Si të njohin autizmin në fëmijë të vegjël


Fëmijët e vegjël shpesh vuajnë nga autizmi. Kjo është një sëmundje e rrezikshme që nuk është diagnostikuar thuajse edhe me teknologjinë e fundit dhe analiza. Sëmundja nuk trajtohet si një fëmijë duhet të ndjekin nga afër dhe i kushtoj vëmendje për devijime në sjelljen e saj. Për të ditur se si të njohin autizmin në fëmijë të vegjël duhet të kuptojnë se simptomat mund të shfaqen.

Në pak fjalë: autizmi quajtur shkelje të zhvillimit të fëmijës, është përshtatja e gabuar për mjedisin shoqëror, zhvillimi i aftësive të pahijshme bisedor. Megjithatë, secili prej fëmijëve autikë janë veçoritë e sëmundjes së tyre. Dikush nuk vuan shkelje të gjuhës, dhe dikush mbi autizmin në kundërshtim manifestohet si një shkelje të aftësive bisedor.


Në fëmijët e vegjël, shenja e parë e autizmit sëmundjes mund të jetë një pamje të pazakontë dhe hezitimin e tij për të krijuar kontaktin me sy me të tjerët. Fëmija rrallë shikon në sytë e të tjerëve, por në qoftë se kosytsya ose kërkoni nëpër. Cilat ngjarje që ndodhin rreth fëmijës pothuajse nuk reagoi - kjo është se si të njohin autizëm në fillim dhe në manifestimin e ardhshëm.

Mjedisi për fëmijët me autizëm, është interesante. Të tilla fëmijët kënaqësi për të luajtur vetëm se me kolegët e tyre. Nëse disa kohë për të parë fëmijën, ju mund të shihni se ai dukej për të jetuar në botën e tij.

Në fëmijët e vegjël me autizëm ka shenja të përpjekjeve për të kopjuar sjelljen e vjetër, shpesh vërejtur tek fëmijët. Duke folur mund të ndahen menjëherë, por më vonë, pasi fëmija piqet. Ai mund të flasë në vitet e para të jetës, dhe pastaj heshtje. Është e mundur për të njohur autizëm në mungesë të gjesteve të fytyrës dhe shenja. Në një fjalë e thënë fëmija mund të jetë i mbërthyer dhe të përsëritur dëgjuar shumë herë. Për shembull, ai dëgjon në TV se rozyazytsi me të tjerët. Fjala e fundit fëmija do të përsëris përsëri dhe përsëri.


Në fëmijët me autizëm nuk manifestohen lutem butësi, ai nuk i pëlqen kur të mbajë të tij dhe goditje, duke shmangur çdo kontakt. Tingujt me zë të lartë trembë fëmijë, ai mbyll sytë, duart e tij që mbulon veshët e tij, rastësisht rradhës kokën.
Kjo sjellje, duke i lejuar për të njohur autizëm në fazat e hershme të zhvillimit të saj. Mjekësia moderne, për fat të keq, të paaftë për të kryer teste dhe diagnostifikimit të cilat do të identifikojnë sëmundjen.

Sa për faktorët që shkaktojnë të autizmit tek fëmijët e vegjël, ata kanë identifikuar një numër. Për shembull, një nga arsyet - trashëgim. Prindërit ose dikush në një brez të vjetër nuk mund të vuajnë autizmi, por ato mund të jetë e vështirë dhe komplekse, ajo është pedanteri veçantë, mungesa e dëshirës për të komunikuar dhe për të mbajtur në kontakt të ngushtë. Kjo

ndikon në formimin e karakterit dhe zhvillimin psiko-emocional të fëmijëve.

Kjo është e rëndësishme jo vetëm për të dini se si të njohin autizmin, por edhe se si të jetojnë dhe të sillen me fëmijët të cilët manifestojnë sëmundje. Kjo është një situatë e vështirë dhe e rrezikshme, fëmija duhet gjithmonë të ndjekin. Perceptimi i ndryshuar i realitetit mund të çojë në pasoja tragjike. Për këta fëmijë është stresi papranueshme, eksitim, përvoja. Nuk është e rekomanduar për të mësuar fëmijën në rutinë të rreptë të përditshme. Është e vështirë që të mësohen për detyrat dhe aktivitetet e përditshme, kështu orar të rreptë për një fëmijë me autizëm nuk i përshtatet.

Taktika të veçanta të sjelljes do të krijojë një ambient të rehatshëm në familje, në një atmosferë të fëmijëve. Prindërit kanë nevojë për durim të madh dhe vëmendje.