Testi i gjakut ndihmon të diagnostikuar sëmundjen AlzheimerPër diagnozën e sëmundjes AlzheimerVassylyos Papadhopulos, i cili është autori i shkrimit thotë se mjekësia e sotme nuk është në gjendje për të diagnostikuar sëmundjen in vivo. Shkakton të sëmundjes Alzheimer ende nuk qartë. Vetëm histologjike autopsisë dhe studimi morfologjike janë neurodegjenerative fireplace indet e trurit. Ai thotë aftësinë për të zbuluar sëmundjen Alzheimer për jetën pa përdorimin e teknikave invazive. Ai përdor teknikën e marrjes së gjakut për analizë biokimike. Në njerëz, ose më mirë, në plazmën e gjakut janë disa procese biokimike që mund të jenë shënuesit patohnomonychnыmy e kësaj sëmundjeje. Këto markers të ndihmuar dallimin sëmundjes Alzheimer nga kushte të tjera patologjike që karakterizohen në zhvillimin e çmenduri, çmenduri.Parimi i metodës


Testi është i bazuar në formimin e dehidroepiandrosteron trupit, e cila në sasi të mëdha ruhet zakonisht në indet e trurit dhe ofron një gamë të gjerë të efekteve biologjike.
Disa dekada më parë, ka marrë parë qark formimit dehidroepiandrosteron në rats, kafshët dhe njerëzit. Sinteza është ndërmjetësuar nga prezenca e stresit hormon oksydatnoho. Më e theksuar ka qenë stresi oksydatnыy, aq më shumë hormonet e prodhuara. Induksioni i këtij mekanizmi të përforcohet duke përdorur beta-amyloid peptide dhe hekuri joneve.

Studiuesit morën indet e trurit të pacientëve Alzheimer pa dhe me të. Ne krahasim. Ajo u gjet se një hormon lëshuar gjatë stresit dhe prania oksydatnoho ato në vende të tjera, por sëmundja Alzheimer ndërmjetësohet sintezë e paraardhësit të substancës së tij të panjohur. Numri i pararendës duke ulur ndjeshëm në gjakun periferik, i cili sugjeron që të mendojnë për astmë.
Kursi i studimit


Shkencëtarët vlerësuar praninë e pararendës dehidroepiandrosteron në serum. Për këtë reagim u realizua me pjesëmarrjen e joneve ngjyra hekuri, dhe pastaj të përcaktuar sasinë e hormonit, i cili u formua gjatë reagimit.

E pacientëve të studiuara 86 ishin gjithashtu trajtimi i sëmundjes Alzheimer një grup prej 39 njerëzish, të cilat ishin burra dhe gra në proporcione të barabarta, pësoi astmës dhe pacientët me një grup kontrolli duke përfshirë 40 njerëz të shëndetshëm kanë qenë për këtë sëmundje. Në 7 njerëzit që nuk janë të përfshira në ose të një ose grup tjetër ishin çrregullime të dobëta njohëse.

Çfarë ndodhi serum kur lipidet?


Kur reagimi i serumit dhe hekurit joneve është kryer zbuloi një rritje të mprehtë në përqendrimin e hormoneve në grupin e kontrollit. Megjithatë, në grupin e pacientëve me astmë të përmirësuar hormon nuk u respektua ose ka qenë minimale.Nivelet e hormoneve numër i lidhur me nivelin e çrregullimeve konjitive dhe mendor në secilin pacienti.
Këto teknika laboratorike diagnostike tregoi se analiza e niveleve dehidroepiandrosteron pas oksidimit mund të jetë një metodë e mirë diagnostike për zbulimin e sëmundjes Alzheimer.
Sipas Papadhopulos malysya korellyatsiy qartë midis pamundësisë për të marrë përmes niveleve lipideve në serum hormon dhe pacientët nga zhvlerësimi njohës.
Tani ajo do të jetë më e lehtë për të diagnostikuar astmë, si një sasi e vogël e gjakut është në gjendje të marrë pacientin në çdo strukturë mjekësore.

Metoda Perspektivat


Papadhopulos shtoi se metoda është mjaft premtuese dhe aktualisht kalon hulumtimet klinike, sepse çdo terapi do të jetë i suksesshëm vetëm kur diagnoza të besueshme.

Cilat metoda janë përdorur tani?


Për të diagnostikuar astmë në fazën e tanishme të zhvillimit të mjekësisë është kryer:

  • Mbledhja e historisë familjare;

  • Vlerësimi i gjendjes mendore dhe fizike;

  • testimi neurologjike.


  • Pa dyshim, diagnoza e hershme duke përdorur testin biokimike është shumë e rëndësishme për prognozë dhe për të kryer duhur trajtimi i sëmundjes Alzheimer . Kjo metodë është jo-invazive, duke e bërë atë edhe më premtues.

    Papadhopulos dhe kolegët e tij besojnë se metoda e tyre domosdoshmërisht të marrë vendin e parë në rastin e diagnostikimit të hershëm të sëmundjes Alzheimer në mbarë botën.