Hypothyroidism subklinikeÇrregullimet e jodit mangësi dhe hypothyroidism nuk duhet të identifikohen si hypothyroidism përfshirë në listën nosologji çrregullime mangësi jod. Niveli i sipërm i vonesë zhvillimit fizik dhe mendor të quajtur cretinism, e cila është për shkak të mungesës së hormoneve tiroide (tiroide) në periudhën e fetusit. Kryesor shkakton cretinism është mangësi e vështirë jod dhe hypothyroidism kongjenitale të bazuara në veset e ndryshme formimin e tiroide.

Cretinism endemik është rajoneve tejet urgjente problemin e globit me mangësi të rënda jodit. Në botë, sipas OBSH-së, janë rreth njëzet milionë njerëz me prapambetje mendore nga mungesa e jodit.


Forma subklinike e hypothyroidismKa dy forma kryesore klinike të cretinism, neurologjike dhe myksedematoznuyu. Foto klinik i të dy formave të vonuar të veçantë të rënda mendore në moronity, imbetsylnosti apo idiotësi. Paracaktuar dhe formimi dhe ndalimin fizike rritja: kokë e madhe me hundët rrafshuar, sytë e fryrë, gjuha madh fryrë që nuk i përshtatet në gojë për shkak të rakitizmi; Gjymtyrët e shkurtër e sipërme dhe të poshtme, dyshenez epiphysis. Së bashku me këtë formë miksedematoznoy më të zakonshme shprehur ënjtje përgjithësuar e lëkurës dhe indit nënlëkuror të gjithë trupin, personi puffiness, vonuar psiko-emocional. Foto klinike e cretinism neurologjike përmendur së bashku me karakteristika të përbashkëta për ballë mund të shkoni Para-spastik tetraparesis dhe një numër të çrregullimeve të tjera të lëvizjes.

Hypothyroidism subklinike (SG) - një sindrom shkaktuar nga rënie margjinale në hormoneve tiroide në trupin e fëmijës. Termi "subklinike" nënkupton mungesën e ndonjë manifestimeve simptomatike të sëmundjes, por edhe me hypothyroidism subklinike, pacientët mund të ankohen të caktuara të qarta (klinike) simptomat tipike të hypothyroidism. Shenjat klinike janë fakultative ose minimale (të reduktuar efikasitetin e padukshme, humor të keq, çrregullim gjumi, edemë periorbital, harresa, lëkurë të thatë).


SG - një tiroide minimum hypofunction, e cila kërkon qasje të diferencuar për zëvendësimin tiroide terapi të drogës. Shenjat laboratorike e hypothyroidism subklinike vërejtur në rreth 4% e fëmijëve të anketuar. Për 346% të fëmijëve të karakterizuar nga ndryshime të profilit tiroide, përtej parametrave të moshës dhe kanë natyrën subklinike. Fëmijët me zonat malore të qëndrojnë atje luhatjet më të gjerë të hormoneve të sistemit hipofizës-tiroide.