Shkalla e Hormoni femrave Si dhe kur duhet të testohet


Hormoni - një nga ato hormoneve të cilat varet kryesisht në shëndetin e grave. Është e nevojshme për zhvillimin dhe formimin e qumështit të gjirit, ndërsa pleqsh. Hormoni rregullon metabolizmin me ujë kripë dhe sekretimit të hormonit tjetër - progesterone. Pjesa më e madhe e Hormoni është prodhuar në lob të tejshkuar e gjëndrra e hipofizës, një pjesë të vogël në endometrium.


Kur keni nevojë për t'u testuar në Hormoni?


Ka disa arsye më të shpeshta për dhënien Hormoni gjakut në:Galactorrhea - ndarja e qumështit jashtë periudhës së laktacionit.


Prolactinoma vërejtur (tumor e përparme e hipofizës). Pastaj kalojnë analiza për të monitoruar zhvillimin e saj.
Simptomet e prolactinoma (dhimbje koke, vizion të paqartë).
Dhimbje në gji.
Dyshimi i mungesës së funksionit të hipofizës.
Steriliteti.
Çrregullimet menstrual.

Hormoni: norma për gratë

Ky tregues është i matur në dy njësi kryesore:mkME / ml (njësi mikro ndërkombëtare për mililitër)
ng / ml (nanograms per mililiter)Translate nga një njësi në tjetrën është e mundur, duke përdorur raportin:

1 ng / ml = 2128 mkME / ml
Ju mund të gjeni në internet një raport i ndryshëm prej 1 ng / ml = 303 mkME / ml Ndoshta kjo është e vërtetë edhe për laboratorët caktuara.
Shkalla e Hormoni në gratë varet nga ajo ditë e ciklit të testohen:Faza folikulare 45-33 ng / ml = 97-709 mkME / ml
Faza ovulyatornaya 63-49 ng / ml = 135-1053 mkME / ml
Faza Luteale 49-40 ng / ml = 105-859 mkME / mlGjatë shtatzënisë, niveli i hormoneve ndryshon në mënyrë të konsiderueshme. Dhe në qoftë se në tremujorin e parë të vlerës normale krahasuar me lart, pastaj 8-9 javë fillon rritjen e saj.

Kufizimi i normale në 2 rritet tremujore deri në 3500 mkME / ml dhe 3 Tremujorin në 6800 mkME / ml
Kur Hormoni marrë?
Shpesh nuk ka kuptim të veçantë, e cila është për të marrë analizën e ciklit ditor, për shkak se rezultatet janë interpretuar duke marrë parasysh fazën e ciklit. Akoma Hormoni në gjak normalisht kalojë në faza e parë e ciklit.
Si për të dhuruar analizë Hormoni?
Gjakut për analizë, si merren zakonisht në mëngjes dhe në një stomak bosh. Por ka disa karakteristika të trajnimit:24 orë më parë analiza për të përjashtuar lovemaking;

24 orë më parë analiza për të përjashtuar sauna;
3 orë përjashtojnë pirjen e duhanit;
eliminimin e stresit fizik dhe emocional para marrjes së mostrave të gjakut (nëse vonë, kjo nuk ka kuptim për të nxitojnë turr dhe të drejtuar, për shkak se rezultati është i pasigurt);
48 orë për të ndaluar duke marrë steroid (kjo pikë është në përputhje me mjekun tuaj);
për të përjashtuar efekte fizike në gji (p.sh., masazh), sepse ajo stimulon prodhimin e Hormoni.Interpretimi i rezultateve
Niveli më i zakonshëm hormon është refuzuar në një mënyrë të mëdha. Në shtatzëni, të dhënit gji ose Hormoni lartë nivelet janë normë. Në raste të tjera, ai flet për disa parregullsi në trup.

Detaje mbi këtë çështje ju mund të mësoni nga neni "shkaqet dhe pasojat e niveleve të larta të Hormoni". Menjëherë unë dua të theksohet se për të lënë mjekun problemin pambikëqyrur në çdo rast e pamundur.