Skizofrenia në fëmijët - shenjat, simptomat, veçanërisht skizofrenia


Skizofrenia në fëmijët dhe të rinjtë kanë një sëmundje mendore që ndikon në sistemet e trurit, që ndikojnë njohëse (aftësitë njohëse) dhe sferën emocionale. Si një nga sëmundjeve më të zakonshme mendore, skizofrenia prek 1% të të gjithë njerëzve.
Manifestimet e skizofrenisë në fëmijët dhe adoleshentët janë të shumta. Këto përfshijnë hallucinations, iluzionet në të menduarit, humbje të lirisë, dullness emocionale për shkelje të ndryshme të funksionimit të duhur të trurit. Fëmijët dhe adoleshentët janë zë të shqetësuar, vizion, nuk perceptohet nga të afërmit dhe të tjerët. Child më parë skizofrenike mori çrregullimeve të ndryshme psikotike dhe fëmijë të diagnostikuar me autizëm


Simptomat e skizofrenisë tek fëmijët


Si manifestohet skizofrenia në fëmijët? Në rast të fëmijëve sëmundje të bjerë nga jeta e rregullt dhe kolektiv. Skizofrenia prek kryesisht më të personalitetit, qëndrimin ndaj njerëzve, të jetës përreth. Në çrregullimet e personalitetit ballë. Fëmijët ndryshuar interesat, sjellje, idealet. Në kohën e pacientit individuale sulm humb unitetin dhe ka humbur kontaktet me botën. Shumica Tragjedia e studentëve të cilët vuajnë nga skizofrenia, është shumë ende për të manifestuar simptomat e sëmundjes.

Shenjat e para të skizofrenisë shprehur vështirësi në mësim. Nëse fëmija ka skizofrenia fillon keq për të mësuar atje dhe mendimet e trazuar për të ardhmen, është e mundshme shenjat e para të sëmundjes. Vetë fëmija bëhet afërsia, e zymtë, duket se është më keq se të tjerët dhe kështu që qëndrimi i keq.
Pacienti është larguar nga ekipi, i mbyllur në izolim, me sa duket asgjë vende të gjithë rreth të pakëndshme. Interesat ndodhë para se të shkaktojnë kënaqësi të para.

Fëmijët që vuajnë nga skizofrenia duket nuk ka jetë të brendshme, pa një qendër, pa aspirata. Humbja e vitalitetit, duke rritur autizmi, shkëputja nga bota, indiferencë të gjitha - kjo çon fëmijën për shpërbërjen graduale të personalitetit.
Shenja e skizofrenisë tek fëmijët është konsideruar si një shkelje e perceptimit që perceptohet paaftësinë për të kombinuar elemente në një imazh të vetëm. Si një nga shenjat dalluese të skizofreni ka vështirësi në ndarjen e elementeve thelbësore të objekteve. Manifestohet ajo mbërthyer në detaje, pamundësia për të mbuluar të gjithë, jo aftësinë për të ndarë thelbësor nga parëndësishme. Mbi përvojat e tyre, thonë ata, jetën si një ëndërr. Kids vështirë për të dalluar ëndrrën nga realiteti, ata marrin pjesë në mendimet dhe idetë shumë të ndritshme dhe të çuditshëm. Sjellja e fëmijëve është hijeshi të veçantë dhe ekstrem, një problem për të krijuar një rreth miqsh.

Sjellja e fëmijëve të ndryshojë me kalimin e kohës, dhe rrit skizofrenike psikozë gradualisht. Fëmijët fillojnë të flasin për idetë e çuditshme dhe frikën, kapem për prindërit apo të them gjëra që nuk kanë kuptim. Mësuar të gëzojnë marrëdhënie me një numër të zgjedhur, janë të trembur me jetesë të tjera, ndërsa në botën e tij.
Fëmijët që vuajnë nga skizofrenia në fazën akute të ketë vështirësi në të kuptuar kuptimin e para piktura shumëngjyrëshe. Ata nuk janë në gjendje për të kuptuar përvojat emocionale të aktorëve të përshkruar në pikturë. Ai vijon se perceptimi i fëmijëve të sëmurë skizofrenia është shënuar fragmentuar, tregohet perceptuar të njëanshme, subjektive, shpesh aksidentale.

Në skizofrenia plogët shënoi kuptimin e asaj që po ndodh në foto dhe në jetë. Fëmijët janë në gjendje për të dhënë një përshkrim adekuat të fotografive.
Një tjetër tipar i skizofrenisë tek fëmijët që veprojnë shpejt ndryshon aktivitetin e vëmendjes për shkak të humbjes së shpejtë të interesit në ndonjë aktivitet. Në eksperiment, u konfirmua se faza akute e vëmendjes skizofrenia operon kohë të shkurtër. Stimulimi Pasi zgjeruar ndalesa në mënyrë që menjëherë ndalon ekzekutimin e detyrës, dhe merr vëmendje përçart natyrën.

