AST-gjakut


Në mënyrë terapi destinacion në një numër të sëmundjeve mjeku së bashku me të plotë numërimin gjak kimi gjakut caktojë në AST. Aspartate aminotransferase (AST ose AST) - një enzimë që promovon plotë metabolizmin amino acid. Analizat e gjakut për AST kryer për diagnostikimin e sëmundjeve që lidhen me funksionimin e dëmtuar të mëlçisë, veshkave, muskujve të zemrës, muskujve skeletik dhe organe të tjera.

AST-gjakut - standardeNë enzimë gjak-AST shfaqet në qoftë se organi shumë qelizat e shkatërruara. Nivele të larta të AST sinjalizon shfaqjen e proceseve patologjike.

Norma Përmbajtja AST në gjak varet nga gjinia e pacientit:

 • Gratë shifër është brenda 31 U / l;

 • shkalla normale për burrat - deri në 41 U / l.


 • AST në gjak rritet


  Teprica ACT tregues 2-5 herë është konsideruar e moderuar në 6-10 herë - një rritje mesatare prej më shumë tepricë të konsiderueshme - kjo rritje të lartë.
  Edhe pa bërë analiza në simptome të caktuara sugjeron se AST mbi normale. Shenjat e treguesve të tepërta ACT janë:

 • nervozizmi;

 • pagjumësi;

 • dobësi;

 • kruhet;

 • Mungesa e oreksit dhe humbje peshe;

 • Njollë e feces dhe urinës errët;

 • Fenomeni i fryrë;

 • njollë e lëkurës (pamja e verdhë);

 • të përzier;

 • ethe.


 • Niveli më i zakonshëm i AST në gjak numërimin u rrit në rastin e infarkt miokardi. Kështu, qeliza të mëdha nekrotik në miokardit, aq më i madh niveli i enzimë në plazma. AST edhe rritjen e vërejtur në sëmundje të tilla:

 • hepatit;

 • Kanceri i mëlçisë;

 • sëmundje reumatike të zemrës;

 • angina;

 • dështim të zemrës;

 • pancreatitis.


 • Niveli i AST në gjak dhe në rritje lëndimet e muskujve skeletik, goditje ngrohjes, djegiet, alkoolit dhe dehje drogës, mangësi të vitaminës B6. Një rritje e lehtë mund të zbulohet kur merr medikamente të caktuara, duke përfshirë antibiotikët, kontraceptive, qetësuesve (echinacea, sanëz, etj), lodhje fizike.
  Reduktimi ACT
  Për të sjellë përsëri në parametrat normale nevojshme për të kryer një trajtim sistematik të sëmundjes themelore. Në rënie të drejtuar edhe masat e mëposhtme:


 • Përfshirja në një dietë e frutave të freskëta, perime dhe ushqime të tjera që përmbajnë fibra dhe vitaminë C.

 • Pajtueshmëria regjimit të pijshëm, është e dobishme për të pirë bimor çaj jeshil përmban carangth qumësht, rrënjë rodhe dhe luleradhiqe.

 • Miratimi i një dush kontrast.

 • A ushtrime të frymëmarrjes.