Si për të mësuar fëmijët për të notuar vit


Gjithnjë e më shumë të rinj prindërit janë të prirur të besojnë se treni më parë dashuria e tij çudit për ujë, aq më mirë do të jetë. Kjo është e drejtë. Kjo është për shkak të faktit se noti nuk është vetëm kalim kohe fun, por edhe një ushtrim shumë i dobishëm. Kjo jo vetëm që do të ndihmojë për të zbutur fëmijët të cilët shpesh sëmuren, por i zhvilluar edhe mbrapa muskujt dhe shtypin, do të formojnë një koordinim të mirë.

Jo dyshues përfitimet e notit, prindërit mendon për moshën në të cilën
më e mirë për të mësuar fëmijën tuaj për të notuar. Kujtojnë se edhe para lindjes,


fëmijë e di se uji - mjedis të sigurt dhe të rehatshme. Kjo është për shkak të faktit se
ajo është e mirë dhe të rehatshme në barkun e nënës. Dhe pas fëmijën
do të lindë, kjo është një kohë e gjatë në refleks not
(Ndonjëherë ajo është mbajtur deri në tre muaj). Prandaj, besohet se në qoftë se
gjatë kësaj periudhe fëmija fillojnë të mësojnë, atëherë ajo është e lehtë për të zotëruar. Për
si për të mësuar fëmijët për të notuar vit, tani ju nuk mund të shqetësohen kur
ka kaq shumë burime informative.

Klasa mund të fillojë sa më shpejt që fëmija juaj kthehet 2-3 javë. Në
këtë moshë foshnjat nuk ndjehen frikë nga uji dhe më shumë,
ata janë edhe në gjendje për të shtypur refleks frymëmarrjes, goditur ujë.
Për fëmijët nën një vit të trajnimit është që të zgjidhni një banjo e madhe. Që të
Fëmija mund të gëzojnë plotësisht not. Para se të shuajnë duhet
dush me ujë të valë për të eliminuar bakteret e mundshme.

Shumë prindër mendojnë se uji në të cilën fëmija do të jetë,
duhet të jenë të ziera. Kjo nuk është e nevojshme. Në vend të kësaj, ajo do të jetë më mirë

të shtoni ekziston një tufë ose infuzion i kamomil (vëllimi rreth 1 litër). Kjo qetë
Lëkura e foshnjës dhe për të krijuar një erë të këndshme.
Para se të kërcënojnë fëmijë në ujë, duhet të jetë me një të vogël
gjimnastikë. Kjo do të ndihmojë të ngrohtë deri muskujt dhe vënien e tyre më tej
ngarkesës është e nevojshme.

Mos të jetë i shqetësuar! Fëmija do të ndjehen kusht dhe not tuaj trajnimin
bëhet i pamundur. Më e rëndësishmja - të gëzojnë të ujit, dhe pastaj fëmijën tuaj
do të bëjë të njëjtën gjë.
Momenti kur Vaska është plot, fëmija rozim'yaly prindërit muskujt

fryma zatamuvaly dhe duke pritur me ankth e ulje parë fëmijë në ujë. Në
se të gjitha shkon mirë dhe fëmija juaj mend përvojën e tij të parë me
mjedis ujë, ju keni nevojë për të ndihmuar atë të bëjë këtë duke kryer rregulla të thjeshta.

Rregulla uljen e temperaturës
Mësimdhënies fëmijët e mirë për të notuar vit, gradualisht uljen e temperaturës së ujit
në banjo. Ky proces është përshkruar më mirë si një klasave teknikë fëmijët për një vit
Sovjetik specialist shkencëtar - ZP Firsov. Ai këshillon mbi katër të parë

temperaturat klasë deri në 37 gradë Celsius. Nga 5 deri në 8 klasë - tashmë 365; 9 të
13-36 19-355 14-20 dhe 23-34 gradë. Dhe i seancës 25-të
Temperatura mund të ulen në temperaturën normale në pishinë - 28 gradë.
Kjo teknikë është projektuar për të kryer klasa me fëmijët mbi një vit
të gjitha 12 muaj. Pas përfundimit të kursit fëmija mund të mbajë të tyre
uji për 20 minuta deri në një orë, dhe duke notuar shkurtër nën ujë ose
pikiatë.

