Shkaqet e erozionit qafës së mitrës Çfarë teste duhet të marrë gjatë erozionit qafës së mitrës
Shkaqet e erozionit qafës së mitrës ka qenë prej kohësh një shqetësim për të gjithë gjysmës femërore të njerëzimit.

Në gjinekologu vjetor shqyrtimit domosdoshmërisht kontrollon ose ka mukusit në qafën e mitrës ulcers vogla në mëngjes. Njolla të vogla të kuqe në mukozën blednorozovoy sfond - ky është erozioni.

Në fund të sqaruar shkaqet e erozionit qafës së mitrës është ende debat shkencor. Por më të prirur të mendojnë se roli kryesor në këtë çështje ka luajtur sëmundjet inflamatore të gjenital mitrës lëndimit Mukoza shkaktuar nga lindjes, abortit, dhe seksi i përafërt, candidiasis dhe infeksioneve të transmetueshme seksualisht.


Erozioni i qafës së mitrës nuk gjeni sëmundje precancerous. Megjithatë, mjekët besojnë se gratë me rrezik kanceri i erozionit është ende në rritje dhe ata kanë nevojë për trajtim të detyrueshëm.

Shpesh, erozioni i vërtetë i mitrës, ndodhin pa simptoma diagnoza gjinekologun gjatë inspektimit. Nganjëherë gratë duke pasur ankesat e gjakderdhjes vaginale, dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale. Disa gra të reja duket se konsiderohet pseudo normale.
Metodat e trajtimit të erozionit qafës së mitrës:

Zakonisht Erozioni luftë duke shkatërruar fushat e indeve që ka pësuar erozion. Kjo është bërë duke përdorur diathermocoagulation metodë, që djegurit duke përdorur rrymën elektrike, ka një lazer të lartë të efikasitetit, cryodestruction që është i ngrirjes me nitrogjen të lëngët, koagulimit kimike duke përdorur një përzierje të acideve të ndryshme apo kirurgji radiowave.

Si trajtim mjekësor të aplikuara në vend anti-inflammatories. Nëse shkaku është erozioni i sëmundjeve ngjitëse seksuale, është një kusht i domosdoshëm për heqjen e tyre.


Përdorimi të popullarizuara të koagulimit kimike, të cilat kontribuojnë në erozionin e vyshkur e qelizave të dëmtuara dhe zëvendësimin e atyre qelizave të shëndetshme, të tilla si solkovahyn, dhe gjithashtu ka antibacterial, astringent dhe pronat pryzhyhayuschymy vagotilom, e cila përshpejton procesin e njëjtë për të rivendosur Mukoza dëmtuar.
Çfarë teste duhet të marrë gjatë erozioni i qafës së mitrës?
Për të përcaktuar shkakun e gjinekologu qafës së mitrës erozionit zakonisht zgjidhte emërimin Analiza e mëposhtme:

- një shtupë nga mukozën e vaginës dhe mitrës për të përcaktuar pastërtinë e vaginës,


- PCR për të zbuluar sëmundje ngjitëse seksuale - Trichomoniasis, gonorre, klamidia, mycoplasmosis, etj

Me zbulimin e erozionit qafës së mitrës diagnozë të kancerit të përjashtuar Citologjia e përcaktuar dhe biopsi e mitrës, e cila është prerje e një zonë të vogël të qafës së mitrës me studimin e mëtejshëm nën një mikroskop.