Dysbiosis vagina - trajtim, simptomat, shkaqet, analiza


Vaginale dysbiosis - një shkelje sasior i mjedisit normale vaginale microflora. Ekziston specifike vagina patogjen dysbiosis. Procesi patologjik i formimit tërësisht nga burimet e brendshme dhe microflora vaginale shkaktuara nga rishpërndarjen sasior të mikroorganizmave në përbërjen e tij. Roli më i madh në formësimin dysbiosis vaginë luajnë një mikroorganizmave dhe shoqatat e baktereve të ndryshme individuale.
Mjedisi vaginale është mbrojtëse për shkak të qëndrueshmëri të rolit të saj kryesor përbërjen dhe aciditetit në këtë proces është dhënë lactobacilli. Në zemër të ndryshim microecology vaginës është një shkelje e raportit të lactobacilli dhe mikroorganizmave tjerë.


Manifestimet klinike të dysbiosis vaginës në më të vogël ose mungon. Simptoma të rënda të ndodhë kundër uljes së imunitetit lokale dhe bashkimin inflamacion të mesëm.
Dysbiosis vagina mund të shfaqen dhe zhduken pa ndërhyrjen mjekësore si çdo ndryshim fiziologjike në trup. Episode të pavarura rëndësinë e dysbiosis vaginale duhet dhe meritojnë vëmendje vetëm kur përforcuar praninë dhe ankesat aktive në pacientët.
Dysbiosis vagina mund të ndodhë në të përfaqësuesve të të gjitha grupmoshave dhe kjo ndodh në pubertet (pubertetit) në gratë menopausal, është e varur mbi gjendjen e sistemeve hormonal dhe imunitar.

Shenjat e dysbiosis vaginale në gratë shtatzëna - nuk është e pazakontë. Që nga ndërprerja e microflora vaginale në pacientët shtatzëna mund të çojë në pasoja të padëshirueshme, vaginë dysbiosis në gratë shtatzëna nënshtrohen korrigjim mjekësore.
Dysbiosis mund të jetë prezent në vaginë si një proces të pavarur patologjike, të jetë një shkak ose një pasojë e një sëmundje. Saktë e konsiderojnë atë si një kusht apo simptomë.

Shkaqet e dysbiosis vaginës


Normale vaginale microflora 98% përbëhet bakteret kryesisht Acid laktik (lactobacilli, shkopinj Dederlyayna). Së bashku me lactobacilli në vaginë janë COCCI anaerobe, epidermik Staphylococcus, Corynebacterium, kërpudhave dhe të tjerët. Në një numër shumë të vogël të pranishëm patogjene oportune - Mycoplasma, ureaplasma, gardnerellas dhe kërpudha. Prania e baktereve në mjedisin vaginale nuk tregojnë praninë e sëmundjes, patologji mund të them nëse numri i mikroorganizmave "i keq" më e lartë se normale. Për të shmangur këtë, microflora e vaginës duhet të jetë përbërjen e përhershme sasiore dhe aciditetit (pH). Lactobacilli jo vetëm sasiore frenojnë riprodhimin e mikrobeve padëshiruar, ato të mbajtur pH e qëndrueshmërinë e përmbajtjes vaginale, pjesëmarrëse në sintezën e acidit laktik. Në gratë normale të shëndetshme pH vaginale është 38-45 dhe përbërjen e microflora dominohet nga lactobacilli. Qëndrueshmëria e mjedisit vaginale është mbajtur sistemin imunitar dhe hormonal. Ekziston një lidhje midis shumës së estrogjenit në trup dhe microflora normale vaginale - me mangësi estrogjenit ul sasinë e baktereve acid laktik. Për këtë arsye, gratë në simptomat e menopauzës dysbiosis vagina.

Dysbiosis vagina nuk është shkaktuar nga ndonjë një mikroorganizëm. Roli kryesor në zhvillimin e saj i takon shoqatës së baktereve që konkuruese zhvendosin nga lactobacilli vaginale.
Shkaku i vetëm i dysbiosis vaginës është një reduktim të ndjeshëm të numrit të lactobacilli në përbërjen e florës saj. Si rezultat i ndryshimeve të pH (ngrihet mbi 45 vjeç), uyazyka favorshme për kultivimin e mikrobeve të pranishme në vaginë në pakicë, duke përfshirë florës oportune. Zhvillimet e mëtejshme të varet nga shumë faktorë dhe mund të ndodhë në dy skenarë - trupi mund të kompensojë për këtë gjendje, dhe dysbiosis fenomen do veten, apo procesi do të fillojë të progresit deri në zhdukjen e plotë të florës "të mirë" në vaginë. Dysbiosis theksuar lactobacilli vaginal në përbërjen e tij mund të jetë flora mungon.

