Testet dhe këshillim gjatë shtatzanisë


Shumica e grave me ciklin menstrual të rregullt (rreth 28 ditë), shtatzënia ndodh shpesh në 12-14 ditë nga fillimi i periudhës së fundit menstrual. Por shenjat e para të "situatës interesante" të ndodhë më vonë. Fakti se embrioni në mitër bie vetëm pas tri apo katër ditë pas fekondimit. Deri në fund të javës së parë është futur në mitër. Ky proces është ende rreth 2-3 ditë. Pastaj fillon të prodhojë një hormon të quajtur njeriut chorionic Gonadotropin (hCG). Nga ai moment, shumica e grave vëreni ndryshime në shëndetin dhe nganjëherë në sayazytsidchutti. Në disa interes zgjimit në ushqime që shkaktuan më parë neveri apo indiferencë, të tjerët të vuajnë të përzier dhe dikush keqësuar ndjeshmëri ndaj erë apo humor ndryshon në mënyrë drastike Le të flasim në temën e analizave dhe konsultimeve gjatë shtatzënisë.


Këto "simptoma" në analizën e mbledhur një duzinë, por nuk duhet të besojnë ata, siç mund të ndodhë në një mënyrë të ngjashme dhe sindromi premenstrual. Krejt tjetër gjë - një tjetër periudhë vonesë. Kontrolloni supozime lumtur mund të jetë në shtëpi me ndihmën e testit të shtatzënisë farmaci. Dhe dita e parë e menstruacioneve vonesë për të larguar dyshimet e fundit të lejojë test të gjakut për hCG. Pasi lajmi është konfirmuar, gjëja e parë për të bërë - të marrë të regjistruar për të obstetër-gjinekolog.

Dhe për ta bërë atë afat më të mirë për 12 javë. Pra, mjekët do të jetë më shumë gjasa për të zbuluar komplikime në fillim. Përveç kësaj, të gjithë ata që kanë kohë për të investuar në këtë kuadër, ka lëshuar një certifikatë të veçantë, e cila mund të jetë ndihma e një kohë në shumën e gjysmës së pagës minimale. Letër duhet t'i atribuohet departamentin e kontabilitetit në vendin e studimit ose të punës ose të mbrojtjes sociale agjencive në komunitet.


Ne tani keni për të zgjidhur gjatë shtatzënisë, ku ju do të përjetojnë. Tre opsione: Klinika antenatal, krijimi komerciale apo qendër mjekësore në spital. Kur ju zgjidhni duhet të bazohen jo vetëm në arsyet materiale dhe personale, sepse ka edhe nuanca ligjore. Për shembull, çertifikata e lindjes lëshohet vetëm në institucionet publike, dhe kartën e këmbimit nuk mund të paguhet në çdo klinikë. Dhe para se të heqin dorë nga përfitimet e përcaktuara me ligj, ju duhet të kuptoni se çfarë përfitime që ato ofrojnë.


Kështu, gazeta e parë do të vazhdojë të zgjidhni çdo spital, dhe pas lindjes së një fëmijë - dhe madje edhe klinika të fëmijëve. Nëse të dyja këtyre pyetjeve, nëse e dëshiruar, mund të zgjidhë me ndihmën e burimeve financiare, mungesa e hartës këmbimit kompensuar, nuk ka sukses. Por këtë herë me të vërtetë e rëndësishme. Pa kartat e këmbimit në dorë të gjitha gratë pa bisedat e panevojshme përcaktohet vetëm spital vëzhgimor degë. Pra, mjekët duhet të veprojnë në përputhje me ligjin. Ndërsa në këtë bllok janë pacientët të cilët nuk e kanë kaluar një inspektim të plotë dhe gratë me sëmundje ngjitëse, mund të zëvendësojnë nën sulm veten dhe fëmijën.


Për t'u regjistruar, qytetarët e mjaftueshme për të paraqitur një pasaportë dhe një politikë të sigurimit shëndetësor të detyrueshëm gjatë shtatzënisë. Në cilin politika qyteti u lëshuar dhe ku shkruhen aktualisht nga një grua nuk ka rëndësi. Regjistrimi në njërën gjithashtu nuk është më e nevojshme. Nëse politika nuk është, nëna shtatzënë mund të mbështeten vetëm në ndihma emergjente.

Në klinikën e femrave është traditë: çdo faqe të siguruara nga një mjek. Por ju keni të drejtë ligjore për të zgjedhur dhe të tjera obstetër-gjinekolog i cili punon në këtë zyrë. Dhe në qoftë se ai nuk e pëlqen atë, atëherë ju duhet të ofrojnë një alternativë. Nëse jeni të trajtohet në klinikën e grave, kjo ka kuptim për të marrë deri në rekord atje dhe në të njëjtën specialist. Pra, për kryerjen e shtatzënisë dhe parashikuar komplikimet e mundshme të mjekëve të mirë do të ndihmojë në formën dorëzuar herët analizat dhe të dhënat terapi të përshkruara. Nëse ju ende të vendosë për ndryshimin e institucionit, duhet të ju jap një deklaratë të hollësishme. Përfitimet e paralindjes - ofrimi falas i listës ligjor i spitalit të ofrimit të shërbimeve (duke përfshirë dizajn lejen e lindjes), certifikatat xhenerike dhe kartat e këmbimit. Disavantazhet - rradhë të gjata për mjekët dhe ndonjëherë jo shumë të vëmendshëm për pacientët.


Për të filluar, të gjetur nëse institucionet shitje kartat e këmbimit dhënien e lejes. E di: licencë për ofrimin e kujdesit obstetrik nuk mund të garantojë disponueshmërinë e shërbimit. Kontrollo dhe zgjidhja e nevojshme për lëshimin e pushimit mjekësor për pushim dizajn të lehonisë. Nëse këto kompetenca në qendër nuk ka nevojë për të marrë deri në rekord edhe në klinikën antenatale. Pro paguar mjekësi: zakonisht e mirë e pajisjeve, nuk ka rradhë, vëmendje të vizitorëve. Minus të gjitha qendrat tregtare: certifikatë lindjeje që ata lëshojnë.