Si prindër palyachi ndikojnë në shëndetin e fëmijëve të tyre


Shkencëtarët moderne kanë arritur në përfundimin se duhanpirësit, fëmijët jo vetëm që imitojnë prindërit varet se si ky varësisë. Kjo është për shkak të faktit se shumë prindër të pirë duhan në shtëpi, duke i detyruar fëmijët e tyre për të marrë shijen e duhanit, duke rezultuar në fëmijë potencial të bëhet një të ardhme të pi duhan.
Për të përcaktuar ndikimin në shëndetin e prindërve duhanit fëmijët e tyre për të gjetur se çfarë saktësisht substanca të dëmshme që përmbajnë duhan. Metabolike nga-produkt i nikotina është kotynin, e cila është varësia duhanit. Përqendrimi i substancave mund të matet lehtë në pështymë apo gjak. Gjithashtu, shkencëtarët kanë krijuar një lidhje midis pirjes së duhanit dhe predispozicion ndaj vëllimit të mushkërive, me kapacitet më të vogël të këtyre organeve, më shumë dëmit të shkaktuar shëndetin.Pirja e duhanit nëna shtatzënë
Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë shpesh çon në abortit spontan, këputje e parakohshme e lëngut amniotik, lindje e parakohshme, dhe shkakton PREVIA placenta, shkëputje e parakohshme e, rritje të ngadaltë e fetusit dhe zhvillimin e fetusit dhe vdekjes së papritur të foshnjave. Duhanpirësit nënat, nuk kujdesen për shëndetin e fëmijëve të tyre ballafaqohen me probleme me zhvillimin mendor të fëmijës dhe vështirësitë në sjelljen e tij.
Gjithashtu, pirja e duhanit është shkaku i astmës rritur në fëmijët e vegjël, dhe ndikimi i duhanit në utero çon në ndalimin e rritjes së mushkërive dhe infeksionet respiratore akute, të cilat janë shoqëruar shpesh me gulçim. Ndonjëherë këto simptoma vazhdojnë pjesën tjetër të jetës së tij.


Si rezultat, fëmijët e nënave duhani trupit është e ekspozuar ndaj rrezikut të patologjive të ndryshme. Parë shpesh në foshnjat pazhvilluara kockat kafkës që ndikojnë negativisht në punën e trurit të fëmijëve. Gjithashtu, fëmija mund të neyropovedencheskye ndryshimet që lidhur me punën e trurit auditory. Kjo është reflektuar në reduktimin e reagimit ndaj tingujve që krejtësisht ndryshon procesin e habituation dhe adaptim fëmijë në botë.
Duhet të theksohet se pirja e duhanit grua shtatzënë është më në rënie të zhvillimit intelektual të fëmijës, duke rezultuar në një kuptim të ndërlikuar të subjekteve shkollore studenti. Përveç kësaj, efekti i rrezikut ndaj nikotinës të ekspozuar fëmijën e tillë një sëmundje e tmerrshme dhe vdekjeprurëse si leuçemia.


Pirja pasive e duhanit gjatë shtatzënisë
Thithja e gruas shtatzënë, por gruaja nuk pi duhan tymit të duhanit mund të ngadalësojë rritjen e fetusit, dhe ekziston rreziku i lindjes së parakohshme, e cila është një shenjë e një ulje të mundshme të mushkërive dhe zhvillimin e astmës te fëmijët. Prandaj, gratë shtatzëna duhet të shmangin kontaktet me duhanpirësit të mos vizitojë vende me përqëndrime të mëdha të njerëzve, të cilat kanë padashur thith nikotina helmuar ajrin.

Të dorës së dytë tymi Fëmijëve
Fëmijët të ekspozuar ndaj tymit të dorës së dytë, me shumë yyazytsirnistyu do të jetë subjekt i sëmundjeve të ndryshme që shkaktojnë tym. Kjo mund të jetë një kollë, gulçim, bronkit, astma, pneumonia dhe sëmundjeve të tjera të rënda të frymëmarrjes, dëgjimin dhe vizion. Përveç kësaj, familjet pafavorizuara sociale pirja e duhanit mund të shkaktojë zjarr, e cila mund të vuajnë dhe fëmijët.


Përmbajtja reduktuar vitaminë
Prindërit dashur duhet duhur prioritet për të mbrojtur shëndetin e fëmijëve të tyre. Shpëtoj e nevojës nikotinë varësisë para se të planifikuar një fëmijë, pasi pasojat e këtij varësisë mund të ndikojë rëndë cilësinë e jetës. Duhanpirësve prindërit e bëjnë trupin e fëmijës vazhdimisht luftuar radikalet e lira që përmban tymi i duhanit. Si rezultat, furnizimet e vitaminës C mund të shpejt të thahet, e cila do të rrisë rrezikun e sëmundjeve të zemrës, dhe ndryshimet në ADN qelizore që mund të çojë në kancer.


Efektet e fëmijëve pasive e duhanit
Hulumtimi, i bazuar në një ekzaminim mjekësor, provojnë marrëdhënien e pirja pasive e duhanit në sëmundjet në zhvillim të fëmijëve në moshën e rritur. Këta njerëz rrit rrezikun e sëmundjeve të tilla si astma, ethe hay, migraines të shpeshta, kollë kronike, humbjen e dëgjimit të pjesshme apo të plotë, ftohjet, grip dhe sëmundjet e zemrës. Ndjeshmëria për pirjen e duhanit zgjatur pasive në fëmijëri kontribuon një zhvillim të madh iyazytsirnosti e astmës në moshën e rritur. Gjithashtu, ekziston një lidhje midis pirja pasive e duhanit dhe kancerit. Themeluar që prindërit e duhanit ndikojnë negativisht në shëndetin oral të fëmijëve, e cila në të ardhmen vuajnë nga sëmundje periodontale.


Nëse ju vendosni për shëndetin e fëmijëve të tyre në vitin e parë të jetës, ajo mund të dëmtojë qelizat e enëve të gjakut, të cilat klinikisht manifestuar tashmë në shkollën e fëmijës tuaj. Përveç kësaj, sjellja pirja e duhanit nga prindërit shpesh nuk është një pozitiv dhe një shembull i mirë për fëmijët e tyre. Për shkak të kësaj edukimin e fëmijës është nisja e mekanizmave shtesë lëndimeve që kanë psikologjike.

Teen Pirja e duhanit
Teen pirja e duhanit është një nga çështjet më të ngutshme të kohës sonë, sepse çdo ditë e gjithë bota të fillojë pirjen e duhanit më shumë se 90 mijë studentë nga 12 në 18 vjet. Ky ndikim shkakton të tilla si pas një modës, një dëshirë për të parë prindërit e vjetër dhe imitim. Ndikimi i kolegëve në këtë rast është mjaft i madh, shumica e duhanpirësve të rinj e pranojnë se ata kanë filluar pirjen e duhanit nën presion nga miqtë e tij.

Dëshira për të rriten në të rinjtë në mënyrë të fuqishme që ata të besojnë në mënyrë të gjëra të ndjekin prindërit e tyre më të mirë. Prandaj, të rriturit duhet të mendojnë për nëse ata kanë një ndikim pozitiv në fëmijën. Shikoni për fëmijën e tij, shëndetin e tij plotësisht deri te ju. E ardhmja e çdo anëtari të ri të shoqërisë është shumë më e vlefshme.