Simptomat e sëmundjes së zemrës në fëmijët


Qasje në kohë kardiolog është mënyra më e mirë për të ndihmuar një fëmijë të sëmurë. Për fat të keq, shumë prindër rrallë i kushtoj vëmendje të shenjave që tregojnë se fëmija ka një sëmundje të sistemit kardiovaskular, ose thjesht nuk i japim rëndësi për këtë. Vëzhgimi të kujdesshëm - është metodë në dispozicion dhe relativisht e thjeshtë për diagnostikimin e shumë sëmundjeve që lidhen me sistemin kardiovaskular. Prindërit të rëndësishme në fillim të dyshuar se një fëmijë është diçka e gabuar, dhe në kohë për të parë një specialist. Në ankesat e fëmijës duhet t'i kushtojë vëmendje? Simptomet kryesore të sëmundjeve kardiovaskulare në fëmijë - një dhimbje në gjoks, cianozë, edemë, palpitations zemrës, gulçim, gjatë ushtrimit, të tilla si ngjitje shkallët, drejtimin, etj, por veçanërisht nëse ajo ndodh në pjesën tjetër .Simptomet kryesore të sëmundjeve kardiovaskulare në fëmijë
Takikardi (rrahje zemre të shpejtë), mund të ndodhë në një fëmijë të shëndetshëm, sidomos në rastet e stresit emocional (frikë, frikë, gëzim, etj) gjatë ushtrimit, të motit të nxehtë. Megjithatë, një herë faktori që e ka shkaktuar takikardia pushon për të vepruar, ajo së shpejti do të kalojë. Më shumë takikardi qëndrueshme ndodh në sëmundje të lidhura me sistemin kardiovaskular (dështimi i zemrës, aritmi, miokardit), si dhe ethe dhe trupin të lartë të temperaturës.


Simptomë e ardhshme - bradycardia (lezionet norma e zemrës) - mund të ndodhë edhe në fëmijë të shëndetshëm të përfshirë në sport, në rast të një numri të sëmundjeve kardiovaskulare (trazirat ritmin e zemrës, etj).

Në fëmijë të shëndetshëm shkalla e zemrës (impuls) varet nga mosha e tyre. Kështu, në vitin e parë të jetës pulsin e rreth 130-125 rrahje në minutë, deri në shtatë vjet - rreth dhjetë 100-90 - në lidhje me 85-80 deri në katërmbëdhjetë - gati 85-75 rrahje në minutë.

Deri në shfaqjen e simptomave të tilla tek fëmijët si cardialgia (dhimbje në zemër), mund të shkaktojë inflamacion të cipë e zemrës (perikardit), qarkullim të dobët në të muskulit të zemrës. Shpesh këto dhimbje të ndodhin në fëmijët me sistemin nervor të paqëndrueshme, në mungesë të ndonjë sëmundje kardiovaskulare. Dhimbje në anën e majtë të gjoksit mund të rezultojë nga sëmundje të mushkërive (pleuropneumonia), shpinë, muskujt (myositis), dhe nevralgji.


Me ndryshimet e moshës në fëmijët dhe norma e frymëmarrjes. Në vitin e parë të jetës fëmija luan 30-40 frymëmarrje në minutë, deri në moshën pesë - 25 lëvizjet, për tetë vjet - 18-22 për katërmbëdhjetë - 16-18 lëvizjet për minutë. Gulçim ose frymëmarrje të shpejtë, është simptomë e parë e dështimit të zemrës. Ndonjëherë ajo mund të shfaqet vetëm gjatë ushtrimit, dhe nganjëherë të përhershme. Fenomeni i rritjes së paroksizmal dyspnea, ndërsa lëkura blu (cianozë), i quajtur tsyanotycheskymy sulmet. Ata shfaqin disa defekte të lindura të zemrës.


Në muajt e parë të jetës, prindërit duhet të ruajnë pamjen e bëra në dobi sulmeve papritur ankthit, me zë të lartë qarë kombinuar me lëkurë të zbehtë, pamjen e një djersë e ftohtë, dobësi. Këto efekte mund të jenë simptoma të dështimit akut të qarkullimit të gjakut, dhe flasin për sëmundje të mundshme rëndë serdechnososudystom. Çrregullime të qarkullimit të gjakut gjithashtu mund të shprehet në shtim në peshë joadekuat të fëmijëve në vitin e parë të jetës, gjoks ngadaltë gjiri ose vështirësi në kohën e aplikimit për të, zhvillimin e vonuar psikomotor.


Vëmendje i duhet kushtuar ngjyrën e buzëve dhe lëkurën e fëmijëve. Shfaqja e cianozë përgjithshëm të mukozës membranat, buzët dhe porsalindur lëkurës është një simptomë e sëmundjes së rëndë - sëmundje të lindura të zemrës, encefalopati apo dështimit pulmonar. Cianozë mund të shprehet në shkallë të ndryshme - nga blu intensive për një ngjyrë pak më të kaltërosh. Në muajt e parë të jetës së fëmijëve të shprehura dobët cianozë mirë ndryshon në thonjtë, këmbë dhe këmbët. Sëmundje të tilla si anemia, pneumonia, infeksionet akute virale gjithashtu mund të shprehet lëkurën kaltërosh rreth gojës.


Në formën e ënjtje të lëkurës shfaqet edemë, e cila është e ndarë në përgjithësi dhe lokale. Edemë rezultuar rritjen e lëngjeve në inde. Në rast të dështimit të zemrës në këmbët e parë duket i fryrë, me kalimin e kohës, zhvillimi i mëtejshëm i sëmundjes edema të fillojnë të përhapen më tej. Nëse fëmija juaj ka zemrën të fryrë pamjen ("kodër kardiak"), atëherë ju duhet të dini se kjo është një simptomë e sëmundjeve të rënda të zemrës. Në disa zemër të lindura "kodër kardiak", mund të ndodhë në fëmijët e moshës 3-4 muaj.


Diagnoza e sëmundjes së zemrës në fëmijët
Për diagnozën e sëmundjeve më e sistemit kardiovaskular, së bashku me X-ray shqyrtimit të zemrës dhe electrocardiography, rëndësinë metodë e madhe tejzanor e zemrës - echocardiography. Echocardiography ka një potencial shumë të madh: valvulave të zemrës mund të konsiderojë, të përcaktuar madhësinë, vëllimin dhe ventricular dridhje, funksionimi dhe struktura e valvulave, për të vlerësuar muret e shtetit, të përcaktuar formimin jonormal të zemrës - clots, tumoret, etj