Ushtrime ditore për fëmijët e vegjël


Çdo prind i dashur do të japë fëmijën e tyre më të mirë. Jepni fëmijën tuaj nga një shëndet të hershme të moshës dhe energji - të kujdeset për zhvillimin e tij fizik. Lëvizja është shumë e rëndësishme për formimin e harmonizuar dhe zhvillimin e fëmijës tuaj. Nëse rregullisht i kushtoj vëmendje të ushtrimeve dhe trajnimit fëmijën tuaj do të zhvillojnë të gjitha muskujt.
Gjatë formimit të sistemeve të rëndësishme në trupin e ushtrimeve të përditshme të fëmijëve për fëmijët e vegjël është një komponent i domosdoshëm i një zhvillim harmonik dhe të shëndetshëm. Ushtrim veçanërisht e rëndësishme për kockat dhe muskujt, të frymëmarrjes dhe kardio - vaskulare të sistemit.


Shkencëtarët thonë mjaft besim - "automjeti personi i cili zhvillon dobët, pengon zhvillimin e sistemit nervor." Kur njeriu i vogël i angazhuar rregullisht në gjimnastikë, ai në mënyrë aktive zhvillimin e proceseve të tilla të rëndësishme, si:
- Fuqi
- Lëvizshmëri
- Qetësi
- Orientimi i mirë në hapësirë

Prindërit duhet të kuptojnë se kjo nuk është vetëm zhvillimi fizik palestër, por deti i gëzimit dhe argëtim për fëmijën. Humor i shkëlqyer i gëzuar dhe pasardhësit e tu - është themeli i shëndetit të mirë! Emocionet veprojë në trup fizikisht - lumturia është një nxitojnë të gjakut dhe dilates enët e gjakut, dhe ajo promovon ushqim të mirë, dhe si pasojë ardhurat ushqyesve të mjaftueshme për formimin e organeve të brendshme të fëmijës.


Gjimnastikë për më të vogël
Ushtrime duke bërë mund të jetë nisur nga një moshë shumë të hershme. Kur fëmija arrin moshën e 1 muaj, prindërit mund të fillojnë të notit në mënyrë aktive. Uji është një mjedis i shkëlqyer dhe të rehatshme për fëmijën tuaj. Trajtimi aktive të ujit të përmirësuar shëndetin, të ndihmojë në procesin e forcimit dhe për të forcuar imunitetin. Angazhohen me not fëmijën tuaj të paktën 3 herë në javë, pushim të detyrueshëm. Së pari, shikojnë çdo gjë që temperatura e ujit ishte rreth 36p dhe pastaj mund të filloni për të zvogëluar atë çdo 14 ditë për 05s dhe për të sjellë në 31-32S.


Filloni procedurën me 5 minuta dhe gradualisht të rritet - watch, çfarë do që fëmija juaj të ndjehen rehat dhe të lumtur për të notuar.
Me not ju mund të shtoni ushtrime, aq më shumë lëvizje të mirë në shëndetin e fëmijëve të vegjël. Kushtoj vëmendje të veçantë për ushtrime të cilat kanë për qëllim zhvillimin e reaksioneve themelore: përkulem dhe shtendos gishtat e këmbëve në të ardhmen ajo do të ndihmojë të forcojë reflekset nga lakimi krahët dhe këmbët fëmijën. Pranueshme fëmijë lehta lëkundje - si në valle. Të jenë të kujdesshëm dhe të mos bëjë lëvizje të papritur - shikojnë reagimin e fëmijës. Para gjimnastikë pak goditje të lehta, të ngrohur muskujt në drejtime të ndryshme - kjo do të përshpejtojë qarkullimin e gjakut.


