Si për të trajtuar këmbët banesë në parandalimin e fëmijëve


Si për të trajtuar këmbët banesë në fëmijët, mund të eliminojnë këtë këmbët jo të favorizuara? Zakonisht banesë është formuar në fëmijëri. Megjithatë, në të lindura të moshës shkollore shputë e rrafshët është e vështirë për të zbuluar për shkak se fëmijët jo të gjithë të rinjtë - përmban një këmbë banesë.
Nge këto simptoma janë tipike, për këtë arsye, duhet të fillojë trajtimin ortopedike. Në mënyrë tipike, të caktojë një masazh të veçantë, të ushtrojë terapi, fizioterapi.
Duhet të theksohet se menjëherë të sheshtë - deformimit progresive e këmbëve, dhe në qoftë se ju nuk do të fillojnë luftën me të në fazat e hershme, parashikimet për efektivitetin e trajtimit janë më pak inkurajuese.


Nëse këmba është përshkruar në mënyrë skematike, ajo përbëhet nga harqe të brendshme dhe sipërfaqeve konveks, dhe sistemin e eshtra, nyje, tendons dhe muskujt, duke siguruar fleksibilitet, duke i lejuar funksion të çojë amortizimit - elasticitet gjatë lëvizjes.
Kur ky mekanizëm kompleks dështon dhe është lënia jashtë e harqe gjatësore dhe tërthor të këmbës, zhvendosur ngarkesën në sistemin e shpinë dhe muskulare, duke rezultuar në ndryshime në gju, hip dhe nyjeve të tjera.

Zhvillimi i inflamacionit (arthritis) dhe madje edhe shkatërrim. Përveç kësaj, muskujt e prekura (lodhje, dhimbje), nervat (nervit shiatik pezmatim nervi dhe të tjerët) dhe anijet (variçe zgjerimin e tyre, po vdes, etj).
Banesë tej progresion, pra tranzicioni për secilin nga katër faza konvencionale të sëmundjes, shkakton probleme shtesë të këmbës. Ka ndryshime në nyjet e gishtit, ajo devijon në drejtim të këmbëve të tjera, ka një përplasje, të quajtur "valhus halyus." Shumë shpesh me këto procese është e lidhur edhe me shfaqjen e të ashtuquajturave Spurs thembra.

Ndër arsyet për deformim të mëtejshëm të këmbës - trajnimi i tepruar atletike pa kushte anatomike, lëndime, dobësi e muskujve dhe gilcë lidhjen e saj, ngarkesa në këmbë të gjatë (mbipeshë, këpucë të ngushta ose takë të lartë, shtatzanisë, etj).
Ndërsa sheshtë e vështirë për të trajtuar, dhe në fazat e mëvonshme - dhe e pamundur (nëse kirurgjike), është më mirë për të marrë masa parandaluese për të parandaluar zhvillimin e saj. Pra, të eliminojë faktorët negativ. Ju mund të përdorë ushtrime parandaluese.