Reflekset foshnjat


Reflekset e në fëmijë - një përgjigje ndaj stimujve të ndryshme të jashtme. Specialistët vlerësojnë reflekset nevralgji për të përcaktuar gjendjen e nervor
sistemi. Reflekset e kanë aftësinë për të shfaqen dhe zhduken. Disa reflekset e veçantë për fëmijët nga lindja deri në moshën por zhduken, dhe në vend të tyre vende të tjera në zhvillim në përgjithësi janë më komplekse.


Reflekset në foshnjat
i shëndetshëm duhet të jetë simetrik. Kjo është e njëjtë reagim ndaj
acarim në të dy anët e djathtë dhe të majtë. Nëse nuk janë simetrike


reagimi, kjo tregon një shkelje. Në fazat e hershme të zhvillimit të ajo mund të
verifikuar duke përdorur refleks hvatalnoho. Në një fëmijë të shëndetshëm
kap gishtat, si dhe dorën e djathtë dhe të majtë, në qoftë se nuk refleks
simetrik, aplikoni një sinjal për pediatër për këshilla.

Disa reflekset fillojnë
të dobësohet. Çka e shkakton këto ndryshime? Dobësimi i jetësore
reflekset janë zakonisht për shkak të problemeve me sistemin nervor, e mundshme
trazirat në tonin e muskujve, dhe proceset e ndryshme inflamatore

trupi mund të shkaktojë një forcim ose dobësimin e reflekseve. Me rritjen dhe
Foshnjat e zhvillimit nervozizëm në dispozicion, por kjo nuk është
rritet në alarm nëse ka shenja të tjera paralajmëruese në sjellje
fëmijë. Por në qoftë se nuk janë në kundërshtim të përgjithshëm, ajo menjëherë makinë
zbatohen për neurolog fëmijëve të cilët mund të duhet të vlerësojë të gjitha simptomat dhe
diagnoza.

Stimuj të ndryshëm që shkaktojnë reflekset mund të jenë shumë të dobishme
fëmija juaj, si zhvillimi fizik dhe mendor. Kompleks

Përdorimi i stimujve mund të quhet gjimnastikë ose masazh të fëmijës.


Ka teknika të ndryshme. Në përgjithësi, ekspertët rekomandojnë
metoda më e lehtë është që të fillojë me lëvizjet e thjeshta dhe çdo kohë që ata të rritet dhe
pak e komplikuar. Klasat janë të rekomanduara si akuzuar lit
dhomë. Fëmija duhet të fjetur relativisht e qetë dhe jo të uritur.
Çdo lëvizje ju do të nuk kanë nevojë për të thirrur gjendjen e fëmijës
parehati.

Nuk është një metodë kryesore
Puna në reflekset

Metodat janë përzgjedhur duke marrë parasysh moshën e fëmijës, aftësitë fizike dhe
Aktiviteti i tij.
Koprrac refleks dhe compression shfaqet kur ju prek gishtin tuaj për të
pëllëmbët e fëmijës dhe në këmbë të fëmijës. Fëmija përpiqet të shtrydh gishtin tuaj dhe
të mbajë. Në mënyrë tipike, ky refleks është aktive deri në 3-4 muaj.
Zvarritje Reflex shumë i dobishëm si fëmija zhvillon kornizë muskulare.
Fëmija vendoset mbi barkun e tij dhe përdoret për pëllëmbë vet bosht
këmbët fëmijës dhe ai fillon të ngadalë zvarriten kaotike, është e dëshirueshme për ta sjellë atë

vëmendje të qëllimit - lodër.
Kur të ushqyerit mund të shikojnë kërkimit refleks. Prekje
qoshet gishti i cik goja e ulët shkon në kërkim të gjirit të nënës. Veçanërisht
sidomos para se të ushqyerit.
Gjiri refleks Një nga më të dukshme, nëse ai hyn nipples zgavër
goja gjiri refleks është treguar.
Gjithashtu shumë e rëndësishme për refleks fëmijë gëlltitjes, të cilën ai studimet në
Ditët e para të jetës së tij. Nëse ju goditi diçka të butë në gojë, fëmija duhet të
gëlltitje. Nëse ju bien në solids gojë, refleks gag është shkaktuar

- Kjo është një refleks mbrojtëse, fëmija nuk ia zunë frymën. Pra, nuk i japin
Fëmija deri në 6 muaj të ngurta, pasi ajo do të shtyjë ata reflexively.

Babkin refleks (Pëllëmbës-gojë) mund të shihet nga pads ngutshme
palme pranë gishtit, ndërsa fëmija hap gojën dhe kokën në folds
acarim anë. Është e rëndësishme që të kontrolloni të tashmen refleks në të dy duart.
Babinsky refleks Ju mund të kontrolloni nëse ju mbani gishtin tuaj në këmbë të fëmijës
pesë deri në majë të gishtave. Kjo këmbë është plotësisht bend, dhe

është lakimi në hip, joints gju. Është e dobishme për të bërë këto lëvizje
në formën e masazh te mengjesit.
Hobotkovыy refleks vërejtur kur përgjimit gishtat në gojën, buzët
Fëmija bëhet hundë zgjatur formë.
Mbrojtëse Reflex . Kur hoqi vertikalisht fëmija lakimi të gjitha
joints këmbë, ndërsa mosveprim në mbështetjen, fëmija duhet të ndalet në të gjitha
sipërfaqe, me gjunjë vendosur, bust drejtë, fëmija të jetë në
Shteti tendosura. Është e rëndësishme për të mbajtur këto kokën lëvizjet gisht

fëmijë.

Pasi mbështetje refleks zakonisht është vërejtur në distancë automatike refleks.
Fëmija është në një pozicion pak prirje dhe duke bërë lëvizje hap pas hapi. Këmbët
mund të ndërpritet. Pesha e fëmijës në fakt mjaft të shkojnë në
duart tuaja.
Moro refleks . Telefononi tani duke përdorur stimuj refleks Rekomando
vetëm neurologë të kualifikuar, si stimul mund të friksojnë fëmijën.
Zakonisht të kryer sulme në kokën e foshnjës në një distancë nga koka 15-20sm.
Përpjekjet janë bërë nga të dy anët. Kur të shëndetshme, fëmija hedh duart

në dorë, atëherë shtendos gishtat dhe kthen ato në gjendjen origjinale. Në
Aktualisht, shumica e refleksit të shkaktojë qëllime diagnostike.

Ka edhe përshtatjen reflekset zinxhir
Duke u kthyer kokën në anën dhe ngadalë u kthyer të gjithë trupin,
që torakale. Gjithashtu, kur u kthyer në drejtim të rrotullohet sup
trungu dhe gjymtyrë.
Nëse i caktuar shkaku reflekset dështon ose është e vështirë, është e rëndësishme
provoni përsëri disa herë. Që në disa raste reagimin e fëmijës

mund të dobësohet për shkak të lodhjes së tij fizike. Ju mund të përsërisë pas një farë
periudhë. Nëse, refleks nuk është vërejtur, kjo tregon Saj
shtypja.
Të gjitha këto reflekset janë vërejtur në fëmijët nën moshën 6 muajshe.
Ka raste kur reflekset e pakushtëzuara nuk zhduken pas gjirit
mosha, në raste të tilla konsiderohet patologjike refleks dhe fëmija ka nevojë
provim.