Tronditje në fëmijët e vegjël


Kush janë prindërit e rinj nuk ka ardhur për tmerrin ndjerë asnjë ndjenjë paniku kur fëmija i tyre i parë ra nga shtrati, dhe edhe kështu "të suksesshëm" që i sigurt rrahur kokën e tij kundër dysheme ose mobilje? Fotografia është i njohur për shumë njerëz, për të thënë asgjë në lidhje me atë periudhë të jetës, kur ai ishte vetëm fillimi për të mësuar jetën duke e bërë hapat e parë. Sigurisht, ai gjithmonë bie dhe godet, më kokë - ajo është gjithashtu një pjesë e domosdoshme e duke u përdorur për realitetin e ashpër të jetës, sepse bota e jashtme nuk është aq i butë dhe të butë, si dorë e nënës.


Por ajo gjithashtu ndodh që një fëmijë, ne mendojmë, godet shumë, ndonjëherë edhe duke marrë një lëndim në kokë. Nuk janë ankthi i prindërve është në një arsye shumë të mirë, pasi që lëndime në kokë janë të rrezikshme në çdo moshë, dhe të lënë ato pambikëqyrur nuk mund në asnjë rast. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se prindërit duhet të bëni nëse fëmija i tyre ra goditur rëndë, mori një lëndim në kokë. Ne nuk do të argumentojnë se tronditje në fëmijët e vegjël - kjo është shumë e rrallë. Pothuajse çdo fëmijë në rritje deri në periudhën e treguar dëmtime të konsiderueshme numrin. Në tronditje pediatrik trauma - është një nga diagnozat më të zakonshme dhe dëmtimi të trurit traumatik çdo vit në spitalin e vendit tonë merr rreth 120 mijë fëmijë.. Por armiqësia dhe lëndimet trauma ashpërsia TBI mund të ndahen në të butë, të moderuar dhe të rëndë.


Ajo duhet të jetë më shumë detaje për të gjetur se pse tronditje të rrezikshme (ashpërsia e butë e dëmtimi të trurit traumatik) në fëmijët e vegjël, për shkak se më shpesh ndodh në shtëpi. Në kohën e personit tronditje (domethënë truri i tij) është goditje e papritur, papritur. Truri - trupi mjaft e brishtë, dhe në momentin e ndikimit ai hits poshkodzhuyuchys kafkës mur kohë. Tronditje mund të shoqërohet me një humbje të shkurtër të vetëdijes, marramendje mund të duket "yjet" para syve, dhimbje koke e mundur. Në mënyrë tipike, pas tronditjes fillestare të një e papritur, truri është në një gjendje shoku. Ndonjëherë ajo mund të marrë nga disa orë në disa ditë, në të cilën të marrin veten nga shoku dhe të shërohen. Nëse tronditje pikërisht në fëmijët e vegjël, situata mund të jetë i komplikuar nga fakti se fëmija nuk është në gjendje të shpjegojë qartë se çfarë është dhe ku dhemb dhe ajo dhemb në të gjitha. Nuk është e qartë se çfarë ndjenja e tij veçanërisht e qartë në qoftë se fëmija është në foshnjëri.


Kushti më i rëndësishëm për fëmijën mori një lëndim në kokë, është rishikimi i tij i kujdesshëm dhe të ndjekin-up për atë për disa ditë. Kjo duhet të bëhet për të përcaktuar nëse gjendja e fëmijës përkeqësohet. Por si të njohin një tronditje, e cila ka ndodhur në fëmijët e vegjël të cilët janë shenjat? Simptomet e concussions, veçanërisht në qoftë se lëndimi nuk ishte shumë e vështirë të dini mjaft e lehtë. Megjithatë, në qoftë se tronditje ishte i fortë, sjellja e mëtejshëm të fëmijës mund të bëjë konkluzione e para në lidhje me shkallën e ashpërsisë së saj. Në atë pikë duhet alarmin?


Nëse vëzhgimet e prindërve të fëmijës:
A) sillet cuditerisht, ai është i zemëruar, sjellja nuk është plotësisht veprim i dukshëm i qenësishëm.
B) humbur interesin në njerëzit rreth tyre, lodra.
B) në një pikë duket sikur në një gjendje të ngathtësi.
D) shkeljet e koordinimit nëse ajo është tashmë e mjaftueshme për të bërë në këmbë, ju duhet të i kushtoj vëmendje të shpejtësisë: ajo nuk ka ndryshuar.
D) Kjo bëhet i ngadaltë, merr lodhur lehtë.

Këto simptome mund të jenë dëshmi e një fëmije vuan një tronditje, por tiparet kryesore karakteristikë e këtij rasti janë marramendje, nauze, vjellje. Kjo është simptomat më të zakonshme të kësaj gjendje, të cilat mund të shihen në një fëmijë, ju gjithashtu mund të provoni të nxënësve, zakonisht me një tronditje tjetër nxënës bëhet më i gjerë, por në qoftë se ju nuk kanë përvojë në gjëra të tilla, dhe nganjëherë mund të jetë i gabuar. Manifestimet shumë të rrezikshme të goditjes në një fëmijë - një humbje të vetëdijes dhe konfiskimet. Në përgjithësi, për të gjitha simptomat e përshkruara të cilat mund të jenë vërejtur në kombinim apo vetëm, ju duhet të kërkoni kujdes të menjëhershëm mjekësor.


Çfarë është tronditje e rrezikshme në një fëmijë? Komplikime të mundshme që rrjedhin nga vuajtjet tronditje të larmishme. Kjo mund të jetë dhimbje koke që janë në gjendje të zhvillojnë pas muaj apo edhe vite pas lëndimit. Ndoshta fle çrregullime, bie efikasitetin. Për trajtimin e tronditje në fëmijët me qetësi propozuar, pjesa tjetër krevat, për të shmangur ndjenjat e dhimbshme duhet të ulin një dritë të ndritshme në dhomë. Ndoshta përdorimi i barnave të caktuara që janë të përshkruara nga mjeku. Për të shmangur ndërlikimet, fëmija tregon respektimin nga mjeku gjatë vitit.


Në përgjithësi, prindërit duhet të bëjnë atë një rregull për të aplikuar me mjekun secilit fëmijë në trauma të konsiderueshme kokë në një fëmijë. Edhe pse nuk ka shenja të jashtme të tronditje, ajo nuk ka dëm sa më të mirë për të përjashtuar paraprakisht të gjitha komplikimet e pakëndshme janë të mundshme pas ndikim. Nëse fëmija tregon trajtimin, ajo do të jetë më shumë gjasa në një neurolog, dhe në qoftë se shkalla e lëndimit është e rëndë, ju mund të lidhni një neurokirurgu. Studimet Medica të dëgjuar fëmijën e parë, sistemin nervor, sistemin vestibular dhe sistemet e tjera të trupit. Bazuar në ekzaminimin mjeku mund të përshkruhen një trajtim që do të përbëhet kryesisht në heqjen e presionit intracranial, heqjen cerebrale edema, përmirësimin e qarkullimit cerebrale. A nuk e tërheq me një apel për ndihmë te mjeku, sepse lëndimeve të tilla, më e keqja e rrethanave që mund të çojnë në paaftësi dhe madje edhe vdekje.