Si të dobishme navigacion për fëmijë të shëndetshëm dhe të rriturit


Swimming shok shumica prej nesh me një sezon të ngrohtë vere, deti apo lumi. Por është e mundur për të notuar jo vetëm në verë, por edhe në çdo kohë të vitit, nëse është e përshtatshme për të zgjedhur këtë vend. Të reflektojë mbi atë që është e dobishme për shëndetin navigacion e fëmijëve dhe të rriturve, shumë janë duke u përpjekur për të lënë pishinë.
Sot, një shumëllojshmëri të programeve noti ju lejon të zgjidhni ndonjë punë të përshtatshme, dhe mendonin se shëndeti i fëmijëve dhe të rriturve, dhe kjo ishte një kënaqësi për shpirtin. Dikush mund të pafund të numëroj se sa kërkimi i dobishëm. Së pari, ai kontribuon në forcimin e shpejtë të pothuajse të gjitha muskujt në të njëjtën kohë. Në këtë kohë nuk është një stres i fortë në nyje, si gjatë trajnimit normale fizike. Sepse not si një sport të përshtatshme për njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e sistemit musculoskeletal. Muskujt janë forcuar në mënyrë që të krijon një lloj të "mbështetjes" e trupit, dhe pas trajnimit të tillë mund të sigurtë të lëvizin për sportet e tjera.Së dyti, nuk do të ndalet duke folur kardiologët se kërkimi dobishme. Ata argumentojnë se ndërsa një gjaku të tilla barrë fillon të qarkullojë më shpejt, duke rritur në vëllim, i cili promovon trajnimin e zemrës (e cila gjithashtu, që ra fjala, është një muskul). Në një shtet ku një person është joaktiv, gjaku qarkullon shumë më ngadalë, dhe rreth 45% e gjakut stagnon. Kjo çon në përçarje e shumë sistemeve të organeve. Uji që prodhon presion në trupin e njeriut gjatë notit, për të lehtësuar rrjedhjen e gjakut venoz, i hequr zemrën nga mbingarkesë.

Përfitimet e paçmueshme për shëndetin e fëmijëve dhe të rriturve ofron not, stimuluar sistemin e frymëmarrjes. Frymëmarrje ritmike, e cila lind kur lundrimit domosdoshmërisht sigurojnë duke marrë sasi mjaft të madhe të oksigjenit në mushkëri. Me këtë frekuencë të frymëmarrjes, është trajnimi i frymëmarrjes, rrit kapacitetin e mushkërive, rritjet në numrin e mushkëror mushkëror. Ky vëllim i ajrit është e mirë për të gjithë trupin, e cila është ngopur me oksigjen në çdo qelizë. Rastësisht, notonin arritur të vendosur një rekord për konsumin e oksigjenit nga organi për një minutë, dhe ai ishte 5 litra.


Lidhur me figurën e formimit të bukur, pyetjet, Swimming dobishme, ju mund të përgjigjem: të gjithë! Vështirë se mund të arrijë deri me not ndonjë sport tjetër. Nuk është një stërvitje për muskujt e shtypit, për kofshët dhe muskujt viç në bark, shpatullat, krahët, mbrapa, mollaqe dhe madje edhe muskujt gjoksit. Swimming - një nga mënyrat më efektive për të reduktuar peshën e trupit. Shpejtësia me të cilën djegur kalori është e vështirë për të krahasuar me lloj tjetër të ushtrimit.
Neurologë dhe psikiatërve të insistojnë në versionin e saj në lidhje me atë një kërkimi të dobishme. Pas një overstimulation fortë nervore dhe stresi pas një dite aktive ose pas trajnimit shumë intensiv fizik në menuja e tokës është në gjendje për të qetësuar dhe relaksohuni. Para se të shkojnë në shtrat inkurajuar edhe për të notuar, ajo është e dobishme për shëndetin e fëmijëve dhe të rriturve dhe gjumin e tyre paqësore. Swimming rekomandohet shpesh si një mënyrë për të trajtuar neurozë, dhe shpesh mund të zëvendësojë fuqishëm anti-drogë ankthi.


Me pak fjalë, parametrat fizike po ndryshojnë për të mirë. Një nuk mund të, por vini re pamjen e personit të angazhuar në not. Sjellje harmonik, një prapa të fortë, trup elastik, ritmi i lehtë - e gjithë kjo i jep atë që preferon për të monitoruar shëndetin e tyre me anë të notit.
Swimming duhet të jetë i rregullt dhe sistematik. Përndryshe përfitimet e saj nuk do të jetë shumë e dukshme. Zhytje në ujë të ftohtë ju lejon të djeg më shumë kalori. Të ngrohtë deri, trupi prodhon energji të konsiderueshme, kështu që kaloi 60-70% më shumë energji se sa në ujë të ngrohtë.

Psikologët thonë se përfitimet e not për fëmijët dhe të rriturit manifestohet në forcimin vullnet dhe karakter të zhvillimit. Shko në ujë në fillim të trajnimit frikë jo vetëm më fëmijët, por edhe disa të rriturit. Frika e ujit apo thellësi nuk mund të relaksoheni dhe të ndjehen kënaqësinë e notit.

Në det ka një konsumi të mprehtë e sasive të mëdha të energjisë. Varësisht nga distanca për të zgjedhur për të notuar, ju mund të kaloni 100-500 kalorive.
Zgjidhni një vend për notim, i cili është i sigurt për shëndetin e fëmijëve dhe të rriturve - një kusht të rëndësishëm për marrjen e përfitimeve. Sigurisht, të mbajtur fëmijët të notuar në lumenj, dete e pamundur - fëmijët menjëherë vrapoi në ujë sa më shpejt që ata e shohin atë. Por lidhur me pishina, në të cilën fëmijët mund të mos jetë gjithmonë i sigurt dhe i dobishëm. Një sasi e madhe e klorit e cila është trajtuar ujin në pishina, mund të jenë të dëmshme dhe madje e rrezikshme. Para se të shtoni një fëmijë në pishinë, është e rekomandueshme që të konsultoheni me mjekun tuaj dhe për të përcaktuar nëse ka ka contraindications.


Me të gjitha përfitimet që mund të lundrojnë ndaluar disa kategori të njerëzve. Kështu, ata nuk mund të angazhohen gjatë ftohjet dhe sëmundjet infektive, sëmundjet kronike të sistemeve të ndryshme të organeve në acarimin. Në pishina me ujë të ftohtë në përgjithësi japin fëmijëve nuk është i rekomanduar.
Not dhe fizike argëtimin në ujë - kjo nuk është vetëm ushtrime në pishinë ose në distancë, ajo është edhe zhytja, surfing, kiting. Këto presione gjithashtu të japë rezultate të shkëlqyera dhe mund të mbani të arsyeshme në mënyrë.

Fëmijët mund të jetë mësuar gradualisht me ujë, zhytjen e tyre në një banjë të shtëpive me ujë të ngrohtë. Pra, fëmijët janë më të lehtë për të përshtatur për ujë dhe për ndjenjat që ndodhin në të.
Angazhohen not mund të zotërojnë, por më të mirë në qoftë se klasa do të çojë një trajner me përvojë. Ai do të shohim në atë se të gjitha grupet e muskujve punuar ngarkesën në mënyrë të barabartë dhe në mënyrë të barabartë të shpërndarë.