Sa është tumor veshkave në fëmijë


Tumor veshkave në fëmijë mund të zhvillojë në krye ose në fund të veshkave apo departamentit mesatare. Ky i fundit goditi më shpesh dhe më e zakonshme lloj tumor në fëmijët Wilms tumor është konsideruar.
Ndonjëherë tumor është e vendosur jashtë veshka apo në kapsulë. Në përgjithësi, çdo tumor plotësuar kapsulë fijor dhe është ndarë nga një ndarje nga legen dhe parenchyma veshkave. Por ky mur është shpesh masa proraschena tumorit. Ndonjëherë raste janë diagnostikuar me këtë sëmundje mungon një kapsulë.


Tumor Wilms mund të rritet për të madhësive të ndryshme, dhe pesha e saj ndryshon 60-800 gram tumoreve sipërfaqësore zakonisht të qetë, ndonjëherë të mbuluara buhorkamy.


Simptomat Patologjia


Manifestimet klinike të tumorit qartë shfaqen në fazat e mëvonshme të sëmundjes, në një kohë kur rajoni mesit e fëmijës është e qartë rritje dallueshėm tumorit. Në fazat e hershme të patologjisë simptoma paksa të ndryshme. Një studim i kujdesshëm i historisë është krijuar që në kohën e diagnostikimin praninë e tumoreve ka disa shenja që duhet të lajmërojnë mjekët dhe prindërit.

Disa fëmijë në një - dy muaj për të identifikuar rritje tumor duket periodikisht përkeqësimin e shëndetit. Ata shpesh kapriçioz, janë nervoz, i fjetur, apo anasjelltas, shumë të shqetësuar. Në disa raste, madje edhe para se të diagnostikimin tumor në veshka është përsëritur rritje në temperaturën e trupit për 38 gradë, ndonjëherë fëmijë të sëmurë, afrohet të vjella, humbje e oreksit. Herë pas here zhvillon humbje peshe të dukshme.
Diagnoza e hershme e rritje të tumorit në veshka, e cila është organizuar pediatër, ende nuk ka arritur efikasitetin maksimal. Në këtë drejtim, identifikimi i procesit patologjike tek fëmijët duhet të përshpejtohet dhe të përmirësohet në të gjitha mënyrat e mundshme.

Në shumicën e rasteve, një tumor i veshkave është konsideruar si shenja e parë e patologjisë të veshkave. Konturet Shpesh ka rrumbullakuar me të qetë, më pak ënjtje dhe dolchataya kodrinore nuk ka të barabartë dhe forma është e karakterizuar nga prania e nyjeve. Madhësia e tumorit është në gjendje të ndryshojnë pak veshkat. Ndonjëherë ajo është e lokalizuar në pothuajse të gjitha organeve të barkut, duke shkaktuar barkun e asimetri. Nga tumori i saj logjike mund të ndryshojnë në një situatë të veçantë, ajo është zakonisht fortë, por mund të jetë i gjëndrave dhe i përkulshëm.

Shpesh prindërit për herë të parë të vendosur praninë e një tumori në fëmijën tuaj - kjo është e gjatë larjes. Rrallë ënjtje gjenden në shqyrtimin e fëmijës nga ana e një mjeku.
Rritja e tumoreve provokon zhvillimin e manifestimeve të tjera: dhimbje, hipertension, pamja e gjakut në urinë, ascites. Anemia në Wilms tumor shpesh manifestohet, por në fazat e hershme të sëmundjes, mjekët shpjegojnë këtë proces për arsye të ndryshme dhe nuk i kushtoj vëmendje të mjaftueshme refuzuar.
Para metastases tumor Wilms ndikojë në nyjet limfatike nga peritoneum. Klinikisht, ata nuk mund të manifestuar veten në fazat e hershme të sëmundjes.
Djemtë dhe vajzat vuajnë nga ky lloj i tumoreve me të njëjtën frekuencë. Tumor drejtë veshkave zhvillohet pak.


Trajtimi Patologjia


Trajtimi klasik i Wilms tumorit - një tumor heqjen kirurgjikale të tumoreve dhe kimioterapia të mëvonshëm. Nga faza e procesit patologjike dhe rezultatet e ekzaminimit histologic varet nga nevoja e ekspozimit shtesë.
Pas organizimit ekzaminim histologjik të tumoreve qelizave Specialist i referohet tumoreve të favorshme ose jo të favorshme. Një fëmijë me një Histologji tumor shanse të favorshme të një shërim të plotë rritur ndjeshëm. Metodat moderne të procesit të trajtimit ndihmon të krijojë një opinion pozitiv edhe kur keqdashje. Heqjen kirurgjikale të indeve të prekur veshkave quhet nephrectomy. Ka disa lloje të transaksion të tillë, domethënë:
Simple nephrectomy - kryer heqjen e plotë të veshkave. Veshka e dytë mbeti kështu në gjendje për të rritur aktivitetet e tyre për të plotësuar funksionet e humbura të organit mënjanuar.
Nephrectomy pjesshme - kirurgji është për të hequr pa trupin, por tumoret dhe indet e veshkave tumor që e rrethon atë. Nephrectomy pjesshme kryhet kur dëmi tjetër veshkave ose hequr atë kur ajo nuk mund të kompensuar humbjen.
Nephrectomy radikal - gjatë operacionit mjeku heq veshkën dhe strukturat e saj përreth - gjëndër veshkave dhe uretër. Ndonjëherë nyjet limfatike përreth nënshtruar edhe për heqjen nga uyazyka se ata janë gjetur qelizat malinje.
Objektet e Kimioterapia përdor barna të veçanta që ndihmojnë të shkatërrojë qelizat e kancerit të shpejtë shumëfishohen. Por terapi të tilla zakonisht prek qelizat e tjera, të tilla si qelizat e sipërfaqes mukozale të traktit gastrointestinal, follicles flokët, palcës së eshtrave. Me ndikim të tillë lidhen me efektet negative të kësaj procedure - një rezistencë reduktohet në infeksioneve, ndalimin e gjakut, të përzier me të vjella, mungesa e oreksit, humbje e flokëve, etj
Me formimin e tumoreve në fazat e tretë dhe të katërt kryer heqjen kirurgjikale të tumorit ndjekur nga kimioterapia dhe rrezatimi efekte. Terapi Rrezatimi bën të mundur për të vrarë qelizat e kancerit që dështuar për të hequr gjatë operacionit.