Kur zhytur në përvojat e dhimbshme fëmijët e sëmurë është e vështirë të përqëndrohet në të mësuarit e materialit arsimor si vuajnë nga emocional, verbal-logjikë, lëvizje, formë e kujtesës.
Fëmijët që vuajnë nga skizofrenia vuajnë nga që mbahet në kujtesën fakte të pakëndshme. Çrregullim i pandreqshëm shpesh të japë një shumë të fëmijëve me probleme. Ata janë të shqetësuar se ata përsërisin të gjithë kohës të njëjtat veprime (rituale)

Skizofrenia në fëmijët - simptomat


Si të njohin skizofrenisë në fëmijën? Dhe çfarë janë karakteristikat e skizofrenisë tek fëmijët?

Simptomet e ndryshme dhe të ndryshme:
- shfaqja e neologisms, slovoobrazovanyy (p.sh. bodrum - qilar varrimit - varrezat);
- Fjalimi i ngadalësuar me stuttering, zëri i shurdhër, nganjëherë ajo shpejt ose fragmentar, lakonik;
- menduarit paaftë;
- ndodhja e njëkohshme e pikëpamjeve, me çdo seri e mendimit mund të ekzistojë më vete;
- venitje mendime në rozyazytsi;
- paaftësia për të përzënë larg mendimet, arsyet për prosperitetin e tyre;
- pasigurt mendime (kundërta);
- nuk ka linjë të vetme të të kuptuarit, qasje problemin nga perspektiva të ndryshme;

- pasiguria që ata thonë dhe bëjnë;
- në qoftë se kompleksiteti është e nevojshme për t'iu përgjigjur pyetjeve;
- vështirësi në përgjithësimin;
- veçim dhe moskoherencë e mendimit;
- Zbatimi i fjalëve pa kuptim;
- vështirësi, Distractibility, ndjenjat rreth dështimeve në shkollë të mësuarit;
- hutim kur leximit;
- pavendosmëri dhe pasiguria;
- llafazanëri, lufton për formulimet elegance;
- Humbja e përkohshme e kuptuar fjalët;
- mendimet e pakompletuara;
- përcaktimi defekt, shoqatat hendekut;

- uljen e aktivitetit intelektual;
- zbrazëti emocional, mungesa e interesit dhe lëshime;
- shkelja e proceseve më të larta intelektuale, varfërimin e mentalitetit, duke dobësuar fleksibilitetin e saj;
- përsëritja e ideve, të menduarit automatik;

- Mungesa e kontaktit emocional dhe humbjen e ndjenjës së simpatisë, indiferenca, mungesa e gëzimit;
- përzierja një ndjenjë e gëzim dhe trishtim, ndjenjat rreth dështimet në shkollë;
- Mungesa e kontaktit emocional dhe humbjen e ndjenjës së simpatisë, indiferenca, mungesa e gëzimit;

- paraqitja e vrazhdësi, veprimet e trashë;
- të mëdha vetë-thithjen, vetë-dashuria, mungesa e përkushtimit ndaj familjes;
- përzierja një ndjenjë e gëzim dhe trishtim,
- dashuri për të dy e largët dhe të afërt me neveri;
- interes në çështjet e përgjithshme, por jo në të tashmen;
- vizion në jetën tuaj vetëm e gabuar, dhe vetëm të mira në Evropën Perëndimore;
- negativizëm, luftuar se kërkojnë të rriturit;
- dobësuar vullnetin dhe mosgatishmërinë për të jetuar, për të bërë asgjë;
- mosbesimi i vetvetes, sluggishness, aimlessness;

- përqëndrohet vetëm në interval kohe të shkurtër.
Nëse ka një pacient ka эydetycheskoy aftësinë për të rregulluar vendndodhjen e materialit pamor. Për shembull, duke parë të vdekurit në kujtesë për një kohë të gjatë do të shfaqet në imazhin e këtij njeriu. Çrregullim i sëmurë në mënyrë frustruese për fëmijën se përkeqësohet gjendja e tij.
Rol të rëndësishëm për të ideve në momentin përjetuar realitetin e botës. Fëmijët që vuajnë nga skizofrenia paraqitet rreth si në një ëndërr, dhe jeta e mjedisit duket si një përrallë. Fëmijët në studimin e gjeometrisë komplekse, është e vështirë për të siguruar parashikime, por algjebër dhënë më të lehtë.