Fëmijë nga 4 deri 6 muaj
Kur fëmija juaj arrin 4 muaj të moshës, ju mund të shtoni ushtrime më aktive. Ushtrime ditore mund të përfshijnë stërvitje pasive - lakimi duart dhe këmbët, ju mund të rritur, më të ulët, të rritur gjymtyrët në drejtime të ndryshme. Në këtë moshë, fëmijët tonin e muskujve të kthehet në normale. Filloni çdo ditë për të rritur një fëmijë, kur ai shtrihet në shpinë të tij, të kthehet mbi mbi barkun e tij dhe mbrapa. Kjo do të forcojë shpinë - bëni lëvizje të lehta gjarpërues - mbrapa në vend, hips kthehet djathtas dhe majtas, dridhen duart dhe këmbët. Ju mund të vendosni një fëmijë në një top dhe butësisht shkundur nga njëra anë në tjetrën. Dhe mos harroni të ngrohtë deri muskujt para se të akuzuar - bëni masazh të lehta stroking. Ju butësisht mund të vënë fëmijën në këmbë. Butësisht përkulem dhe shtendos këmbët dhe duart, dora forcojë kundërt këmbë dhe anasjelltas, të holluar hips në pozitë këmbë prirje. Shtrydh grushta e fëmijës dhe për të ndihmuar shfryj. Kohëzgjatja e mësimeve deri në 15 minuta.


Fëmija i 6-9 muaj
Në moshën 6 muajsh fëmija është në gjendje për të kryer disa lëvizje aktive - duke u përpjekur për të kec veten të marrë deri ngadalë zvarriten dhe disa tashmë running. Lëvizje aktive është trajnimi i shkëlqyer për fëmijët e vegjël, e cila përfshin të gjitha grupet e muskujve. Shtoni në ushtrim të ri komplekse - dhe për të ndihmuar fëmijën të arrijë deri, kthehet në barkun e saj dhe për të ndihmuar zgjas duart tuaja deri. Fëmija mund të vihet në të katër këmbët dhe të mbajë - pastaj pushim dhe relaksim. Mos harroni për duart dhe këmbët e fëmijës. Të gjitha ushtrimet bëjnë disa grupe të 5 herë dhe mos harrojmë për pjesën tjetër.


Kec nga 9-12 muaj
Fëmija juaj është rritur dhe tani ajo është në dispozicion shumë në drejtim të lëvizjes. Në këtë fëmijë moshë të fillojnë të më shumë veprim. Ushtrimet e përditshme janë ushtrime përfshijnë prirjet në drejtime të ndryshme - të bërë 3 herë. Teach mbledhje tuaj toddler, duke mbajtur atë me një krah, dhe bëni dishepuj të bëjë pa mbështetje. Ju mund të vënë fëmijën në krahë dhe i mbështetur nga rruga hap. Luaj në boks - le kec goditi dorën tuaj disa herë. Dhe zakonisht fillojnë për të mësuar një fëmijë për të ecur në mënyrë të pavarur - mbështetur atë, por nuk ndihmon. Kthejeni mësimet tuaja në lojë të mrekullueshme - është i interesuar në të, dhe ai do të përpiqet më shumë. Mësoni për të ecur në ajër të pastër - kjo trajnon muskujt dhe forcon fëmijën. Playground të mësuar atë që të rritet predha dhe zvarritje nën objekte të ulët.


Ushtrimi 1 vit
Ngarkesa Daily kjo moshë duhet të jenë të rregullta dhe të preferuar fëmija juaj. Krijo një ambient të rehatshëm - kthehet në muzikën tuaj të preferuar, le të potantsyuye fëmijë me ju. Merrni atë në dorë, ju mund të lejojë që ajo të rri me kokë poshtë ose mbajtjen e armëve tuaj - shtrihen është e rëndësishme. Le kec zalazaet në një karrige dhe shkon poshtë vetëm. Luaj në pengesa - le të kapërcyer pengesa dhe për të marrë përmes në bar. Ju mund të blej fëmijën tuaj një të luajtur se ai u largua nëpërmjet saj. Ndërtimi sipërfaqe me një pjerrësi - një fëmijë mund të ngjiten mbi të dhe të shkojnë poshtë. Trajnimi i shkëlqyer për të vogël - një top ushtrim. Le ta hedhin atë dhe të kapur, nahybayutsya atë dhe të zënë hapin.