Gjak të plotë të njerëzve


Numërimin total të gjakut përfshin përcaktues hemoglobinës në gjak, përcaktimin e eritrociteve tregues ngjyra dhe leukociteve numërimin, dhe shkalla e sedimentimit eritrociteve është regjistruar dhe është duke numëruar leykohrammы. Të gjitha këto parametra janë shfaqur në një formë të studimit. Le të flasim në artikullin mbi gjakun e përgjithshme të njerëzve.
Për një analizë të përgjithshme të gjakut të marra nga gishtin në mëngjes në një stomak bosh, siç pasi të hahet disa tregues, të tilla si qelizat e bardha të gjakut, mund të ndryshojë. Pas procedurës duhet të bëni leshi pambuku për të mbajtur vendin e injektimit dhe ndërprerjen e plotë të gjakderdhjes. Foshnjat e gjakut u emërua për herë të parë në moshën 1 muaji. Nga 2 muaj e marrjes së mostrave të gjakut ata nuk bëhen për të kompletuar formulën, por për të hemoglobinës, leukociteve dhe ESR (norma sedimentation eritrociteve).Hemoglobinë është matur në gram për litër të gjakut. Vlerat normale për meshkuj të rritur është në mes të 135-160 g / L për gratë - 120-140 g / l. Çfarë është hemoglobinë, dhe çfarë është rëndësia e saj? Në të vërtetë, hemoglobinë - protein në kombinim me hekur. Ajo është pjesë e qelizave të kuqe të gjakut. Funksioni kryesor - transportin e oksigjenit dhe dioksidit të karbonit në mes të mushkërive dhe qelizat e organeve të tjera. Përveç kësaj, hemoglobinë në gjendje të lidhin të indeve sasi të vogël të dioksidit të karbonit (C02) dhe shkarkon atë nga qeliza. Është e qartë se mungesa e hemoglobinës gjithë trupit ndihet anoksi, dhe metabolizmi është e shqetësuar.


Disavantazhi i hemoglobinës një person konsiderohet të jetë çdo vlerë nën 135 njësi për burrat dhe 120 - për gratë. Ky fenomen në mjekësi quhet anemi. Ajo mund të tregojnë një mungesë të të ushqyerit, gjakderdhje të brendshme ose sëmundje të gjakut në të cilën qelizat e kuqe të gjakut janë shkatërruar. Shkaku i anemisë mund të jetë një mungesë e hekurit, vitaminë B12 apo acidit folik. Hemoglobinë të ulët të zbuluar gjatë transfuzionit të gjakut (Donacion), gjakderdhje e rëndë menstrual dhe gjatë shtatzënisë.


Përveç kësaj, çdo njeriu i dytë që vuajnë nga sëmundje të ndryshme të traktit gastrointestinal dhe organe të tjera të brendshme - hipo - dhe gastrit antacid (me reduktuar ose zero aciditetit), funksion të dëmtuar të mëlçisë dhe kanalet biliare dhe t E., në të cilat prodhimin reduktuar të lëngjeve të zorrëve.. Kjo nga ana tjetër çon në ndarjen e ushqimit të pamjaftueshëm, dhe kështu trupi nuk ka marrë ushqyesve të nevojshme, minerale dhe vitamina. Për të reduktuar aneminë rezultuar gjëndër tiroide e njeriut, veshkave, gjak, dehje kronike në alkoolizmi, narkomania, tuberkulozi, kanceri, dhe diabetit, hernia, esophageal dhe më shumë. Vlera e hemoglobinës lart 160 njësi për burrat dhe 140 gra është parë edhe si një tregues i shumë sëmundjeve: rritje patologjike në qelizat e kuqe të gjakut (të cilat nganjëherë ndodh kur defektet e zemrës), pengimin e zorrëve, kardiak dhe dështimit pulmonar. Nëse zbulohet në të njëjtën kohë me hemoglobinë dhe sheqer të lartë të gjakut, ajo mund të jetë dëshmi e diabetit.