Simptomat lëngshëm meningjitit te fëmijët


Me sëmundje të tilla të rënda si meningjit i lëngshëm, një cipë e trurit ndryshime inflamatore ndodhin. Ekspertët zakonisht dalluar disa varieteteve të sëmundjes, në varësi të llojit të patogjen. Këto përfshijnë fungale, virale dhe meningjit bakterial. Përveç kësaj meningjiti i lëngshëm mund të jetë forma primare ose sekondare.
A) meningjiti fillore. Meninges janë të prekur, pa efektet e agjentëve të caktuara infektive.
B) meningjiti dytë. Lezione që dalin nga meninges agjentët infektivë, si një komplikacion pas infektimit mëparshëm. Patogjene kryesore janë viruset, poliomelitit, shytat, fruthi, etj


Ndryshe nga format e qelb për sëmundjet virale e meningjitit lëngshëm është zakonisht mirë, ndërsa komplikime serioze lindin. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se sëmundja nuk duhet të jenë të kualifikuar, trajtim të plotë, ajo duhet të fillojë menjëherë pas zbulimin e simptomat e para pas instalimit diagnozën e duhur. Meningjit lëngshëm në fëmijë simptomat e të cilëve janë diskutuar më poshtë, është një sëmundje serioze se pa trajtimin e duhur dhe me kohë mund të ketë pasoja shumë serioze.


Si mund të përhapet infeksioni. Burimi i infeksionit mund të bëhet njeri i sëmurë që vuajnë nga meningjiti i lëngshëm, si dhe bartës i virusit, i cili në vetvete mbetet i shëndetshëm. Transmetimi i këtij infeksioni janë mjaft të ndryshme. Virusi mund të hyjë në trup nëpërmjet fëmijës keq larë fruta dhe perime, ushqime të tjera, shpesh agjenti hyn në gojën përmes larë duart. Infeksioni mund të transmetohet nga pikat ajrore, meningjiti mund të vini deri notuar në një pishinë ose organi tjetër i ujit.


Meningjit lëngshëm ndodh në fëmijët më shpesh se të rriturit, për shkak të një mbrojtje të dobët imunitar të trupit, simptomat zakonisht ndodhin në mes të moshës 3-6 vjet. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se meningjit lëngshëm - një sëmundje vetëm për fëmijët. Sigurisht, sensibilitet të virusit në fëmijët e shkollës është shumë më e lartë se në të rriturit, në të cilin sëmundja është shumë e rrallë. Por pothuajse kurrë sëmundja nuk është e zakonshme në foshnjat, sepse ata kanë imunitet të lindur, të trashëguar nga nëna në lindje. Incidenca Peak ndodh në verë, nganjëherë për shkak të meningjitit lëngshëm thonë se ai ka një karakter sezonal.


Meningjit lëngshëm në fëmijë janë zakonisht të parë ndodh akute, simptoma të theksuara. Simptomat kryesore janë:
1. Rritja e temperaturës trupore deri në 40 gradë.
2. Një fëmijë i sëmurë mund të ankohen për dhimbje koke të vazhdueshme.
3. Nuk ka dhimbje në muskuj.
4. diarre mundshme, të vjella.
5. Shumica - shqetësim të përgjithshëm.
6. Dhimbje në bark.
7. nganjëherë konvulsione, jerm.

Zakonisht meningjit lëngshëm në fëmijë shkakton disa ose të gjitha simptomat, por pas disa ditësh temperatura është reduktuar dhe të bëhet normale simptomat, të tjera janë gjithashtu, në një javë. Për fat të keq, kjo është arsyeja pse sëmundja është konsideruar shpesh si ftohtë të përbashkët, dhe në Si simptomet vazhdojnë, prindërit të qetësuar dhe nuk ndërmarrin veprime të mëtejshme. Kjo gjendje është jashtëzakonisht e rrezikshme për shkak të nevojës për të monitoruar me kujdes statusin e një fëmijë të sëmurë. Zakonisht disa orë pas përmirësimit fillon rikthim imagjinar, ndonjëherë i shoqëruar nga shenja shtesë simptomat rinovimin e sëmundjes, karakteristikë e meningjitit dhe tregojnë ndryshime patologjike në sistemin nervor periferik dhe qendror. Për patogjen saktë meningjitit lëngshëm imunologjik dhe në fuqi dhe metodat virologjike.


Masat parandaluese për të mbrojtur fëmijën nga infeksioni më i lëngshëm meningjitit.
1. Për një fëmijë të vogël mund të jetë i rrezikshëm not në ujë të hapur, ajo është e rekomanduar për të shmangur këtë për arsye sigurie.
2. Ju nuk mund të pini ujë çezme, përdorni vetëm të ziera.
3. Të gjitha produktet, sidomos ato që janë ngrënë të papërpunuara, të tilla si manaferrat, perime, fruta duhet të shpëlarë tërësisht nën ujë dhe obdavaty ujë të valë.
4. Të lahen duart duke përdorur sapun, për të kryer të gjitha procedurat e nevojshme higjenike.

5. Pjesa tjetër e rëndësishme e duhur, të ushqyerit e duhur, stërvitje, kalitje dhe komponentëve të tjerë të një jetese të shëndetshme.

Në rast të meningjitit lëngshëm në fëmijë, mjekët zakonisht japin prognozë të favorshme, me përjashtim të rasteve të veçanta. Fëmija është vendosur për mjekim në një spital, ku mjekët kryer nën mbikëqyrjen e 2-3 javë. Më pas, një fëmijë i cili pësoi meningjit i lëngshëm, vënë në të dhënat nga një neurolog. Kushti më i rëndësishëm për të duhur, të plotë shërim trajtimin e mëposhtëm është i saktë dhe i diagnostikuar me kohë.


Trajtimi i sëmundjes është e dëshirueshme që të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur, në fazën akute. Në ekspertëve të spitalit të kryer mbikqyrje për një fëmijë të sëmurë, trajtim vetë dhe koha e saj varet në masë të madhe në të cilën formë e sëmundjes dhe nëse komplikime. Parimet themelore të trajtimit janë ndjekur pothuajse gjithmonë janë:
1. Vitamina terapi. Fëmija është emëruar acid Askorbik, kokarboksilaza, vitamina B2 B6.
2. terapi Detoxification. Pacienti vena administruar plazma e gjakut, albumin, etj

3. Terapia Antibacterial.
4. Për të reduktuar presionin intracranial, për të parandaluar edema e trurit diuretics mundshme emëruar.
5. Në disa raste të caktuara nga glukokortikoideve.
6. Oxygen (si një shtojcë për trajtimin bazë).