Vlera e eosinophils dhe monociteve në gjak


Një test i gjakut është metodë mjaft informativ diagnostik për përcaktimin gjendjen e njeriut dhe organet e saj, e gjithë kjo është reflektuar në aspektin e numërimin e gjakut.
Sipas analizës së gjakut të marra dinamikës së trajtimit apo zhvillimit të inflamacionit në këtë periudhë kohore, përfshin treguesit e mëposhtëm është limfocitet, monocitet, neutrofile, thikë dhe segmentuar neutrofile, bazofilet dhe Eozinofilet, dhe kjo vetëm WBC dhe përfshin qelizat e bardha të gjakut, qelizat e kuqe të gjakut dhe hemoglobinë.
Sipas analizës së gjakut të marra dinamikës së trajtimit apo zhvillimit të inflamacionit në këtë periudhë kohore, përfshin treguesit e mëposhtëm është limfocitet, monocitet, neutrofile, thikë dhe segmentuar neutrofile, bazofilet dhe Eozinofilet, dhe kjo vetëm WBC dhe përfshin qelizat e bardha të gjakut, qelizat e kuqe të gjakut dhe hemoglobinë.


Përveç kësaj, leximet e testimit të gjakut me ESR, norma sedimentation eritrociteve, për të përcaktuar se cilat proceset inflamatore në trup, është konsideruar gjithashtu indeksin ngjyra dhe hematokriti. Indeksi Ngjyra lejon për të përcaktuar mbushje e gjakut dhe hekurit është veçanërisht e rëndësishme një tregues për gratë shtatzëna, të cilat mund të tregojnë aneminë në gratë shtatzëna.

Hematokriti tregon raportin e vëllimit të qelizave të kuqe të gjakut të vëllimit të përgjithshëm të plazmës.
Është e nevojshme për të bërë nga rëndësinë e eosinophils dhe monociteve në gjak në gjakun e njeriut ata janë duke luajtur, kështu që të kuptojnë se çfarë është Eozinofilet dhe monocitet.

Para së gjithash, duhet të theksohet se leukocite, apo qelizat e bardha të gjakut gjenden në gjakun e njeriut dhe të kryejë funksionet mbrojtëse dhe ata të përcaktuar se sistemin imunitar të një personi.
Qelizat e bardha të gjakut janë në gjendje të njohin ndonjë komponente të huaj, nëse bakteret, viruset, ose vetëm shell e asaj që ndodh kur vaksinat administruara, ata njohin dhe vrasin ata.

Qelizat e bardha të gjakut mund të vrasin qelizat e kancerit dhe, në qoftë se ajo zbulon si tani është shpikur një vaksinë kundër kancerit të qafës së mitrës në këtë rast, qelizave të bardha të gjakut dhe e di se kur duket, të shkatërruar që mbron gratë nga kanceri i qafës së mitrës.

Qelizat e bardha të gjakut janë 5 lloje, bazofilet, Eozinofilet, limfocitet, monocitet dhe neutrofile, dhe numërimin e numrit të leukociteve në gjak në një formulë të veçantë të leukociteve.
Ne kemi përmendur tashmë sistemin e njeriut imunitar, dhe kështu niveli i qelizave të bardha të gjakut në gjak, i cili tregon gjendjen e sistemit të tij imunitar, organi që mbrojtja është në këtë moment, dhe kjo shifër është shumë e rëndësishme dhe mjekët veçanërisht i interesuar në të, ose pacienti në klinikë ose spital.
Ne për këtë arsye mund të konkludojmë se vlera e leukociteve, dhe në këtë rast, Eozinofilet dhe monocitet në gjak, është një nga treguesit kryesorë të shëndetit.


Qelizat e bardha të gjakut janë të ndarë në dy klasa, në varësi të disponueshmërisë së granula specifike në citoplazmë dhe në rastin kur leukociteve monocitet nuk e përmbajnë këtë kokrrizë, ata mund të telefononi ahranulotsity. Qelizat të cilat kanë granula specifike, i quajtur granulocitet, dhe ata gjithashtu të ndarë në 3 lloje, ajo Eozinofilet, bazofilet dhe neutrofileve, dhe kryesisht ata janë prodhuar në palcën e kuqe të kockave, pasi ata kanë segmentuar berthamat dhe drithëra të veçantë në citoplazmë.
Qelizat normale të gjakut të bardhë në një person i shëndoshë është në një milimetër kub 3800 në 10,000 qeliza të bardha të gjakut, por mesatarja duhet të jetë rreth 5800 dhe raporti i llojeve të ndryshme të qelizave që janë pjesë e leukociteve mund të ndryshojnë në varësi të gjendjes shëndetësore.

Kur numri i bardhë qelizave të gjakut rritet, e quajti një lekotsytozom shtetëror dhe është i lidhur me një përmbajtje rritje të neutrofile në përgjigje të disa lloj infeksioni bakterial.

Kur njerëzit filluan të zhvillojnë pneumoni, numri i qelizave të bardha të gjakut rritet shumë herë, nganjëherë deri në 29.000 në një milimetër kub.
Kjo rritje e leukociteve është vetëm në kancer, si dhe gjakderdhje, djegie, dhe trombozë arterie koronare.
Vlera e eosinophils dhe monociteve në gjak është e madhe dhe e lidhur me treguesit e proceseve të ndryshme inflamatore.

Që nga dyndjet parazitare, dhe astma, si dhe reaksion alergjik eozinofilik ndodh leukocytosis dhe Limfocitoza jetë në leuçemia lymphocytic, dhe mononucleosis infektive, fruthit dhe plumbi.

Eozinofilet kryesisht kanë funksione antiparasitic, dhe ata mund të vrasin bilharzia, infestations rra, larvat dhe parazitet që hyjnë në gjak nga zorrë, duke marrë përmes mukozës së saj. Çdo dëmtim të parazitit, Eozinofilet fshehtë një proteinë që ofron veprime anti-parazitare.

Ndryshimi i eosinophils në gjakun e njeriut varet nga hormonet dhe neurotransmitters, të tilla si rritja e hormoneve veshkave fillon të bjerë numrin e eosinophils.
Zakonisht Eozinofilet formuar në trurin ndenjur dhe janë të përfshirë në reaksionet imunologjike, si dhe reaksione alergjike.
Monocitet edhe piqen në palcën e eshtrave të kuq, por ato vijnë nga rrjedha e gjakut periferik përmes kanalit 103 orë, dhe pastaj migrojnë në indet dhe indet është tashmë në deferyntsyrovka e tyre të mëtejshëm në makrofagëve dhe ata të fillojnë për të kryer funksionet e monocitit-makrofagët.

Rëndësia kryesore është thithjen nga fagocitozës, thithjen e qelizave të huaja, dhe për shkak të pronës së tillë, monocitet sukses absorbuar dhe qelizat, bakteret dhe mbetjet e qelizave të shkatërruara vdekur.

Eozinofilet dhe monocitet në gjak përmban jo më shumë se 6-7% të numrit të përgjithshëm të qelizave të bardha të gjakut, dhe norma e fëmijëve, për shembull, është 3-6%, por kjo vlerë ndryshon në varësi të numrit të përgjithshëm të leukociteve.
Kështu, prania e eosinophils dhe monocitet në gjak tregon vetitë mbrojtëse të trupit të njeriut.