Si te zgjidhni pelena më të mira për fëmijët


Pelena e disponueshme janë përdorur për të parandaluar dëmtimin dhe acarim të lëkurës delikate të foshnjave dhe të garantojnë thatësi, ngrohtësi dhe rehati. Pelena moderne janë në gjendje për të parandaluar fëmijën kontakt lëkurë me stimujve të ndryshme dhe në mënyrë të konsiderueshme të ulur përplasjen me lagështi. Ky artikull do të tregojë nënat e reja se si të zgjedhin pelena më të mira për fëmijët.
Diaper Rash
Diaper pezmatim i lëkurës - një acarim të lëkurës në perineum e foshnjës dhe anusit për shkak të kujdesit të pahijshme dhe pelena përdorimit analfabetë. Podhuznykovaya skuqje shoqërohet me skuqje, zhvillimi i nxituar pelenë dhe infeksionit nganjëherë komplikuar të lëkurës.


Për të luftuar sëmundjen ose për të parandaluar ju mund të përdorni ointments të veçanta që do të përdoret rregullisht gjatë pelenë. Kjo duhet të sigurojë që lëkura e fëmijës ka qenë gjithmonë i pastër dhe të thatë.

Llojet e pelena
Për prodhimin e reusable rrobave konvencionale përdorimin pelenë pambuku, e cila është vënë në bigëzim e foshnjës dhe të rregulluar përdorimin e pelena. Këto pelena nuk janë të aftë për një nivel të lartë të thithjen lagështi, por ato mund të lahen në mënyrë të përsëritur.

Pelena Classic janë përdorur një herë. Ato përbëhen nga disa shtresa, mund të lejojë lagështi brenda dhe do ta mbajë atë atje, duke e bërë një xhel. Materiali thithjen mund të akomoduar sasinë e urinës në 50 herë peshën e fëmijës, ndërsa pambuku konvencionale konsumon 10 herë më pak lëng. Përveç kësaj, pelena të vetme përdorim fikse mjaft mirë në trup me anë të mishrat përshtatshme dhe velcro speciale.

Megjithatë, jo të gjitha pelena për fëmijë të ketë një strukturë të tillë. Shumë shpesh në të ndritshme dhe të bukur paketimit, i cili shitur një numër të madh të shitësit në rrugë, janë napkins konvencionale presion. Blerës sylesh mjaft shpesh bëhet punëtori i prodhuesve të famshëm produkteve të falsifikuara botërore edhe në dyqanet shtetërore dhe supermarkete të mëdha. Si rezultat i përdorimit të fakes tilla fëmija mund të zhvillohet kimike djegiet e lëkurës, që kërkon trajtim të gjatë. Pra, si ju zgjidhni pelena të mira për fëmijën dhe udhëzuar në këtë mënyrë?


Zgjedhja pelena
Prodhuesit më të mirë në mbarë botën, në reklamat e tyre është përdorur gjerësisht terma të ndryshëm përshkruajnë avantazhet është pelena e tyre dhe të kuptojnë kohën, ky varg është e vështirë. Është e rekomanduar që menjëherë të ndalojë vëmendjen e tij në pelena kompani e njohur që kujdeset për reputacionin, dhe produktet e saj në qoftë se ju jeni të kënaqur, ata duhet të ndalet.
Ndonjëherë ka arsye të tilla si ekonomike, është e pamundur për të përdorur pelena e disponueshme. Në këtë rast, ju mund të bëni produktet e indeve, por gjithmonë duhet të bëni të sigurtë që lëkurën e foshnjës mbetet e thatë dhe të shëndetshme.


Të përcaktuar madhësinë
Në mënyrë që të zgjidhni më të mirë me një përdorim pelena duhet të përqëndrohet në të peshës trupore të fëmijës. Paketimin zakonisht treguar kategorinë e peshës për të cilat të dhënat janë pelena të destinuara, por këto shifra janë udhërrëfyes shumë të përafërt, si dhe opsione të gjithë fëmijët janë të ndryshëm. Kriteri kryesor, duke treguar përshtatshmërinë e pelenë është i aftë e saj rehatshëm për të trupit pa pastrimin e tepruar dhe peredavlennya.
Struktura themelore e pelena e disponueshme është e ndryshme në varësi të seksit të fëmijës. Pelena Vajzat janë bërë me shkallën më të madhe të absorbimit në pjesën e pasme dhe qendrore, dhe për djem - para. Paketat dallime të tilla janë shënuar nga rozë dhe blu, respektivisht.

Për të shmangur pelena parakohshme përkeqësimit duhet të ruhen në një vend të freskët, e thatë për të monitoruar integritetin e paketimit të ri dhe kohën e zbatimit të tij.

Konfrontim midis dy mendimeve
Në mënyrë tipike, ka prindër që kanë provuar pelena e disponueshme dhe të bindur për sigurinë dhe përfitimet e tyre. Sado dhe ata që preferojnë pelena leckë të mira e vjetër, dhe për t'i bindur ata, ndonjëherë e pamundur. Por, pasi që është e pamundur për të bërë pa pelena, zgjidhni ato produkte të cilat ju të gjeni më të përshtatshme. Megjithatë, mbani mend kur zgjedhin pelena reusable numri i tyre duhet të jetë rreth 30 copa, apo duhet të merren me vazhdimisht larë.


Pelena e disponueshme dhe mitet rreth tyre
Për të mësuar një fëmijë në tenxhere duhet të bëjë përpjekje të mëdha dhe durim, të cilat nuk varen nga përdorimi i pelena të caktuara. Pelena e disponueshme janë një pengesë kur ata vazhdojnë të përdorin fëmija arrin dy vjet.
Studime të shumta kanë treguar se temperatura brenda pëlhurë me lajle e disponueshme nuk është e ndryshme nga temperatura brenda përsëritet për shkak se fëmija nuk është efekt i tmerrshëm serë, veçanërisht në një pëlhurë me lajle e duhur dhe të shpeshta në ndryshim banjot e ajrit.

Përvoja botërore e shumë vite duke përdorur pelena e disponueshme tregojnë se ky fakt nuk ndikon në funksionin riprodhues të fëmijës. Shumë më tepër frika është shumë e ngushtë dhe të veshur të brendshme të shtrënguar.

Cystitis në fëmijë të vegjël është më shumë gjasa rezultat i kujdesit të pahijshme, duke përfshirë vonuar dhe ndryshimeve të parregullta pelenë. Megjithatë, trajtimi i cystitis është e rekomanduar që të përmbahen nga përdorimi i ndonjë pelena, aq më mirë për të monitoruar volumin e urinimit dhe pastërti.

Një tjetër mit për rreziqet e pelena e disponueshme është mundësia e shtrembërimit të ekstremiteteve të ulëta. Përkundrazi, kjo patologji mund të rezultojë nga përdorimi të zgjatur të "rrethoresh" që nuk ka të bëjë me të veshur pelenë.