Imagjinata krijuese, imagjinata merr vendin kryesor në parashkollor të fëmijëve. Ata janë subjekt i rimishërimit lehtë, duke krijuar lojtarët gënjeshtërt.
Fëmijët e moshës shkollore nuk të prirur për të fantazi, dhe prania e kësaj karakteristike në preschoolers vjetër thotë vonesë në një fazë të hershme të zhvillimit. Tepruar fantazi karakteristike patologjike e fëmijëve me mentalitet të paqëndrueshme, kur odushevlyayutsya objekte të pajetë. Fëmijët preschoolers patologjikisht fantasize duke marrë me personazhet e ëndrrave të tij. Ata jetojnë lojë stereotipik jetës, dhe kjo nga ana tjetër është diametralisht e kundërta e realitetit. Pacientët me fëmijë skizofreni përpiqen për të realizuar aspiratat e parealizueshme në realitet, ëndrrën e pushtetit dhe zbulimin e ri, shumë kreative, të interesuar në çështje të një natyre filozofike

Format e skizofrenisë tek fëmijët


Ka disa forma: katatonycheskaya, hebefrenicheskaya apo rinore, formular të thjeshtë, forma e shartuar.
Forma Katatonycheskaya është e karakterizuar nga heshtja, shkelje katatonycheskym shkon në një mpirje, ngurtësim në paraqet negativizëm, refuzimit të ushqimit dhe kontaktit verbal. Depresioni dhe shkëputje nga realiteti vërejtur në pacientët pediatrik formë catatonic. Kjo formë e skizofrenisë karakterizohet si faljen afatgjatë dhe shërim të plotë.

Hebefrenicheskaya formë (Rinia) karakterizohet nga kalimi i ngadaltë, tipike për moshën e shkollës së mesme. Sëmundja fillon papritmas, dhimbje koke të rënda, çmenduri, pagjumësi. Tipari kryesor i sëmundjes akteve pamotivuar playfulness, iluzionet, hallucinations. Rezultati qëndron çmenduri sëmundje
Një formë e thjeshtë e skizofrenisë
Tipike për të gjitha moshat, tipar dallues vepron humbjen e interesit, indiferencës emocionale, duke rritur përgjumje, izolimit dhe të zbulimit të reduktuar.

Herë pas here bëjnë haluçinacione dhe shtet paranojak me agresion me qëllim të keq. Pacientët enden rrugëve. Sëmundja është duke përparuar, apatycheskomu çon në çmenduri dhe varfërimin e mentalitetit
Forma shartuar e skizofrenisë
Tipike për fëmijët të cilët kanë pësuar dëmtime organike të trurit dhe vonesën që rezulton në zhvillimin mendor, vonuar kryesisht mendore.
Foshnja çuditshëm, tërhequr, nervoz. Kursi dhe rezultati i sëmundjes mund të përfundojë në shërim dhe afatgjatë faljen.

Klinika ndajë forma të tilla si rrymë të vazhdueshme, paroksizmal-progresion, rekkurentnaya-periodik.
Por studiuesit vërejtur klasifikimit të VM Bashynoy, e cila përfshin të vazhdueshme, malinje, maloprohredyentnaya, sulmet mprehtë maloprohredyentnaya, sulmet e përsëritura dhe ngadalësuar skizofreninë


Diagnoza e skizofrenisë tek fëmijët


Sot, ka pyetje të hapura në lidhje me diagnozën e diskutueshme e skizofrenisë fëmijëve. Skizofrenia në adoleshentët manifeston pesë herë më shumë gjasa se fëmijët e moshës parashkollore. Interesante, disa prej fëmijëve të vuajtur nga fëmijëria, por nuk u diagnostikua në kohë.

Diagnoza e skizofrenisë në fëmijët është në kontakt me pacientët mjekësore. Sipas rezultateve të bisedës ndërton një pamje të sëmundjes klinikë mjeku, i cili konfirmon më tej analiza dhe teste. Në praninë e çrregullime të personalitetit të fëmijës, apatia dhe varfërimin emocionale, plus vëmendje të shpërndara, memorie të dobët dhe përqendrimit - një mjek menjëherë diagnoza e sëmundjes. Atëherë të jetë studimit funksionin e trurit dhe sistemit nervor dhe rekomanduar pacientët vegjël shfaqen për praninë e sëmundjeve të tjera.

Testet, hulumtim, Imazhe trurit, electroencephalography tregojnë një pasqyrë të qartë të sëmundjes dhe mjeku përshkruajnë trajtim


Skizofrenia në fëmijët - Trajtimi


Diagnoza e hershme të trajtimit të skizofrenisë është shumë e rëndësishme. Trajtim psikiatrik është e rekomanduar në shumë simptoma dhe problemet e skizofrenisë dhe prindërit duhet të insistojnë se pas vizituar një terapist për të mos humbasë fillimin e sëmundjes.
Skizofrenia në fëmijët dhe adoleshentët trajtohet me sukses në bazë të identitetit dhe për të tërhequr profesionistë të tjerë. Kombinimi i rëndësishëm i drogave, si dhe individ, terapi familjare, dhe futjen e programeve të specializuara.

Trajtimi i skizofrenisë në fëmijët dhe të rinjtë të përfshirë antipsikotikët atipike. Ata janë të mirë, sepse ata kanë më pak efekte anësore, ndryshe nga droga standarde.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
• Skizofrenia • skizofrenia burra gra