Analiza mbi toxoplasmosis


Toxoplasmosis - është një fjalë që tingëllon rrezikshme dhe, mbi të gjitha, gratë shtatzëna frikshme. Ajo quhet parazitët Toxoplasma mund të depërtojnë membranën placentar dhe të ketë një ndikim negativ në fëmijën e fetusit. Megjithatë, analiza e toxoplasmosis në njerëz, zakonisht rrallë zbulon infeksion. Kjo grua është absolutisht i shëndetshëm, edhe përkundër faktit se shtëpia është e infektuar cat. Megjithatë, në qoftë se keni frikë se manar juaj mund të bëhet një burim i Toxoplasma për ju, ju gjithmonë mund të bëni një test të gjakut për toxoplasmosis.Një metodë e deshifrim dhe analiza për toxoplasmosis


Thelbi i kësaj analize është të identifikojë numrin e parazitëve në gjak. Shumë shpesh analiza të bëjë sëmundjen toxoplasmozë gjatë shtatzënisë për të parandaluar sëmundjet kongjenitale tek fëmijët. Në mënyrë që të dini numrin e Toxoplasma të njerëzve, gjaku marrë nga një venë. Gratë shtatzëna janë një gjak nga një venë mbi këtë temë, toxoplasmosis, HIV-in dhe shëndetin e të tjera të rrezikshme.
Analiza e toxoplasmosis kryer Invitro. Kjo do të thotë se numri i Toxoplasma përcaktuar për një sasi të caktuar të gjakut. Studimi mund të identifikojë një nga tre opsionet:


  • lt; 6.5 IU / ml besohet variant otrytsatelnыm, edhe pse shifra mund të tilla bыt stadii mbi sëmundjen primare.

  • 65-80 IU / ml - një rezultat yyazytsirnyy që sugjeron dyshimin e toxoplasmosis.

  • 80 IU / ml ose më shumë - një rezultat pozitiv, duke treguar prezencën e sëmundjes.


  • Në qoftë se rezultatet e testimit për toxoplasmosis diskutueshme, ajo përsëri, por jo më parë se dy javë. Vlerat më pak se 65 IU / mL, duke rezultuar në analizën për toxoplasmosis pranuar si normë. Megjithatë, në qoftë se dyshimet ende mbeten, gjaku mund të rimarrë 14 ditë.

    Nëse ju nuk doni të ndiheni dyshim marrë infeksionin nga një kafshë e infektuar për ju në gjak, dhe mos u shqetësoni edhe një herë, mund të testohen në baza të rregullta, për shembull, çdo 6 muaj. Kjo sëmundje mund të zbulohen edhe në një fazë të hershme të zhvillimit.
    Megjithatë, dukuri e shtatzënisë në qoftë se ju nuk jeni të sigurt se macja është i sëmurë, por ai shkon për një shëtitje në rrugë, ju më mirë të japë atë në fund të shtatzënisë për të afërmit apo miqtë të mos rrezikojë edhe një herë si çmimi i rrezikut është shumë e madhe.