Episodi i fundit i dysbiosis mund të jenë të paqarta dhe të varet nga shumë faktorë: mosha e pacientit, gjendjen e imunitetit hormonal dhe lokale, Gjinekologjike shoqërues dhe patologji extragenital. Një rol të rëndësishëm në zhvillimin e dysbiosis vaginës luajnë stresin, sëmundjet infektive. Shpeshta douching dhe swabs vaginale përdorimi i gabuar i microflora normal eliminohet me mjete mekanike dhe mund të shkaktojë fillimin e dysbiosis. Më shumë se 54% e grave me dysbiosis vaginale, është dysbiosis zorrëve. Shpesh dysbiosis vaginë zhvillohet në pacientët që marrin antibiotikët apo drogë antifungal. Shenjat e kësaj gjendje të pranishëm në gjysmën e femrave me spirale intrauterine.

Dysbiosis vagina nuk është inflamacion. Inflamacion në vaginë mund të shfaqen vetëm si një komplikacion.

Simptomet e dysbiosis vaginale


Kur dysbiosis vagina ka simptoma specifike. Kërkoni grua mjekësor të detyruar shkarkimin e saj të pazakontë nga trakti gjenital, i cili është i vetmi simptomë. Nëse zgjedhja u shfaq kohët e fundit, ata janë të rralla, të bardhë apo ka filluar të thinjet. Sa më gjatë ndarjes, në mënyrë që ata të bëhen të trashë dhe të marrë një ngjyrë të verdhë. Numri i zgjedhje mund të ndryshojnë dhe varet nga gruaja individuale të vlerësimit.

Nganjëherë pacientët mund të tregojë erë jonormale shkarkimit, ngjan erën e peshkut.
Vagina rënda dysbiosis nganjëherë shoqërohet me një ndjenjë të shqetësimit, kruarje dhe djegie.
Jetëgjatë dysbiosis mund të formojë bazën për zhvillimin e inflamacionit në vaginë dhe mitrës. Në këtë rast karakteri i shkarkimit do të varet nga ajo që organizmat e shkaktoi këtë inflamacion.
Ekziston dysbiosis Klasifikimi. Me kusht mund të dallojë të mprehtë të ngadaltë (asimptomatike) dhe kronike dysbiosis.

Simptomat më të ndritshme të rënda të dysbiosis vaginale, aq më shpejt ajo shkon në klinikë antenatal. Procesi asimptomatike mund të vazhdojë për një kohë të gjatë, dhe në kronike. Dysbiosis periudha kronike të ndryshme të acarimit dhe faljen. Si pjesë e microflora vaginale e lactobacilli janë gradualisht zhduken, dhe filloi të zhvillohet microflora patogjene. Padëshiruar nga bakteret rritëse mund të merrni në mitër dhe shtojca.
Vështirësitë në diagnozën dysbiosis vaginë për shkak të një gamë të gjerë të mikroorganizmave që formojnë microflora normale. Vetë nocioni i rregullave ndryshon në varësi të shumë faktorëve. Për shembull, "normale" microflora gra të reja ndryshon nga ai në gratë premenopausal, prandaj, shkeljet e tyre do të jenë të ndryshme.

Diagnoza dysbiosis vagina fillon për të studiuar ankesat dhe ekzaminim gjinekologjik. Mukozën e vaginës me dysbiosis nuk ka shenja të inflamacionit, sekrecionet vaginale të bollshme, me uniformë, mund të ketë një të pakëndshme "të dyshimtë" erë.
Matja e përmbajtjes së pH vaginale ka vlerë të rëndësishme diagnostike. Për këtë qëllim, duke përdorur testin e veçantë strips me një ndarje shkallë. Kur dysbiosis pH vaginale në rangun e 50-75.
Së bashku me pH - metry si analizë për dysbiosis vagina rekomanduar amynovыy testin: lengjet vaginale përzier me alkali. Në rast të një reagim pozitiv duket veçantë erë "si peshk".

Metoda laboratorike për diagnozën e dysbiosis vaginale përfshijnë mikroskopi vaginale shpifjeve dhe kërkimore bakteriologjike përmbajtjes vaginë me shenja të infeksionit (rrallë kryer).
Analiza e vaginës dysbiosis si i tillë nuk ekziston. Në çdo studim janë shenja të tërthortë të sëmundjes, tërësia e cila tregon praninë e saj. Në mikroskopi vlerësuar përbërjen cilësore dhe sasiore të microflora të vaginës. Shenjat tipike të dysbiosis shpifje vaginale është prania e qelizave epiteliale desquamated mbuluara me Gram-negative shufra të vogla, qelizat e tilla janë quajtur "kyç".

