Jet dhe artrit reumatoid në fëmijët


Inflamacion i nyjave, ose artrit, në shumicën e rasteve, vepron si komplikimet e sëmundjeve infektive të tilla si angina. Ajo duhet të mbahet mend, dhe predispozitë gjenetike për sëmundje. Sidomos në qoftë se fëmija ka të afërm të gjakut të cilët vuajnë nga artriti apo reumatizma.
Arthritis është e karakterizuar nga treguesit e saj klinike:
1. arthralgia - dhimbje të drejtpërdrejtë në të përbashkët;
2. Hyperemia - lëkurë të kuqe mbi rritet përbashkëta, të përgjithshme dhe lokale të temperaturës;


3. indeve Soft përreth përbashkët, ënjtje, të përbashkët bëhet joaktive.
Lista e faktorëve të listuara më sipër janë përcaktuar diagnozën. Por ka nevojë për shpjegime rreth lloje të artritit. Për manifestimet e jashtme të sëmundjes dhe artritit reaktiv te fëmijët janë të ngjashme, por ndryshojnë në aspekte të paraqitjes, ashpërsisë së sëmundjes, dhe natyrisht, mënyra e trajtimit dhe parandalimit të sëmundjeve dhe parashikimet, të lidhur me to.

Artrit reaktive në fëmijët.
Artritin reaktive shpesh zhvillohet si një komplikim pas sëmundjeve infektive mund të jetë shkaktuar nga alergjitë.

Në asnjë rast nuk mund të lihet sëmundje pambikëqyrur, si fokusi i infeksionit mund të jetë strep. Kjo në një patogjen dobësuar apo sulmet super trupit joints. Ndonjëherë artrit reaktive mund të ndikojnë në nyje, të plagosur më parë (fraktura, sprains, bruises).
Provokatorë populluar sëmundje në kushte johigjienik, lagështia e lartë, lagështi, ndyrësi, mungesa e ajrit të freskët. Fëmijët që jetojnë në këto kushte mund të lehtë të kapur sëmundje, e cila shkel aktivitetin motor të përbashkët, shoqëruar me dhimbje të forta dhe dehje e të gjithë organizmit.


Simptomat e para të artritit reaktiv në fëmijë:
- duke ecur Fëmija tërheq këmbën,
- nakulhuye,
- gishtat stroking,
- mbështet stilolaps.
Kur respektuar këto shenja duhet menjëherë të kërkojnë ndihmë nga një pediatri, ortoped apo fëmijët kardyorevmatolohu. Nayiyazytsirnishe, fëmija juaj do të caktohet të studimit:
- Testi i gjakut i cili do të përcaktojë shkallën e sedimentimit të eritrociteve,
- revmoproby,
- të identifikuar testin arthritis.

Rheumatoid arthritis në fëmijët.

Artrit reaktive mund të shërohet, dhe të shpejt dhe me sukses.
Rheumatoid arthritis - rast shumë më e vështirë.
Kjo sëmundje është sistematike në natyrë dhe zhvilluar atë në një mekanizëm të veçantë. Shumica zhvillimin e artritit reumatoid si një fëmijë, ai ka edhe një emër të dytë "mitur" se është "i ri." Fituar në fëmijëri, ai bëhet një shok për një kohë të gjatë, ndonjëherë përgjithmonë. Shkaku i sëmundjes mund të gjenden në nivel gjenetik, natyrën e saj të natyrës autoimune. Fakti se trupi i fëmijës ka aftësinë për të prodhuar antitrupa mbrojtëse. Në "dështimin" në nivel gjenetik, këta antitrupa gabimisht sulmojnë indet e joints. Rezultati i sëmundjes bëhet inflamacion të rëndë dhe të gjatë të qëndrueshme të përbashkët që shoqëron procesin e dëmtimit të mëlçisë, veshkave dhe zemrës. Ky ind lidhës kyçeve rritet dhe bllokon lëvizjen (duart nuk e palosur dhe këmbët) ose gjymtyrë, disa pjesë mund të mbeten të ngujuar plotësisht.

Fëmijët sëmundje artriti të mitur mund të jetë shkaktuar nga predispozitë trashëgimore. Pra, prindërit të cilët kanë një histori familjare të sëmundjes në artrit reumatoid duhet të jetë veçanërisht i vëmendshëm ndaj fëmijës. Sinjalet e para - dhimbje, skuqje, ënjtje të këmbëve dhe duarve duhet të jetë shkaku i apelit të menjëhershëm të ekspertit mjekësor (pediatër, kardio). Sigurohuni që të tregoni mjekut tuaj në lidhje me predispozitë të mundshme trashëguar.

Alarm të rremë - sindromi Rostov.
Në periudhën nga lindja deri 4 vjet, pastaj 8-12 vjet fëmija po përjeton një rritje në rritje. Gjatë këtyre periudhave, skeleti tek fëmijët sa më shpejt që shkon deri se kockave, nyjeve dhe muskujt nuk kanë kohë për të. Procesi është i shoqëruar me dhimbje. Kjo nuk është një shqetësim i veçantë, sindromi rritja nuk është një jo-brainer, por vizita e një mjeku nuk mund të të dëmtojë.

Në të parë fëmijë të ankesave se ai lënduar nyje, manifestimet e jashtme të sëmundjes, çalim, gjymtyrë schazhenyy - vrasin të njëjta të thirrur një mjek. Në këtë periudhë, fëmijët nuk do të jetë e tepërt masazh, terapi fizike dhe vitaminë natyrisht.