Rregulla përpjekje të përbashkëta

Kjo është se në qoftë se ju shihni se fëmija juaj është e keqe
vjen përshtaten me not, ai është i frikësuar apo nervor, provoni
zhyten në ujë me të. Kjo do të ndihmojë atë të shpejt të mësohemi të tyre
ndjenjat. Fëmija qetësuar dhe shpejt zotëruar aftësitë.

Rregulla pozicionin e saktë
Ky rregull për mënyrën se si për të mbajtur fëmijën, për të mësuar atë
notuar. Ajo duhet të mbajë fëmijën me një dorë nën mjekër dhe nën zemrat, dhe
Nga ana tjetër këtë herë do ta mbajë atë në kokën tuaj. Me këtë

mbështetje, fëmija mëson të noton në stomak.
Pastaj të mbajë fëmijën me një dorë në mjekër dhe janë një make
mbulimi i këmbëve të tij dhe të fillojnë të lëvizin ato, duke përsëritur kërkesën e një bisht delfin
lart dhe poshtë. Nëse dikush ju ndihmon, ju mund të lëvizin paralelisht
trajton fëmijët si në qoftë se ajo është gjithandej në stil "zvarritje" ose "bronzi".

Rregulla marrëveshjet besnik
Ajo ka të bëjë me situatën në të cilën fëmija gjithandej. Fakti që shumë
Fëmijët deri në një vit nuk i pëlqen për të notuar prapa. Megjithatë ndonjëherë provoni

fëmijë dhe të ofrojë një mundësi të ngjashme, herë pas here duke e bërë jashtë përmbys
bark për të mbështetur dhe anasjelltas. Provoni një notuar. Gradualisht
fëmija ka për të mësuar për të filluar nga muret e banjës dhe të shkojnë për të folur.

Zhytës Rregulla
Ju mund të provoni për të mësuar fëmijën dhe pikiatë. Megjithatë, kjo duhet të bëhet me shumë kujdes
dhe gradualisht. Mëso për të zhyten mënyrat e mëposhtme: kur fëmija është në
ujë, të qartë, me zë të lartë, por jo aq ashpër them atë për të dëgjuar, "pikiatë!". Kjo
është një lloj sinjal për veprim. Pastaj pak lulëzim në fytyrën e tij, atëherë

fëmija duhet të mbyllë sytë tuaj dhe të mbajë frymën tuaj. Pastaj derdh atë në
të përballet me ujë dhe të kërkoni në reagimin e tij. Nëse çdo gjë është e mirë, dhe fëmija sillet
të qetë, atëherë ju mund të filloni zhyten.
Për ta bërë këtë, fëmija do të fryj përsëri dhe thith atë në ujë në mënyrë që ai ishte nën
nga këmbët e saj shumë, dhe pastaj menjëherë (!) për të butë të kryer atë
sipërfaqe. Në shumë studime, kjo është fëmijët, nevoja për të veçanta
vëmendje. Pra, pas fëmijën vynyrnet nga uji, me ndihmën tuaj,

lavdërojnë atë. Zhytje i parë duhet të jetë e shkurtër, por gradualisht
mund të rrisë varg pikiatë. Prisni kur fëmija merr përdorur. Që
konsoliduar progresin e mëtejshëm ju mund të shkoni në pishinë, në përputhje me
të matur rritjen e fëmijës.

Dhe më e rëndësishmja - e duan fëmijën tuaj, të inkurajojë suksesin me kujdes dhe trajtojnë atë
vështirësi. Pas të gjitha, për të mësuar një fëmijë për të notuar, vëmendja juaj është e nevojshme
dhe kujdes se do të jetë në gjendje për të transformuar të mësuarit në një lojë të mrekullueshme,
e cila është e rëndësishme - nuk ndjekja e disa rezultatit, dhe promovimi i shëndetit

fëmija juaj.