Cili është dallimi urography veshkave në fëmijë


Urography caktuar pacientët për kërkime veshkave. Veshkave injektuar agjent kontrast, pastaj bëri të shtëna. Në këtë drejtim, ky studim i rrugës trupi quhet kontrast urography.
Metoda bazohet në aftësinë për të vonuar kontrast rrezeve X - bojë e parë grumbullohet në veshka dhe pastaj excreted nga sistemi urinar për të vlerësuar gjendjen e tyre. Urography caktuar pacientët të cilët kanë dyshuar për gurët në veshka, kanalet urinar lezione infektive, nuk ka gjak në urinë, e cila tregon fillimin e inflamacionit akut në lezionet ose kancer të uretrës.
Klasifikimi i metodave urography


Në mjekësi, intravenoz të shquar, ndonjë gjë interesante dhe urography nxjerrës:Urography Anketa është lloji i metodës përmes të cilit të tumoreve diagnozë të kancerit, patologjive parazitare, prania e trupit ose gur të huaj në veshka. Shpesh ky është studimi i parë që caktuar të pacientit në rast të pranisë të dyshuar të mosfunksionim të veshkave. Urography sondazh lejon për të studiuar gjendjen e trupit nga pol saj e sipërme dhe mbaron me fillimin e urinimit emëruar kanal, këtë metodë e diagnozës, nëse është e nevojshme, kockat tjera studimore, veshkat hijet, formën e tyre, vendndodhjen. Nëse vlerësimin e nevojshme dhe vlefshmërinë e organeve të tjera urinare - ureters dhe fshikëz.

Urography nxjerrës është i bazuar në zbatimin e veshkat funksionit nxjerrës. Shumica e imazheve të bëra në një kohë kur buds të fillojnë për të shfaqur agjent kontrast. Kjo metodë e bën të mundur për të vendosur diagnozën e intensitetit dhe shpejtësinë e mbushjes së legenit veshkave dhe fshikëzës me lëngun, madhësinë, formën, cilësi dhe lokacioni i concretions dhe tumoreve të ndryshme - cysts tumoret il. Vendosur edhe karakteristikat strukturore të fshikëzës urinare dhe të organeve të tjera.


Veçantitë e diagnozës për fëmijë


Në mënyrë që të marrë imazhe të qarta duhet të përdorin pajisje moderne që e bën të mundur për të organizuar një pjesë të një të dytë X-ray dhe lëvizjet e frymëmarrjes të fëmijës në foto nuk shfaqet në imazhin e skanuar.Përveç kësaj veshkave urography fëmijët përfshin përdorimin e një tub me një të veçantë rradhës anode radyohennoy kapaciteteve shumë të mëdha, e cila ofron një pamje të qartë të hollësishme të indeve të buta. Nëse urography renale kryhet për një fëmijë pa anestezi, atëherë duhet të ndihmojnë dy njerëz të cilët po mbajnë fëmijën nga këmbët dhe duart.

Çdo ekzaminim i tillë për një fëmijë duhet të zbatohen në mënyrë të detyrueshme, në prani të një specialisti. Kjo gjendje ndihmon për të shmangur gabimet e mundshme teknike dhe të panevojshme diagnozë të riorganizimit.
Në çdo rast është më mirë që të përpiqen në maksimum për të shmangur çdo të përsëritur masa radiografike diagnostike për të parandaluar trupin ekspozimit rrezik fëmijës. Në rast të nevojës për të ri-organizatat kanë nevojë për të bërë diagnozën e kohës. Përndryshe, ju mund të zhvillojnë një efekt grumbullues. Të jetë e mundur në mjekësi pediatrike rekomanduar një dozë të vogël të rrezatimit të trupit.


Kjo është e rëndësishme! Një prej kushteve të rëndësishme në përgjigjur pyetjes se si do urography veshkën për një fëmijë, veçanërisht në foshnjëri, është mbështetja në ndërtimin e temperaturave relativisht të larta - deri në 30-35 gradë. Për ta bërë këtë, përdorni llambat speciale ngrohjes, rrezet janë të drejtuara në tryezë provimit.

Për shkak të faktit se një numër i madh i metodave instrumentale e diagnozës për fëmijë kryer nën anestezi të përgjithshme, pajisje zyre, përveç për futjen e anestezisë janë mjete të përshtatshme dhe medikamente që mund të kërkohet gjatë zhvillimit të komplikimeve të paparashikuara mjekësore për shkak të administrimit të anestezi ose për shkak të provim. Për deshifrim e duhur të imazheve duhet të instaloni disa karakteristika të strukturës dhe vendndodhjen e sistemit urinar tek fëmijët.