Cilat janë karakteristikat kryesore të rubeolës në fëmijëRubeola është një sëmundje infektive që është i shoqëruar skuqje melkopyatnistoy, ethe të lehtë, nyjet limfatike. Në mënyrë tipike, në fazën fillestare, sëmundja pothuajse nuk ekstradon zhvillimin e saj, duke e lejuar atë të lehtë të përshtaten me trupin e fëmijës.Në shumicën e rasteve, periudha e inkubacionit zgjat Rubeola 10 deri në 25 ditë. Vetëm pas ardhjes deri më tani në njerëzit të fillojnë gradualisht të shfaqë simptoma të jashtme.
Nuk ka simptomat e mëposhtme të rubeolës në fëmijë:1. Dhimbje koke shkurtra dhe të lehta,
2. gjendje e sëmurë, duke rezultuar në të fëmijës mund pak kapriçioz,

3. Shfaqja e papritur e një të ftohtë (kullojnë hundët, dhimbje të fytit)
4. skuqje në trup në formën e pikave shumëfishta të kuqe.
Përveç kësaj, numri i vogël i fëmijëve të gjatë rubeola mund të shfaqen dukuri të parëndësishëm ose fytit ethe. Por ende shenja më e qartë e kësaj sëmundjeje është prania e nxituar të bollshme. Siç e dini, para së gjithash, ajo fillon të shfaqet në faqet e fëmijës, dhe pastaj gradualisht përhapet në qafë, duke arritur kokës, dhe të vazhdojë pa një sekuencë të veçantë zbret poshtë trupit.

Vlen të përmendet se shumë prindër fillimisht merren për zhvillimin e rubeolës urtikaria, fruthi, fruth i keq apo diatez banale. Por sëmundja dallohet nga fakti se ajo shumë shpejt përhapet në të gjithë trupin. Pas të gjitha, madje edhe pas 24 orë pas simptomat e para, skuqje mbulon pothuajse tërë sipërfaqen e lëkurës së fëmijës së.
Përveç kësaj, të përcaktuar pamjen e fëmijës mund të rubeolës dhe nëpërmjet shqyrtimit të kujdesshëm nga njolla të kuqe të shfaqet. Shpesh ata janë të grupuar me pika të vogla të cilat pothuajse kurrë nuk kanë një formë konveks. Për më tepër, në pjesë të ndryshme të skuqjen trupit mund të jetë me intensitet mjaft të ndryshme. Për shembull, rajoni më të bollshme të vendosura në sqetull, bends pjesë të përbashkëta në anën e pasme, bark dhe mollaqe. Qafë dhe fytyrë, pavarësisht nga fakti se zhvillimi fillon pikërisht për shkak se ata vuajnë nga pika në një masë më të vogël, dhe këmbët dhe duart nuk janë prekur.

Megjithatë, duhet të theksohet se jo gjithmonë Rubeola fëmijët manifestohet në formën e nxituar e duhur. Në të vërtetë, në disa raste, sëmundja mund të jetë e lidhur me dhe pa njolla të kuqe, të cilat në masë të madhe komplikon diagnoza e saj dhe trajtim të mëvonshëm.