Zhvillimi i fëmijëve të vegjël dhe të shëndetit


Fëmijët e vegjël moderne më shpesh quhen të përshpejtuar - ata ende fillojnë të ulen, flasin, lexojnë, etj Shpjegimi i saktë për këtë fenomen, por të gjithë shkencëtarët u pajtua se përshpejtim - "produkt" ndikimi i shumë faktorëve. Duke luajtur rolin e përmirësimit të kujdesit shëndetësor dhe kujdesin e fëmijëve në moshë të re për të përmirësuar mirëqenien dhe cilësinë e ushqimit, informacion në rritje, dhe kushtet mjedisore në të cilën rritje fëmijës. Çfarë duhet të jetë në zhvillimin normal të fëmijëve të vegjël dhe të shëndetit?


Fëmijët e vegjël të zhvilluar me ritme të ndryshme, secili ka "programin e saj të zhvillimit"Si rezultat i zhvillimit i cili tregoi aftësitë dhe shkathtësitë e fituara dhe aftësitë e nevojshme. Studimet kanë treguar se posaçërisht ndikojnë në ritmeve të shpejta të zhvillimit të fëmijës pothuajse e pamundur, por ajo mund të ngadalsojë veçmas nëse fëmija do të ishte e papërshtatshme për uyazyka zhvillimit normal (të ushqyerit e dobët, mungesa e vëmendjes dhe dashuri, mungesa e studimeve njohëse). Të vlerësojë zhvillimin e fëmijës si një fëmijë mund të jetë në katër drejtime.


• Komunikimi dhe Shëndeti
Është gatishmërinë e rëndësishme me të cilën fëmija mëson për të buzëqeshje, këndojë, përgjigjet fytyrat dhe zërat.
• Gjuha dhe Shëndeti
Në këtë zonë pikë e rëndësishme është zhvillimi gjuha retseptyvnoe (si edhe një fëmijë e kupton se çfarë tha ai), ajo është shumë më e rëndësishme se sa zhvillimin e gjuhës shprehëse (si edhe një fëmijë thotë).
• Aftësi të mëdha motorike dhe shëndeti
Është thelbësore dhe diçka për të cilën muaj fëmija fillon të mbajë kokën, të ulen, zvarritje, ngrihen dhe të ecin.

• aftësive motorike gjobë

Vëmendje të paguajë për koordinimin e fëmijës, dëshirën për të rrëmbyer dhe të marrë një objekt. Të përcaktuar nivelin e zhvillimit intelektual të fëmijës, krijimtarisë së tij, aftësia për të zgjidhur detyrat logjike dhe disponueshmërinë e humorit deri në fund të vitit të parë të jetës është e vështirë. Megjithatë, përpjekjet të sinqerta e prindërve, kushte të favorshme të mjedisit dhe prania e cilësitë natyrore të fëmijës mund të merrni një bazë të shkëlqyer për zhvillimin e talenteve të ndritshme në një fushë të veçantë.
Zhvillimi i fëmijës zakonisht është i pabarabartë, por ka tre modele themelore. Ajo zbret (nga koka deri te këmbët): fëmija i parë ngre kokën e tij, pastaj të mëson për të mbajtur mbrapa, pastaj në fund ulet poshtë dhe qëndron në këmbë.


Shkon në gjymtyrë të trupit: fëmija i parë mëson të përdorë duart e tij, pastaj duart e tij, dhe pastaj gishtat e tij. Zhvillimi i lëvizjeve është e thjeshtë për të manipulimeve më komplekse. Sipas disa mjekëve pediatër, standardet për masës trupore dhe rritjen e fëmijëve të vegjël së shpejti do të shqyrtohen (profesionistë befasi më "hedhje" këto parametra në foshnjat), por ju duhet të ndjekin ato. Prandaj është e rëndësishme që ditët e para të jetës së përjetuar pediatrin. Në muajin e parë kur fëmija ende nuk mund të rregullojmë mendjen tuaj, prindërit duhet të paguajnë më shumë vëmendje për të ushtruar funksionet vizuale e fëmijës, duke u përpjekur për një farë mënyre të marrë mendimin e tij. Për shembull, ju mund të tregojnë fotot tuaja fëmijës, të cilat tregojnë grupe të mëdha me ngjyra apo edhe emoticons qesharake.


Në muajin e dytë dhe në tjetrën, do të luajë një komunikim të madh roli i prekshëm me fëmijën. Ushtrime të dobishme për të forcuar muskujt e gjeneralit, zhvillimin e sistemit vestibular dhe, natyrisht, i butë dhe i dashur stroking fëmijën. Muaji i tretë i jetës është i rëndësishëm, sepse fëmija i parë fillon të tregojë iniciativë. Të rriturit duhet të sinqerisht miratojë dhe të mbështesë veprimtarinë e fëmijës. Muaji i katërt i një fëmije - një muaj e zbulimit. Normalisht, në këtë moshë, fëmija tashmë në mënyrë aktive duke përdorur motorike dhe aftësitë gjuhësore, dhe kështu që është e rëndësishme gjatë kësaj periudhe për të komunikuar me fëmijën, duke i inkurajuar atë për përgjigje.


Në muajin e pestë fëmija fillon të përpiqen për të ulur poshtë, mund të kthehet mbi, mbledh lodra. Ai zgjohet dhe interes në këmbët e tyre. Nëse fëmija ende nuk ka mësuar se si për të arritur ato, ai ka nevojë për ndihmë. Përgatitja ndonjë artikuj interesante që ju mund të arrijnë fëmijën tuaj (çorape të ndritshme rezinochki ngjyra me këmbanat, etj), ata vënë në këmbët e fëmijës, majë këmbët së bashku, nxit ata të heqë në mënyrë që fëmija pa ato. Shake këmbanat, gjurmët crumbs kohën e duhur, të dy pëllëmbët. Merrni drejtë trajtuar dhe butësisht të tërheqë fëmijën në këmbën e saj të majtë, të ndihmojë atë kapje të trajtojë në këmbë. Deri në muajin e gjashtë fëmija tashmë mund të ulen rreth të njëjtën kohë që ai të fillojë dhëmbët prorizatysya. Aftësi që gjatë kësaj periudhe fëmija i takon për të zotëruar - zvarritje.