Analiza e shpifjeve - transkripti


Pothuajse të gjitha gratë të vizituar gjinekologun vija shoqëruar për të përcaktuar natyrën e microflora e sistemit urogjenital (shpifjeve totale, gjinekologjik). Sot ne do të flasim për çfarë janë numrat në një pjesë të analizës.

Shpjegimi shpifjeve gjinekologjikEkzaminim mikroskopik dhe deshifrim shpifjeve mund të zbulojë sëmundjet, infeksionet seksualisht të transmetueshme, dhe inflamacion.
Për të studiuar swabs marra nga vaginës dhe mitrës dhe uretrës (uretrës) shpatull të veçantë. Alokimi marra janë vënë në slides me shënimin: vaginë - «V», uretrës - «U», qafën e mitrës - «C».

Laboratori mbajtur fillimisht vija errësirë ​​me ngjyra të veçanta (Gram). Materiali më tej është shqyrtuar nën një mikroskop.
Deshifrimi i testit analizes globale është kryer në parametrat e mëposhtëm:

 • Epiteli banesë. Sipas parametrave normalë epiteli (qelizat që linjë vaginës dhe mitrës) është i pranishëm. Vlera e tij ndryshon me ciklin menstrual - deri në 15 qeliza në horizont. Shifër e madhe mund të tregojë inflamacion (vaginitis, cervicitin, uretritin). Nëse qelizat epiteliale në shpifje nuk janë gjetur - është dëshmi e mungesës së estrogjenit ose atrofi të qelizave epiteliale.

 • Qelizat e bardha të gjakut. Këto qeliza të shërbejë një funksion mbrojtës në trup, duke parandaluar depërtimin e infeksionit. Normalisht, numri i vaginës dhe e uretrës - 10 dhe në qafën e mitrës - deri në 30. Nëse deshifrim shpifjeve tregon qelizat e bardha të gjakut të tepërta, kjo është një shenjë e inflamacionit.

 • Lactobacilli (shkopinj Dederleyna) - përfaqësuesit e microflora normale të vaginës. Në performancën e shëndoshë në shpifje e tyre duhet të jetë një numër i madh. Një sasi e vogël - shenjat e microflora vaginale.

 • Mukozë - prodhuar nga gjëndra e vaginës dhe mitrës. Normalisht duhet të përmbajë një sasi të vogël të mukusit.

 • Candida kërpudhat - praninë e saj në deshifrimin analiza e rezultateve tregon një mëllenjë totale goditje.

 • Nëse analiza tregon praninë e pash mikroorganizmave të huaj (Gonococci, shkopinj të vogla, Trichomonas, qeliza atipike, etj), kjo tregon praninë e infeksionit.


 • Bakposiv shpifjeve - transkripti


  Për të sqaruar diagnozën ndonjëherë është e nevojshme për të kryer mbjellje bakteriologjike. Kjo analizë gjithashtu tregon ndjeshmërinë e patogjen ndaj antibiotikëve. Me këtë metodë material i zgjedhur është vendosur në një medium rritjes për 7-15 ditë. Në deshifrim analizë shpifjeve numër normal të përfaqësuesve të kushtëzuar patogjene dhe patogjene treguar një pak (kolonyeobrazuyuschye njësi).

  Shpifjeve për Citologjia - transkripti


  Shpifjeve për Citologjia (shpifje Pap radhë) - një analizë mikroskopike, e cila është kryer për të përcaktuar madhësinë, formën, numrin dhe vendndodhjen e qelizave.
  Shpifjeve Shpjegimi më onkotsytolohiyu vijon: Negativ rezezultat (normale) - të gjitha qelizat dhe epitelin squamous ishte normale; pozitive - prania e qelizave atipike (të ndryshme në formë, madhësi, të vendosura patologjikisht).
  Arsyeja për goditje pozitive mund të jetë inflamacion infektive, sëmundjet sfond (e erozionit, polyps, etj), dhe kushtet e para-kanceroze (dysplasia) dhe kancerit të qafës së mitrës.

  Ka pesë klasa gjendjen e mitrës:

 • Foto normale citologjik.

 • Qelizat e modifikuara - një shenjë e inflamacionit në organe gjenitale.

 • Prania e qelizave të vetme atipike (kërkon analiza shtesë).

 • Prania e sasive të vogla të qelizave të kancerit.

 • Një numër i madh i qelizave të kancerit.


 • Fyt shtupë - transkripti


  Shumica e mukusit bakanaliz nga sjellje fyt me anginë, infeksionet akute të rrugëve të frymëmarrjes, kollës së mirë, sëmundja meningjokoku, transportuesit e dyshuara të agjentëve të këtyre sëmundjeve.
  Në os normale microflora paraqitura Staphylococcus эpydermalnыm, viridans Streptococcus, neysseryyamy neboleznetvornыmy dhe Pneumococcus, një përmbajtje të ulët të kërpudhat Candida. Me më shumë patogjene janë kërpudhave albikans Candida ,? Grupi -hemolitychnyy Një Streptococcus, agjenti pertusis, difteria bacil.