Hepatiti kronik në fëmijët
Trajtimi i hepatitit C kronik (CHC) është shkakësore dhe ka për qëllim eliminimin e virusit C hepatitit, e cila është terapia baza antyfybrotycheskoy e sëmundjes së mëlçisë virale. Duke antiviralëve përfshijnë Interferons, analogs nukleozidë, sintetike (ribavirin, etj), adjuvants (interleukins, thymosine a).

Interferonet (IFN) - citokineve hlykoproteynovыe që kanë antiproliferativ, aktivitet antivirale dhe immunomodulatory. Efekti direkt antivirale e interferonit realizohet përmes efekteve frenues mbi sintezës së ADN virale duke përfshirë edhe disa enzime, duke rezultuar në ndalimin e sintezës së proteinave virale. Efekti imunomodulues është i bazuar në një rritje në përgjigje qelizore imunitar duke stimuluar aktivitetin e limfociteve T citotoksike dhe qelizat vrasës natyrore, dhe rrit prodhimin e citokineve nga makrofagët dhe limfociteve T.


Antyfybrotycheskoe Efekti i IFN në hepatitit C në fëmijët
Rëndësia është gjithashtu antyfybrotycheskoe veprim IFN, manifestuar në ngadalësimin progresion apo edhe të zvogëlojë përhapjen e fibrozës në mëlçi për shkak të ndikimit në sintezën e kolagjenit. Hulumtime dhe efektin antiviral i interferonit antyfybrotycheskoho analoge nukleozidë dhe mbajtur kryesisht tek të rriturit, pediatri vepra të tilla shumë më të vogla. Vetëm në vitet e fundit në trajtimin e hepatitit C kronik në fëmijët filluan të përdorin sintetike nukleozidë analog - ribavirin. Një fizibilitetit dhe siguria e formave pehylyrovannыh e interferon në fëmijët studiuar.

Metodat e trajtimin e hepatitit C kronike tek fëmijët
Deri kohët e fundit, mendimi i përbashkët ishte se sigurisht kryesisht subklinike në fëmijëri CHC shoqëruar fybroheneza ngadaltë dhe në të shumtën e rasteve nuk kërkon trajtim aktiv. Është për këtë arsye nuk ka kryer studime të gjera mbi efektivitetin e terapisë antivirale në fëmijë, e cila do të zhvillojë kriteret për qëllimin e saj dhe përdorimin. Përveç kësaj, mosha deri në një masë kufizon përdorimin e barnave antivirale për trajtimin e hepatitit kronik viral, i cili në masë të madhe zvogëlon efektivitetin e tyre dhe ndërhyrjet terapeutike nevojë për të gjetur trajtime efektive që synojnë frenimin përparimin e procesit patologjik në mëlçi.