Testi i gjakut ndihmon për të identifikuar depresionitÇfarë është çështje?Këto shënuesit përfshijnë:

 • Faktor rrites epidermal;

 • alfa 1 antitrypsin;

 • faktor neurotropik ne tru;

 • kortizolit dhe Hormoni;

 • resistin dhe myeloperoksydaza;

 • nekrozë e tretshme tumor faktor receptor 2;

 • apolipoprotein C3.


 • Këto substanca direkt nga thurur me proceset e inflamacionit, si përgjigje ndaj stresit dhe proceseve të tjera fiziologjike ndodhin në trupin e njeriut.


  Vështirësia e diagnozën e depresionit


  Në mënyrë tipike, mjekët janë të ballafaquar me pacientët në depresion dhe të dëgjojnë tregime rreth sëmundjes në fjalët e tyre, në shumicën e rasteve, nuk janë përshkrime objektive e simptomave, dhe shpesh të pasakta dhe të përafërt. Pra, rezulton se mjekët vënë diagnozë pacientët vetëm me fjalë. Ky problem ndodh jo vetëm në përshkrimin pacientin e depresionit apo sëmundje të tjera mendore, por edhe për të ftohtë të përbashkët. Megjithatë ftohjet metodat Mjeku ndihmë laboratorike diagnostike, duke përfshirë rezultatet e analizave biokimike të gjakut .

  Diagnoza laboratorike e depresionit


  Mjaft shumë është bërë duke u përpjekur për të krijuar një metodë laboratorike për përcaktimin e depresionit dhe, eventualisht, kjo metodë u shfaq. Në revistën molekulare Psikiatria botoi një artikull të cilin e përshkroi rezultatet e shtabit të përgjithshëm klinik të spitalit në Massachusetts. Mjekët dhe shkencëtarët ishin në gjendje të shpikë provë të re biokimike të aftë për 9 parametrat e gjakut për të përcaktuar praninë e depresionit në një pacient.
  Kryer më parë shumë përpjekje dhe shumë prej tyre ishin dështimet sepse përkufizimi i sëmundjes ndjekur të njëjtën shenjë. Kështu, një shenjë nuk mund të japë informacion të besueshëm. Kështu të gjithë të vetëdijshëm se shkeljet neuro-psikiatrike nuk mund të ndryshojë manifestuar vetëm 1-il 2 parametrat rezultatet e analizave biokimike të gjakut .

  Shkencëtarët kanë filluar të analizojë normat sëmundje në nëntë niveleve të cilat reflektojnë reagimin e inflamacionit, mbështetja e neuroneve pasqyrë janë reagimet ndaj stresit, si dhe proceset e tjera të rëndësishme fiziologjike.

  Si u certifikuar metodë?


  Për të përcaktuar besueshmërinë e një teknikë të re të përfshirë 36 pacientë me depresion të rëndë. Pas një mostër të gjakut dhe kryerjen e kërkimeve në 33 prej tyre rezultatet e analizave biokimike të gjakut tregoi një shënuesve ndryshim, i cili konfirmoi diagnozën. Një alternativë për këtë grup të pacientëve shërbyer grup 43 njerëz të shëndetshëm. Vetëm 8 prej tyre janë gjetur ndryshime karakteristike për diagnozën e depresionit.

  Shprehja e rezultateve u krye duke shënuar 100. Në njerëz të shëndetshëm, këto vlera ishin në 33 pikë, dhe numri i pacientëve ishte rreth 85 pika.


  Teknika u testuar më tej dhe më pas, shkencëtarët kanë menduar se metoda është i besueshëm dhe është shprehur në 90% ndjeshmëri dhe saktësi 80%.