Ndryshimet në leukimi gjakut


Leukemia është një formë e kancerit që zakonisht fillojnë për të zhvilluar në palcën e eshtrave, dhe nga ajo janë qelizat e gjakut, kryesisht në pjesën e butë e brendshme e eshtrave.
Leukimi ose siç është quajtur "leucemia" është grumbullimi i tepruar i leukociteve gjakut, djaloshare të bardha të gjakut dhe në dominimin e tyre sasiore e qelizave të kuqe të gjakut, gjaku fillon të marrë të bardhë.
Prandaj, duke ndryshuar gjak në leukimi, tregojnë qartë dominimin e qelizave të bardha të gjakut, të kuqe sipër. Kjo është për shkak se në formimin normal të qelizave të kuqe të gjakut në palcën e kockave duhet të formohet dhe jashtë në gjak, qelizat e kuqe të gjakut, por sëmundja e qelizave të bardha të gjakut atë si mbrojtës të organizmit nga bakteret, viruset dhe të tjera inflamacione.Në sëmundje shumë të rënda, qelizat e bardha të gjakut mund të jetë dëmtuar dhe ata vdesin ende nuk është pjekur, kështu që aftësia e tyre për të luftuar sëmundjen është reduktuar në masë të madhe, por megjithatë rritet numri i tyre dhe kështu ata fillojnë të humbasin aftësinë për të vdesin.
Këto qeliza të bardha të gjakut të grumbulluar të vdekur dhe shumë të pengojnë aftësinë e trupit për të prodhuar qelizat e kuqe të gjakut që bartin oksigjen të indeve dhe organeve, dhe ata janë përgjegjës për trombocitet ose qelizat e bardha të koagulimit dhe normale të gjakut.

Prandaj, në mungesë të ndërhyrjes në procesin e qelizave të kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut të fillojnë për të mbushur palcën e eshtrave, pastaj u përhap nga gjak në nyjet limfatike, kurrizore dhe të hyjë në tru, mëlçi, shpretkë dhe indet dhe organet e tjera.

Gradualisht leukociteve krejtësisht të zëvendësojë qelizat e shëndetshme, dhe kjo çon në gjakderdhje dhe anemi, dhe në këtë mënyrë, qelizat abnormale të fillojë të zbatohet në organet e brendshme dhe nyjet limfatike, të cilat mund të shkaktojnë zhvillimin e tumoreve dhe kjo tregon një ndryshim në leukimi gjakut.

Çdo gjakut në leukimi, nuk mund të them se çfarë e shkakton zhvillimin e sëmundjes, por zakonisht në leukimi rrezikut janë njerëz që shumë duhanpirësve vuajnë nga sindromin Down dhe çrregullime të tjera gjenetike. Ka njerëz të sëmurë të cilët ishin nënshtruar procedurës së kimioterapia në trajtimin e kancerit, si dhe ata të cilët nënshtruar ekspozimit fuqishme rrezatimi apo vazhdimisht në kontakt me benzinë ​​ose kimikate të tjera.

Megjithatë, në shumicën e rasteve, njerëzit e sëmurë të cilët nuk bien nën ndonjë prej këtyre faktorëve, dhe ata që ishin në fushën e orizit, jo të sëmurë.
Faza e parë e leukemisë ndodhin kryesisht asymptomatic, dhe simptomat që mund të ndahen në lokale dhe hematologjisë, dhe të përgjithshme, fizike.

Leukimi përgjithësi sëmundje shprehur si lodhje, dobësi, mund të prishin gjumë ose anasjelltas njeri gjithmonë dëshiron të fle.
Përveç kësaj, simptomat e zakonshme të leukimi karakterizohet nga ethe të vazhdueshme, ka një ndryshim në analizën e leukimi, dhe në këtë mënyrë tregon se reduktuar përqendrimin e trombocitet. Gjithashtu zhvillon anemi dhe leykotsytozы, me rritjen e normës së sedimentation eritrociteve, por mund të reduktohet, përveç kësaj, është rritur në mënyrë të konsiderueshme lymouzlы dhe acaruar tashmë ekzistuese sëmundje kronike të tilla si herpes, diabeti, bronkit dhe të tjerët.

Ishin plotësisht sëmundje mund të vendosen duke ndryshuar gjak në leukimi dhe ekzaminimit të plotë të pacientit, edhe pse i gjakut në leukimi, jep një informacion mjaft të plotë mbi qelizat e gjakut.

Metoda kryesore e diagnostikimit është biopsia e palcës kockore.
Për të përcaktuar më mirë leukimi mund të jetë gjoks X-ray, për shkak të faktit se personi ka vështirësi në frymëmarrje, dhimbje gjoksi, kollë, e cila është vija të dukshme të gjakut, si dhe në njerëz kollë të përhershëm të vazhdueshëm.

Prodhimi dhe tomography llogaritur e bark, gjoks dhe në kokë dhe në këtë mënyrë mund të zbulojë metastases gjithashtu kryejnë rezonancë magnetike e trurit dhe mesit birë të bëjë që do të zbuluar qelizat e kancerit në lëngun cerebrospinal.

Ndryshimet në leukimi gjakut tregon praninë e Thrombocytopenia 20 10 90 ose edhe më e ulët, veçanërisht leukimi akute, nivelin e trombociteve zakonisht shumë më e lartë se normale, duke treguar se një zhvillim mjaft të fortë e leukemisë.
Gjithashtu, gjak në leukimi tregon Eozinofilet dhe bazofilet rritur, por në uljen e numrit të neutrofile. Kjo mund të tregojë krizën në pushtet, dhe analiza e qelizave të energjisë nuk mund të marrë atyre një formë të gjakut rritjes, por, megjithatë, është e rëndësishme për terapi për shkak të formave akute të rrezatimit kryer imunologjike dhe reagimi cytochemical dhe ato ofrojnë një mundësi për të ngritur fenotipit qelizat.

Për shembull, kur puna është kryer për të përcaktuar lipidet, glycogen apo enzimat jospecifik esterase, peroxidase dhe phosphatase alkaline.
Zakonisht reagime cytochemical, sidomos forma leukopenia akute dhënë përgjigje pozitive ndaj terminali negativ në dezoksynukleotydaltransferazu dhe myeloperoksydazu.

Në analizën biokimike të serumit fillon të rritet ndjeshëm Y - hemoglobinës, bilirubin, ure, urinës, por zvogëlon përmbajtjen e fibrinogjenit, albuminës dhe glukozë, dhe ashpërsia dhe natyra e ndryshimeve përcaktohet nga ndryshimet e ndryshme biokimike në veshkat, mëlçinë dhe organe të tjera.

Ndryshimet në leukimi gjakut tregon se numri i leukociteve mund të shkojnë ,1-109 litra dhe për një shumë të lartë për 250-300 109 / l dhe varësisht nga forma e rrezatimit, ajo mund të jetë leukemic, dhe subleykemycheskaya leykopenicheskim.