Si është jeta me një veshkë në të sapolindur


Indeksi artikull

ShkaqetSimptomatSëmundje VarieteteveDiagnoza e anomaliveTrajtimi i sëmundjeve


Veshkat Agenesis - një patologji e formimit të organeve gjatë zhvillimit të fetusit, kur fëmija nuk ka një ose dy veshkave drejtë. Në të njëjtën kohë mbetet struktura të paformuar dhe të tjera të veshkave. Ajo uretër mund të zhvillohet pothuajse normale ose jo-ekzistente. Agenesis - një cen të shpeshta, dhe jeta me një veshkë për shkak të veprimit të pamjaftueshme mjekësore mund të jenë të vlefshme.


Informacion të besueshëm në lidhje me atë agenesis është një sëmundje gjenetike që kalon nga trashëgimi, mungon. Shkaku më i zakonshëm i patologjisë janë keqformime fetale të shumta të ndikimit në atë të faktorëve ekzogjene gjatë shtatzënisë femrat.
Në të njëjtën kohë që fëmija ka vetëm një veshkë kongjenitale, ka anomalitë e tjera të strukturës së sistemit urogjenital. Uretër dhe rrugë vas në anën e prekur mund të të mungojë. Vajzat me ahenezyey sistemit riprodhues formimit diagnostikuar defekt. Faktorë të rrezikshëm manifestime në agenesia porsalindur t'i atribuohet pranisë së sëmundjes së nënave të tilla si diabeti.Shkaqet


Pereduyazyka se një veshkë në një fëmijë në lindje, janë hedhur në një fazë të hershme të zhvillimit të fetusit - kur kryhet formimin e fëmijës së palindur.
Ajo u gjet se rreziqet e të pasurit një fëmijë me ahenezyey rritur në mënyrë të konsiderueshme në ato nënat që vuajnë nga diabeti. Për më tepër agenesis mund të jetë shkaktuar nga goditje në zhvillim faktorët bud ureteral teratogjenik ose të tjera.


Simptomat


Në formimin agenesia njëanshme porsalindur zakonisht mungon dhe uretër. Mund të zhvillojnë dhimbje në zonën ijë, mollaqe, si dhe shkelje të strukturës së sistemit riprodhues.

Nëse një fëmijë është i lindur me një veshkë, atëherë ajo zakonisht ka një pamje të sëmurë, veshët pra deformuara, spikatur përpara me forcë ballin, hundë të sheshtë dhe të gjerë, ënjtje dhe personi puffiness. Me një strukturë të tillë anomalitë e veshkave është zakonisht fëmijët e parakohshme, rritjet shëndetshme veshkave në madhësi, si funksion rezultatet e kompensimit.


Sëmundje Varieteteve


Agenesis bilaterale renale është konsideruar si lloji i tretë klinike. Kjo foshnje të porsalindura shpesh gjetur i vdekur në lindje. Por ka raste kur fëmijët kanë lindur mandat të plotë dhe të gjallë, por në ditët e para të jetës së vdekur për shkak të mungesës të rëndë. Aktualisht, mjekësia nuk qëndrojnë ende dhe në përmirësim të vazhdueshëm, kështu që është e mundur transplantin e organeve fëmijë teknike e porsalindur dhe organizimin e mëvonshme të hemodializë. Është e rëndësishme që të dallojnë në kohë për të formuar një agenesia dypalëshe me anomali të tjera që formojnë uretrës.

Një mënyrë e formë agenesia veshkave konsiderohet patologji e parë klinike dhe lloji është i lindur. Në mungesë të një veshkave gjithë ngarkesës funksionale supozon një veshkë të shëndetshme, të cilat shpesh rrit në përmasa për shkak të punës së zëvendësimit. Rritja e numrit të elementeve në një strukturë të shëndoshë të veshkave mundëson trupit për të realizuar dy punë normale. Por rreziku i komplikimeve të rënda në rast të lëndimit të veshkave rrit shumë.
Forma e njëanshme agenesia, i shoqëruar nga mungesa e uretër - tipar kryesor i kësaj anomalie është mungesa e gojës uretër. Për shkak të tiparet strukturore të trupit në meshkuj agenesis e burrave kombinuar me mungesën e qumështit nëpërmjet të cilit prodhimi i farës fluide, dhe me disa ndryshime në strukturën e fshikëzat seminale. Devijimi i tillë në zhvillimin e provokuar dhimbje në ijë, dhimbje sakrale gjatë britmë dhe dëmtuar njerëzit funksionin seksual.Diagnoza e anomalive


Diagnoza agenesia veshkat zakonisht të vendosura nga rezultatet e tomography llogaritur, urography, ultratinguj për uyazyka se vërejtur në të porsalindur hundë të sheshtë dhe të gjerë, e ulëta dhe veshët më të deformuara, puffiness fytyrës, i spikatur fuqishëm lobes përpara ballore, duke rritur distancën mes syve Madhësia e pamjaftueshme e nofulla e sipërme. Ndonjëherë manifestuar palosshme fortë të lëkurës, deformim i gjymtyrë të ulët, duke zvogëluar madhësinë dhe rritjen e vëllimit të mushkërive bark.
Nëse fëmija ka një veshkave është normal, pothuajse nuk ka shenja të sëmundjes dhe për të gjetur atë mjaft nga aksidenti. Forma dypalëshe agenesia plotësohet Polyuria, rrit presionin e gjakut dhe dështimi i veshkave.
Në ditët e para të jetës, çdo formë agenesia manifestohet përmes të vjella, dehidratim, presionin e lartë të gjakut, dështimi i veshkave dhe Polyuria.
Zakonisht agenesis diagnostikuar duke përdorur cystoscopy, urography nxjerrës dhe angiografi.Trajtimi i sëmundjeve


Zhvillimi i sëmundjes në foshnje është një rrezik i madh për jetën. Aktualisht, ekzistojnë dy lloje të trajtimit veshkave agenesia, domethënë trajtimi antibacterial dhe kirurgjia, dmth Transplantimi i veshkave të donatorëve. Shpesh mjekët erdhën për të kryer operacionin për shkak se një transplantim të organeve është trajtimi më efektive, pavarësisht nga rreziqet e larta për shëndetin dhe jetën.
Në kryerjen e trajtimit të suksesshëm agenesia veshkave tek fëmijët janë shanset e ardhshme të bërë një jetë të plotë.