Analiza e triglicerideve të gjakut
Triglycerides janë një lloj i veçantë i yndyrë që janë gjetur në gjakun tonë. Se të dhënat janë burimi kryesor i energjisë. Triglycerides Sami yndyrna të zakonshme që janë në trup. Kur një person ha, trupi përdor kalorive ajo ka nevojë për energji të shpejtë. Kalorive ekstra, të cilat nga ana tjetër janë konvertuar në triglycerides dhe pastaj të zgjasin për më vonë depozitohen në qelizat yndyrë.
Nuk është sekret se kalorive "ekstra" për trupin tonë depozituar në yndyrë, pa marrë parasysh se çfarë ju hani ose jo ushqime që përmbajnë yndyrna, karbohidrate dhe proteina. Nëse ju konsumoni rregullisht kalori se djegur, triglycerides të lartë është dhënë për ju.


Pse një test të gjakut për triglycerides?Pasi kjo analizë është quajtur - një test të gjakut për kolesterolin. Përgjigja është fare e thjeshtë. Në mënyrë për të përcaktuar nivelin e tyre në gjakun e njeriut. Lidhur me sasinë normale të triglycerides, një nivel i tillë i yndyrave të dhënave të shëndetshme. Duhet të theksohet se niveli normal shkon 100-200. Besohet se rritja e triglycerides ka një ndikim në rritjen e rrezikut të sistemit kardio-vaskulare. Nivelet e larta të këtyre yndyrave gjithashtu sugjeron sindromi metabolike. Çka është sindromi metabolike? Kjo sindromë është një kombinim i:


1) presion të lartë të gjakut,

2) Nivelet e lartë të gjakut e sheqerit,

3) yndyrë rreth belit,

4) nivelet e ulëta të kolesterolit të mirë

5) nivelet e triglicerideve të lartë.
Çfarë ndodh si rezultat i rritjes së numrit të triglicerideve në gjak?Rritja rrezikun e kardio-vaskulare, goditje, diabeti. Cilët faktorë kontribuojnë në rritjen e triglicerideve në gjakun e njeriut? Pesha e tepërt (trashje), diabeti (i cili nuk është i kontrolluar nga pacienti), mungesa e aktivitetit të sëmundjeve tiroide, veshkave, sistemit sasi të tepruar të alkoolit në gjak, konsumi i ushqimeve me përmbajtje të lartë kalori. Jenë të vetëdijshëm se disa medikamente të rrisë nivelin e triglicerideve në gjak, të tilla si steroid dhe pilula kontraceptive.


Të triglycerides reduktuara parë në shtetet e mëposhtme:

1) në rastin e vitaminës C,

2) në rastin e sëmundjes kronike të mushkërive,

3) në rast të kequshqyerjes,

4) në rastet e lëndimeve, djegiet, Gravis myasthenia, një sulm në zemër, humbjen parenchyma hyperthyroidism.