Cilat janë gjërat në shtëpi janë të rrezikshme për fëmijët


Djema, vetëm u shfaq në shtëpi, menjëherë rrënjësisht të ndryshojë jetën tuaj. Kjo vlen jo vetëm ndryshimet në mënyrën e përditshme sapo prindërit, por ndryshime të rëndësishme në të gjitha speciet e brendshme. Mos harroni se fëmija është kureshtar nga natyra për shkak të mjedisit të saj, të jetë i sigurt për të hequr të gjitha gjërat e rrezikshme të cilat në njëfarë mënyre mund të dëmtojnë trupin e vogël.
Çdo nënë duke u përpjekur për t'u kujdesur për të dhe të mbrojtur fëmijën tuaj nga të gjitha llojet e rreziqeve që mund të kurth atë në rrugë dhe në shtëpi. Apartamentet tona moderne janë të pajisura zakonisht me një masë të mprehta, të buta, të ndërlikuara dhe të rrezikshme për këto gjëra, të cilat fëmija në çdo rast nuk duhet të jetë qasje. Në mënyrë që të më të mirë të mbrojtur fëmijën e tyre nga fatkeqësia, ju duhet të kuptoni se gjërat në shtëpi janë të rrezikshme për fëmijët.Kuzhinë
Rreziku i rritur në shtëpi ka një kuzhinë, si pans nxehtë, pots, ibrik, pllaka dhe splashes mjaft kaotike të naftës përfaqësojnë një interes të madh në sytë e studiuesve të rinj. Ndonjëherë, nuk kanë kohë për të parë si pëllëmbët e vogla janë tërhequr në furrë të nxehtë ose thikë të madhe përfunduar. Një pre e mirë për fëmijën është gjithashtu një forks mprehta dhe enët që janë lehtësisht të arritshme në kutitë e ulët.

Mobilje
Pothuajse çdo shtëpi ka një pasqyrë të madhe dhe madje edhe dy të tërë, ku fëmijë mund të trajtojë veten në të gjitha anët. Megjithatë, këto gjëra mund të fshehin rrezikun, sidomos për fëmijën hiperaktiv. E njëjta gjë mund të thuhet edhe për kabinete me dyer xhami, pots lule dhe vazo kat.

Kushtoj vëmendje të veçantë për kënde të mprehta, të cilat janë shpesh shkaku i shumë nga gërvishtjet dhe plagët, veçanërisht në fëmijët të cilët janë vetëm duke filluar për të ecur. Prandaj është e rekomandueshme për të blerë mobilje fëmijë që ka rrumbullakuar qoshet për fëmijën tuaj të ndjehen sigurinë e tyre, dhe kështu që ju do të jetë i qetë. Që të gjitha qoshet e rrezikshme nuk mund të hiqet, duhet të kujdeset për shumicën e folësit dhe të mprehtë, veçanërisht fëmijët janë në nivelin e rritjes. Ju mund të lidhin ato kordonin butë apo pëlhurë për të ndihmuar të shmangur shumë probleme më vonë.

Artikuj të rënda dhe të mëdha të tilla si valixhe, kuti, çanta, të vendosura lartë në raftet gjithashtu mund të shkaktojë goditje dhe dëmtime për shkak se nganjëherë fëmijët mund të jetë shumë interesante, se çfarë është e fshehur ata nga prindërit e tyre.

Dritaret
Dritaret e rrezikshme e fëmijëve përmes të cilit ju mund të shkoni dhe të bien. Çdo dritare, të cilat mund të arrijnë një fëmijë duhet të mbahet gjithmonë mbyllur, dhe xhami mund të bashkëngjitni etiketat e ndryshme, e butë, fëmija nuk mund të thyejnë atë. Ju gjithashtu mund të dëshironi të instaloni "roje dritare" dhe bllokoj të gjitha dhomat, të cilat janë të rrezikshme për sipërmarrje toddler pa prindërit e tyre.


