Analiza e dysbiosis


Dysbacteriosis jo një sëmundje të pavarur - ajo vetëm tregon mosfunksionimin e trupit. Të shkaktojë zhbalancimeve të dëmshme dhe të dobishme flora e zorrëve mund të jetë një kurs të gjatë (më shumë se 7 ditë) Trajtimi me antibiotikë.
Diagnoza e mëparshme
Dysbacteriosis shoqëruar nga të përzier, urth, kapsllëk ose diarre, belching, shije të keqe dhe erë nga goja. Ndonjëherë nuk mund të jetë "Zayed" në qoshet e gojës. Siç mund ta shikoni, foto klinike është e paqartë, dhe jo pa arsye. Këto simptoma ndodhin në sëmundjet e traktit gastrointestinal, mëlçisë, helmintiasis dhe t E. Pra, para se të dyshoni në dysbiosis, të sjellë testet themelore.: • coprogram, analiza feces në të cilën për të gjykuar funksionin enzimatik të zorrëve, pankreasit, stomakut, mëlçisë, dhe diagnostikojnë inflamacion të traktit gastrointestinal dhe kolit;

 • worms fekal dhe enterobiosis - për të identifikuar vezët e krimbave dhe pinworms;

 • bakteret fekal patogjene - zbulon Shigella, Salmonella, patogjene E. serovaret coli.


 • Këto studime të thjeshta dhe pa dhimbje, bëhet në laboratorë të gjitha klinikat. Ato janë të rëndësishme për të para se të bëjnë analiza në dysbacteriosis për të eliminuar shkaqet kryesore të simptomat e mësipërme.

  Çfarë teste të kalojë dysbiosis?


  Diagnostifikimi modern ofron dy metoda:
  1. Hulumtimi bakteriologjik - metodë e thjeshtë klasike për zbulimin e mikroorganizmave në Calais pacient. Analiza Rezultati më dysbiosis bën të mundur për të gjykuar microflora. Megjithatë, metoda ka disa disavantazhe:

 • nuk japin një tablo të plotë të microflora zorrëve;

 • studiuar vetëm flora e barkut dhe banorët Mukoza (flora mukozale) mbetet "prapa skenave";

 • shumë e florës është përfaqësuar mikroorganizmave anaerobe që janë vrarë në ajër - rezultat i analizave të dysbiosis duke shtrembëruar;

 • për herë deri në Biomaterial për të marrë një pjesë të laboratorit qelqi, shumica e florës vdes nën ndikimin e "pazakontë për mbrojtjen e saj.


 • 2. biokimik dysbiosis zorrëve - një metodë e studimit të metabolitëve (acide yndyrore të paqëndrueshme) që qëndrojnë në jetën e mikrobeve. Analiza është e thjeshtë dhe ofron një rezultat brenda pak orësh, dhe jo të diagnostikuar vetëm rritje e jashtëzakonshme, por edhe sëmundjet e traktit gastrointestinal.
  Si të testohen?
  Rezultati i analizës mbi dysbiosis ndikojë trajnim. Është e rëndësishme që të përmbahen në mënyrë rigoroze për kërkesat e mëposhtme:


 • karrige duhet të jetë myyazytsilnym (pa laxatives dhe enemas);

 • Kapaciteti për të mbledhur feces duhet të jetë steril (në dispozicion në barnatore);

 • karrige duhet të urinojë;

 • e nevojshme për të mbledhur material menjëherë pas jashtëqitje dhe të dorëzojë në laborator brenda 2 orësh;

 • dyqan në Biomaterial frigorifer mund të jetë jo më shumë se 4 orë, ngrirja nuk është e lejuar;

 • të prisni para se antibiotikët anulimit analiza ose probiotics (nëse ka).


 • Çfarë analiza mbi dysbiosis?


  Pas bacteriologicexamination biomateryali të gjenden në mikroorganizmave që banojnë zorrë. Analiza normë më dysbiosis në këtë rast është:

 • lactobacilli - 106-109;

 • bifidobacteria - 108-1010;

 • peptokokki dhe peptostreptokokki - 105-106;

 • Bacteroides - 107-109;

 • Escherichia - 106-108;

 • Stafilokoket (epidermik, nehemolitychni, koahulazonehatyvni) - 104-105;

 • kërpudhave maja -
 • Streptococcus - 105-107;

 • Stafilokoket (plazmokoahulyruyushye, hemolizë) - 103;

 • Clostridium - 103-105;

 • nefermeytyruyuschye Gram-negative ç'rast mikroroganizmi, enterobakterie oportuniste -

  Këto analiza treguesit në dysbiosis matur në KSL / g feces (kolonisë formimin njësi).
  Pas dorëzimit të analizave biokimike në dysbacteriosis vlera e referencës (norma) mund të jenë të ndryshme për secilin nga laboratorëve.