Prania e proteinave në urinalysis


Albuminuria ose paraqitja e proteinave në urinë nuk mund gjithmonë të flasin për shkeljen e veshkave, sepse proteina në urinalysis, të dalluar një albuminuria të vërtetë dhe të rreme.
Vërtetë, ka një albuminuria renal, dhe kjo mund të jetë funksion patologjik dhe fiziologjik.
Duhet të theksohet se përveç proteinave normale që përbëhet nga serohlobulyna dhe seroalbumyna në urinë mund të përmbajnë acid ose proteina trupin acetik siç është quajtur, trupi Bence-Jones.
Prania e proteinave në urinalysis në albuminuria "të rreme", nuk është veçanërisht e varur në eliminimin e saj nga veshkat, ajo mund të jetë e traktit urinar më përmes purulent ose fytit proceset që janë në fshikëz, uretër dhe legen veshkave. Gjithashtu mund të merrni proteina në urinë gjatë sekrecionet vaginale, së bashku me proteina menstrual gjakut në këto raste është shumë e vogël, jo më shumë se një për qind.


Kur prania e proteinave shfaqet pas një vakt që përmban produkte të tilla si vezë të papërpunuara, qumështit të papërpunuar, shfaqja e një proteine ​​të tillë përfshijnë albuminuria fizike dhe nuk është i lidhur me sëmundje të.

Ndoshta proteina në urinë, në përgjithësi, kur zhvillimin albuminuria vjen dhe kjo ndodh pas marrjes së banja të ftohta pas një stërvitje të fortë dhe kur ata zgjati një kohë të gjatë, sidomos në rast, i shoqëruar nga emocionet dhe ndjenjat e forta.

Ka një albuminuria funksional, në këtë rast në proteine ​​urinë mund të shoqëruara me sëmundjen e veshkave, por varet nga çrregullime të caktuara funksionale në trup. Në këtë rast, mund të zhvillohet albuminuria ciklike ose ndryshe quhet albuminuria ortostatik ose congestive kur trupi është i ekspozuar ndaj sëmundjeve nervore. Duke albuminuria funksionale mund t'i atribuohet në dështim të zemrës dhe stagnimit në urinë.

Të rinjtë mund të zhvillojnë ose albuminuria ortostatik, dhe kjo ndodh në fëmijëri dhe adoleshencë dhe ndodh në fëmijët që vuajnë nga dhimbje koke, të lodhur shpejt, duke i zbehtë dhe i brishtë dhe i dobët fizikisht.

Prania e proteinave në urinë mund të shfaqen gjatë shtatzënisë dhe arrin vlera të rëndësishme, nganjëherë më shumë se 13% dhe ky lloj i albuminuria mund të jetë në gjysmën e dytë të shtatzënisë dhe zhduket pas lindjes.
Në këtë lloj të shtatzënisë nuk duhet të ngatërrohet me albuminuria që ndodh në tremujorin e parë të toksicitetit.
Prania e proteinave në urinë mund të jenë alergji, acidosis, dietë kripur pa, me djersitje e harlisur, laktacionit në nënat, me sferën seksuale ethe. Shpesh ky lloj i zhvillimit albuminuria në pacientët me epilepsi dhe sëmundje të tjera nervore dhe mendore, si dhe leukimi, chlorosis, anemi byrmerovskoy dhe disa çrregullime të gjakut.


Prania e proteinave në urinalysis vërejtur në veshkat ndryshme patologjive, glomerulonefriti akut si albuminuria mund të jetë pothuajse konstante dhe ka raste të një rritje të mprehtë kur procesi është inflamacion dhe shërim ndodh, në këtë rast, proteina fillon të zvogëlohet dhe mund të zhduken në të gjitha.
Me proteina kronike nefrit në urinë përmbante një sasi të vogël, dhe madje edhe mund të zhduket kur procesi shkon në një proces të mesme, veshkat rrudhur, ndonjëherë me një proteine ​​të tillë sëmundjes mund të mungojnë, edhe pse sëmundja mund të kërcënojnë vdekjen e pacientit.

Ndryshe nga nefrit, numrin nephrosis në praninë e proteinave në urinë përgjithësisht rritur, veçanërisht në sulemovom dhe frëngjyzak, lodh grave shtatzëna dhe lypoydnom nefrit.

Është e njohur se proteinat në trup luajnë një rol qendror në formimin e strukturave të ndryshme të qelizave dhe të gjithë procesin e aktivitetit qelizor dhe për këtë arsye, përmes urinalysis, madje edhe prania e një sasi të vogël të proteinave shkakton sëmundje të veshkave dhe veçanërisht zhvillimin e lodh.

Në albuminuria nephrosis vërejtur shpesh në disa muaj, megjithatë, sëmundja nuk është aq e rrezikshme si në nefrit. Kur kryesisht albuminuria është më i vogël dhe luhatet me kalimin e kohës dhe mund të jetë më intensive apo ulur ndjeshëm.
Një lloj të veçantë të proteinave urinar është i ashtuquajturi proteina uthull-trup, e cila është një kombinim i proteinave dhe acidit hondroyitynsirchanoyi. Shfaqja e proteinave të tilla sugjeron plagë renale epiteliale, dhe duket në urinë me proteina normale, por ndonjëherë ndodh veç e veç. Kjo proteinë shfaqet në albumynuryyah urinës që janë në qarkullimin e gjakut shanset në veshkat, si dhe stagnimit të përgjithshëm në veshka.


Nuk është një tjetër lloj i proteinave, e cila shfaqet në urinë dhe kjo quhet trupi proteina Bence-Jones, dhe duket në urinë në osteosarkoma, эndotelyomah dhe leukimi limfatik, por më shpesh sëmundje-Rustytskoho Calera.
Ne e dimë se albumozy janë produktet kryesore të avari proteina dhe madje edhe shembje kur vlim urinës dhe në të njëjtën kohë të japë byuretovuyu reagim. Këto proteina të shfaqet në shkatërrim të rëndësishëm qelizor që ndodhin në trup, të tilla si tuberkulozi, pielonefrit, paranephritis, empyema dhe abscesit ose gangrenë në mushkëri.


Përveç kësaj, prania e proteinave mund të jetë në proceset neoplastike, ulçerë stomakut, të malabsorption fortë në traktin gastrointestinal.
Albumoz mund të zbulohet kur sperma merr në urinë.
Kështu, ne mund të konkludojmë se urinalysis për proteina, mund të japin rritje të identifikimit të proceseve të ndryshme inflamatore në trup dhe është e lidhur kryesisht me sëmundje të veshkave.