Substanca të dëmshme
Kur një fëmijë në shtëpi duhet të mësoni veten vazhdimisht bllokoj kyç, të cilat përmbajnë substanca të dëmshme. Vegla të pastër kristal e nevojshme në mënyrë që fëmijët të keq nuk i trajtuar ato dotyahnulysya. Në të njëjtën mënyrë, dhe duhet të bëhet me thika, mjete të ndërtimit dhe pajisje kuzhine.
Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet çantë e ndihmës së parë me ilaçe, të cilat në çdo rast nuk mund të lënë në një vend të dukshëm. Mbani ilaçe kanë nevojë në një vend për të cilin fëmija nuk mund të arrijnë për shumë vite.

Jar e pluhur larës, shishe të lëngshme dishwashing, lavanderi dhe kimikateve të tjera duhet të fshihen larg. Që fëmijët janë vazhdimisht duke tërhequr në gojën e tij, si hahet kimikatet shtëpiake mund të shkaktojnë helmim të rëndë. Të vogla buttons, rruaza, brooches, klipe dhe ndeshje nuk duhet të marrë sytë e fëmijës.

Elektrik
Dhe çfarë rreziqet mbushur me pajisje të shumta elektrike që janë në çdo shtëpi! Valvulave të ndryshme dhe butonat janë interes neyyazytsirnyy për fëmijë kurioz, dhe telat panumërta dhe beckon me nervozizëm e saj të vogël. Megjithatë, interesi më i madh në foshnjë të shkaktojë një prizë elektrike, e cila është e madhe thes gishtat e tyre, lapsa, daulle shkopinj dhe detajet projektuesi. Prindërit janë të detyruar të kujdeset për të plug të tij të sigurisë fëmijë dhe fole siguresat veçanta. A mos i lënë tela ku fëmija do të pengohen në to. Pajisje kuzhine duhet të mbahen jashtë të arrijnë të fëmijëve, dhe pajisje të mëdha duhet të ketë një vend të përhershëm.


Kati i rrëshqitshëm
Gjithashtu vlen të marrë parasysh se çfarë rreziqe mund të jetë e mbulesa të ndryshme kat. Për të shmangur rrëshqitje, qilima duhet t'i bashkëngjitet në katin e me shirit të trashë ose Velcro. Për fëmijë nuk rrëshqiti në katin e valle linoleum ose mund të blihen për një çorape të veçanta ose pantofla me thembra rubberized.
Nëse ka dy shtretër marinari, ju duhet të kujdeset për gardhit të veçantë që do të mbrojë fëmijën nga rënë në dysheme. Është e mirë për të blerë një kosh që është projektuar posaçërisht për sigurinë e fëmijëve të vegjël.


Indoor
Ka shumë kopsht dhe bimët shtëpie, të cilat mund të jenë të rrezikshme për shëndetin e njeriut, veçanërisht nëse ajo është një fëmijë i vogël. Në mënyrë për të mbrojtur veten dhe fëmijët e tyre nga efektet negative, është e nevojshme për të gjetur se çfarë lloj i bimëve nuk duhet të jetë rritur në shtëpi.
Specie të rrezikshme:
- ujku;
- Plaku;
- Ricin;
- dieffenbachia;
- Begonia;
- Lulebore;
- bizele me ngjyrë;
- zymbyl;
- Spiderwort dhe shumë të tjerë.

Sa kohë ju duhet të merrni këto masa paraprake varet nga shpejtësia e çdo fëmije dhe të kuptuarit e tij të rrezikut. Edhe nëse fëmija juaj duket të ketë një të pavarur, dhe nuk duhet të nxitojnë për të hequr të gjitha pajisjet e sigurisë. Pas disa herë më mirë të jetë e sigurt se sa keq për pasojat e mundshme negative. Jeta dhe shëndeti i rënie tuaj e gjakut është plotësisht deri në ju.