtë aftësive motorike gjobë, kështu që është e dobishme për t'u angazhuar në formim, duke luajtur me balte. Në mënyrë që fëmija foli kohë dhe nuk ka pasur probleme me të folurit fërkoni gishtat, të angazhohen dhe të luajë me të në muajt e parë të jetës. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të zhvilluar fëmijë dëgjimi fonematik, sepse ajo është e rëndësishme për formimin e fjalës.


Stuttering. Logoneurosis është shkaku kryesor i belbëzimit tek fëmijët. Kjo shpesh ndodh kur fëmija ka filluar të flasë shumë të gjatë, dhe pas duke folur, filloi të arrijë deri me bashkëmoshatarët e tyre. Teprica e informacionit që dëshiron të shprehë fëmijën sa më shpejt që të jetë e mundur, por nuk e di se si për të thënë atë. Fëmija fillon të marrë nervor, nxitojnë dhe për këtë arsye mbahet goja. Kujdes duhet të tregohet në mënyrë që fëmija nuk e teproj, mos mbingarkoj atë, ju keni nevojë për të kufizuar lojëra kompjuterike, shikuar televizor. Ajo menjëherë duhet të kërkojë ndihmë nga një neurolog, terapisti i të folurit. Në mënyrë tipike, stuttering shkaktuar trajtohen logoneurosis shumë efektive, në qoftë se nuk fillon këtë problem.


Fëmija nuk e shpallë shkronjën "P". Siç e dini, letrat më të vështira gjuha ruse për fëmijën konsiderohen R dhe L, zakonisht fëmijët fillojnë të shpallë ato normalisht 5 vjet. Nëse prindërit vëreni se fëmija i tyre ka një problem me shqiptimin e shkronjës R për 4-5 vjet, është e nevojshme për të vazhduar në formulimin e shëndoshë në fëmijën. Thjeshtë ushtrim - ulërijmë, që trajnon shëndoshë "P-R-P". Perberja tej krijohet me shtimin e shkronja zanore "Ra", "PB", pastaj "Ur", "Ar". Tren çdo ditë, sa më shpesh të jetë e mundur, është e rekomandueshme për të nxjerrë mësime në formën e lojës. Në disa çerdhe grupet e fëmijëve formuar, picking up fëmijët në problemet e tyre, në veçanti, ka grupe terapi fjalim. Mos kini frikë për të dhënë një fëmijë në kopshtin e fëmijëve, çdo fëmijë është dhënë në rritje psikolog vëmendje, ka shumë aktivitete për zhvillimin e gjuhës.


Fëmija ligament shkurtër hyoid (frenulum gjuha). Nëse gjuha-kravatë dhe ka indikacione mjekësore, më e mirë është ende për të prerë atë. Kjo procedurë do të zhvendoset fëmijë shumë më e lehtë në qoftë se ju bëni atë në një moshë të re. Shpesh, probleme me shqiptimin çojë te mjeku rritur tashmë fëmijëve 4-5 vjet, ata nuk janë në gjendje të rritet atë si të nevojshme për vyyazyka duhur tingëllon. Lidhja sublingual kanë pres gjithsesi, por më të vjetër fëmija, aq më e vështirë do të jetë procedura, përvojat më shumë psikologjike.


Zhvillimi i gjuhës tek fëmijët rriten në familje dygjuhëshe. Në familjet ku prindërit flasin dy gjuhë, fëmijët e lehtë të perceptojnë të dyja, sepse ata janë shumë të ndjeshëm ndaj gjuhës. Zakonisht nuk ka probleme serioze me zhvillimin e gjuhës vonuar në familje të tilla nuk ekzistojnë. Arsyeja e vërtetë për vonesë në transmetimin e një fëmijë në rritje në një familje ku mami dhe babi flasin dy gjuhë të ndryshme, ka shumë të ngjarë, qëndron në anën tjetër, dhe duhet t'i referohet terapist folurit dhe neurolog. Në mënyrë tipike, probleme me zhvillimin e të folurit të fëmijëve të tilla i përkasin të njëjtë me atë të fëmijëve që rriten në familjet e zakonshme, por edhe ata zgjidhen, përfshirë profesionistët e zakonshme mjekësore.