Histologji - Analiza


Histologji - një analizë e një mostër të marrë nga indet e trupit, e cila është baza kryesore për diagnozën. Në mjekësinë moderne, metoda është një nga më të besueshme. Shpesh, ajo është e një rëndësie të madhe në diagnostikimin dhe përcaktimin e tipit të terapisë.

Çfarë bën analiza Histologji?Mostrat e indeve studim i kryer në mënyrë që të:

 • identifikimin e inflamacionit të sistemit tretës;

 • të përcaktojë shkaqet e infertilitetit;

 • diagnostifikimi e kushteve onkologjik;

 • përcaktimin gjendjen e mitrës dhe të tjerët. Trupat e grave;

 • terapi korrigjimi në sëmundjet e organeve të brendshme (mëlçisë, veshkave, etj).


 • Si Analiza Histologji?


  Për të marrë material për analiza (mostër e indeve), llojet e mëposhtme të biopsies:

 • yhlovaya - pëlhurë gardh organizatë duke përdorur gjilpëra të veçanta;

 • Incisional - një mostër e indeve është hequr gjatë operacionit;

 • ekstsyziyna - pëlhurë gardh prodhuar pas heqjes së tumorit ose organi prekur.


 • E procedurës për marrjen e Histologji indeve
  Në kryerjen e Histologji parakusht është respektimin rigoroz të procedurave algorithm dhe një nivel të lartë të vëmendjes, përgjegjësia profesionale. Pas një rezultat të rremë testit do të drejtojë mjeku zgjedhjen e trajtimeve të gabuara.

  Sekuenca e Histologji është:

 • A mostra biopsi për kërkime.

 • Një mostër e indeve është vendosur në farmalinë, etanol ose të lëngshme Buena.

 • Për materiale forcim ishte përgatitur derdhur parafine.

 • Pritini pllaka shumë të hollë e indeve dhe ua vënë mbi një rrëshqitje qelqi.

 • Parafine është hequr, një ngjyrë të veçantë pikturuar materiale.

 • Kryejë ekzaminimet mikroskopike.


 • Për pacientin dhe të afërmit e tij ndonjëherë pyetje shumë e rëndësishme: sa është në analizën Histologji? Në përgjithësi, në qoftë se ekzaminimi mikroskopik është kryer në të njëjtin spital ku gardh është bërë e indeve për analizë, rezultati është gati në një javë. Është e qartë, në qoftë se materiali për studim duhet të marrë në një institucion tjetër, le të vetëm në një lokalitet, koha e kaluar në rritjen e analizave. Në disa raste, kur çështja e operacionit duhet të zgjidhet në afat të shkurtër, aktivizohet metodë të shpejtë. Materiali që rezulton është ngrirë dhe rezultati është gati në 2-3 orë.

  Analiza Shpjegimi Histologji kryer mjek-cytologist, i cili përcakton natyrën e sëmundjes. Kështu, kur analizohet nishan në Histologji, specialist me përvojë të saktë të përcaktuar nëse formimin e beninje dhe malinje.