Përcaktimi i bilirubin në urinë


Përcaktimi i bilirubin në urinë prodhuar duke përdorur tregues të zbulimit kimike, e cila prodhon një përgjigje sasiore për zbulimin e bilirubin në urinë.
Bilirubin shqyrtim
Bilirubina është prodhuar nga mëlçisë me hemoglobinë e qelizave të kuqe të gjakut. Kjo është një komponent i biliare, një lëng që është lëshuar në zorrët, ndihmon tretjen e ushqimit. Prania e bilirubin në urinë është gjithmonë normal. Në njerëzve më të shëndetshëm bilirubin në urinë nuk është gjetur. Kur konjuguar bilirubin është ngritur dhe është gjetur në strip provë. Në disa sëmundje të mëlçisë, të tilla si pengimi i kanalet biliare apo hepatiti, bilirubin kalon përsëri në gjak dhe excreted në urinë. Prania e bilirubin në urinë është një tregues i hershëm i sëmundjeve të mëlçisë dhe mund të ndodhë në simptomat klinike, të tilla si zhvillimi i verdhëz.Rëndësishmja, bilirubin nuk mund të jetë prodhimi direkt veshkat, sepse ajo kufizohet me albumin dhe pazgjidhshëm në ujë. Në bilirubin mëlçisë kombinon me acid glucuronic dhe bashkëveprim me hlyukuronyltransferazom formon një te tretshem ne uje bilirubin (diglucuronide). Në funksionimit normal trupit, bilirubin kalon direkt nga tëmthit në traktin gastrointestinal. Bakteret e zorrëve të reduktuar bilirubin për urobilinogen. Përafërsisht gjysma e urobilinogen excreted në feces; shumica e gjysmës tjetër qarkullon përmes mëlçisë. Një sasi e vogël e urobilinogen anashkalon mëlçinë dhe excreted në urinë.


Bilirubin shfrytëzimin Testimi
1. Metoda e analizave për të përcaktuar bilirubin totale në një mostër të testit urine, që përmban hapat e mëposhtëm:
A) vendosjen alykvotы mostër test urina dhe një standard për testimin analyzer automatike.
B) vendosjen llambë, mostrat e zgjedhura në tabaka, e cila pas përzierjen me lakmusi lëngshme (R1) për "safir", me parametra të caktuara, parashikon përcaktimin e 1-600 sekonda.

Testi për përcaktimin e bilirubin në reagent kimike urinës bazuar në formimin e komponimeve azobylyrubyna reagimi i bilirubin në mjedis acid të dyazotyrovanыm prill 2 dyhloranylynom. Ngjyra e këtij kompleksi të bëhet hije të ndryshme të kafe në rozë e çelët-vjollcë.

Si pigmentet e tjera në urinë mund të ndikojnë në testet vendosmëri, ky test është e vështirë për të interpretuar se të tjerët. Ngjyrat që ndikojnë pozitive ose negative mund të shkaktohen nga prania e bilirubin rrjedh nga pigmentet biliare. Çdo urina që tregon ngjyra me porosi për testimin bilirubin, duhet të testohet më tej. Edhe një ndryshim të vogël në ngjyrë duhet të konsiderohet e domosdoshme, pasi bilirubin nuk është i pranishëm në urinë e një personi të shëndetshëm.

Rezultatet False pozitive dhe negative të urinës për praninë e bilirubin

Rezultatet False pozitive mund të ndodhë kur pacientët janë në doza të mëdha të chlorpromazine, dhe mund të ndodhë në praninë e metaboliteve (Phenazopyridine). Kur këto komponime janë të pranishëm, urina bëhet e kuqe. Metabolitëve (Lodine) ® (эtodolak) mund të shkaktojë rezultate të rrejshme pozitive apo atipike.
Rezultatet e rrejshme negative mund të tregojnë mostër bilirubin është ndenjur. Bilirubina është shkatërruar nga drita. Sulfate Indoksyl (Indikan) mund të mbajë të verdhë në përgjigje të portokalli-i kuq, të cilat mund të ndikojnë në interpretimin e një reagim pozitiv apo negativ.


Konfirmon testimi urinën për praninë e bilirubin
Testi Konfirmimi duke përdorur një metodë alternative, për shembull, Ictotest ® reagents tabletë mund të ekzekutohet kur rezultatet pozitive shihet në analizën, me vija të kuqe. Ose kur ka njollë parregullt rezulton bilirubin-rrjedh pigmente biliare në urinë maskë reagimin bilirubin. Në analizimin Ictotest përdorur të njëjtin reagim si shirita dyazotyrovanyya lakmusi, por nuk duhet të japë një rezultat të rreme pozitive me urinë me ngjyrë.


Rëndësia klinike e urinës bilirubin
Dëmtimi pengesën mëlçisë ose biliare kanal në lejimin bilirubin hyjnë në qarkullimin e gjakut dhe në fund të fundit shfaqen në urinë. Pacientët me verdhëz klinike për shkak të hepatitit apo kesh kanë bylyrubynuryyu. Nëse verdhëza për shkak të shkatërrimit të qelizave të kuqe të gjakut, një rritje prej bilirubin pakonjuguara se veshkat nuk mund ta nxjerrin.

Shkaqet e përbashkëta të rritet në bilirubin dhe urobilinogen
Bilirubin ngritur (bilirubinuria)

- Sëmundjeve dhe hepatoqelizore ose sëmundje cholestatic postpechenochnoy (intrahepatic dhe extrahepatic), duke përfshirë toksicitetit të drogës dhe shkaqet pankreatik e verdhëzës obstruktive.
- Defekte të trashëgueshme në sekretim - për shembull, sindromi Dubin-Johnson, sindromi Rotor.
Ngriti bilirubin indirekte (pa Bilirubinuria)
- Sindromi Gilbert
- Hemoliza
- Pereduyazyka hepatitit
- Hepatiti kronik lehta
- Sindromi Kryhlera-Najjar
- Urobilinogen urinar. Zakonisht lëshuar në sasi të vogla në urinë

- Shumë të ndjeshme, por provë nonspecific për të përcaktuar dëmtim të mëlçisë dhe të infeksionit të rëndë hemolitik sëmundje
- Rritja e hepatitit fillestar, dëmtim qelizave të mëlçisë dëme toksike butë dhe të butë, madje edhe pa rritje bilirubin serum

False pozitive negative dhe të rreme për testim
Psevdonehatyvnyy:
Mostrat Niasvizh urinës nëse vjen në temperaturën e dhomës.
Ndikimi i rrezatimit UV: Rrezatimi UV konverton bilirubin në biliverdyn, duke rezultuar në reagime negative të rreme.

Pacienti merr rifampicin.
Acid Askorbik: një përqendrim të lartë të vitaminës "C" e pengon reagimin.
Pozitive të rreme:
Pacienti merr phenothiazines.