Prandaj, diagnoza e dysbiosis vaginale bazuar në katër (ose tri) karakteristika:- shkarkimit të rënda vaginale (ndonjëherë me një erë të veçantë);
- shtimin e pH;
- amynovыy testin pozitiv;
- disponueshmëria e qelizave kryesore.
Shumëllojshmëria e shkaqeve të dysbiosis vaginës, prania e formave asimptomatike dhe rastet e vetë tregojnë se çrregullimet dysbiotic mund të ndodhë në çdo grua, por një mjek trajtohet vetëm ata trupi i të cilit ai nuk mund të përballen me çrregullime të lindur. Studimi i kujdesshëm dhe eliminimi kohë i sëmundjeve sfond dhe patologji shoqëruese gjenital është çelësi për të proceseve të suksesshme trajtim dysbiotic në vaginë.

Vagina dysbiosis gjatë shtatzënisë


Po ndryshon gjatë shtatzënisë të plotësuar listën e shkaqeve të dysbiosis vaginës. Ekspozimi reduktuar estrogjenit në sfondin e rritjes së rolit dominues të progestogjenet çon në më shumë mukusit dhe rritjen pH. Kanë filluar të shumohen florën pafavorshëm, e cila zhvendos lactobacilli. Në proceset ekuivalente dysbiosis vaginale zhvillon në gratë shtatzëna nuk është për të gjithë.
Në qoftë se një grua shtatzënë është e ndryshime karakteristike laboratorike, dhe asnjë ankesë mund të vendoset vëzhgimin dinamike pa trajtim. Shpesh mykroэkosystema vaginë duke përdorur vetëm hormonet eliminuar dysbiosis.

Shtatzënia nuk shkakton dysbiosis vaginë, por ajo mund të krijojë favorshme uyazyka pamjen e saj.
Nëse numri i florës negative është shumë i lartë, ai mund të migrojnë lart nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës për shkak të membranave fetale, duke u bërë një shkak i infeksionit intrauterine. Pavarësisht nga komplikimet e vogla yyazytsirnist vaginë tilla dysbiosis në gratë shtatzëna nuk duhet të injorojë.

Trajtimi i dysbiosis vaginale


Fazat kryesore të trajtimit vaginale dysbiosis është për të eliminuar organizmave patogjene ose patogjene duke përdorur terapi antibiotik dhe rivendosjen e microbiota vaginale.

Programi trajtimi për çdo pacient është dhënë natyrën e ankesave, të dhënat e anketës dhe diagnostifikim laboratorike. Është e rëndësishme të marrin në konsideratë praninë e proceseve sfond dhe patologji extragenital.
Gjatë terapisë pacienti duhet të ndjekë disa kushte: të shmangur alkoolit, vëzhguar qetë seksual, nuk marrin ilaçe pa lidhje.
Terapia me antibiotikë përfshin agjentët lokale dhe medikamente sistematike (pilula). Lokale vagina terapi dysbiosis është metodë e zgjedhjes në shumicën e rasteve dhe ka një numër të avantazheve: aftësinë e administrimit të drejtpërdrejtë ndaj sëmundjeve qelizore, efektet anësore fewest, lehtësinë e përdorimit.

Paralelisht me agjentë antibacterial emëruar nga aplikimi aktuale e acidit laktik (në formën e ujitjes apo në qirinj), për të rivendosur aciditetin e mjedisit vaginale dhe të ndaluar rritjen e baktereve.
Terapi simptomatike është përdorur në varësi të situatës klinike. Mund të përdoret nga painkillers lokale, agjentë anti-alergjike, immunocorrectors.
Ndonjëherë sfond i terapisë antibiotike në vaginë mund të aktivizohet microflora fungale. Për parandalimin e candidiasis emëruar fondeve antymykotycheskye.

Objektivi i fazës së dytë të trajtimit të dysbiosis vaginale është që të krijojë kushte për rritjen sasiore e microflora normale dhe për të rivendosur imunitetin lokal. Për këtë qëllim me sukses të përballuar eubiotics dhe përgatitjet e probiotics që kanë një lloj lactobacterin dhe bifidobakteryn.
Terapi shtatzënë lokal është metodë dominante. Për trajtimin lokal të dysbiosis vaginale shpesh përdoren qirinj, ointments, krem ​​dhe gels. Droga e zgjedhjes janë qirinj Heksykon, krem ​​vaginale apo qirinj clindamycin, Metronydazolhel.

Antibiotikët sistemik janë përdorur më shpesh.
Përdorimi shtatzënë lejueshme e trajtimit lokal, dhe në gjysmën e dytë të shtatzënisë mund të përdoret për indikacionet e drogës me gojë. Për të shmangur efektet negative të drogës në fetus, doza e përshkruar droga reduktuar.
Kursi i trajtimit të dysbiosis vaginale është zakonisht më pak se 10 ditë. Të vlerësuar efektivitetin e terapisë në vend dy herë - pas trajtimit dhe një muaj.
Rifillimi dysbiosis vagina nuk varet nga efektivitetin e terapisë në akute. Për një të plotë ndryshimeve largimi dysbiotic në disa raste të nevojshme terapi e kombinuar e shkaqeve dhe proceseve sfond të sëmundjes.