Gjaku i Avancuar


Në diagnozën e sëmundjeve të ndryshme të një rëndësie të madhe për gjak të vendosur. Në këtë procedurë që ju dërgoni në qoftë se simptomat për përcaktimin e diagnozë të saktë nuk është e mjaftueshme. Mos kini frikë, gjaku është mënyra më e lehtë për të përcaktuar saktësisht se çfarë kusht trupin tuaj. Numërimin total të gjakut zgjerohet ose ngjeshur, do të jetë gati brenda disa orëve pas marrjes së mostrave. Si për të kuptuar të dhënat dhe kanë nevojë për këtë pacient? Le të diskutuar.

Çfarë është një akuzë zgjeruar gjakut?Analiza klinik i gjakut - kjo është analiza e përgjithshme e detajuar e gjakut. Me këtë, mjeku do të jetë në gjendje për të gjetur tri fusha kryesore:

 • hemoglobinë;

 • numri i qelizave të kuqe dhe të bardha të gjakut (eritrocitet dhe leukociteve) dhe përqindja e tyre;

 • formula rruazë e bardhë, norma sedimentation eritrociteve (ESR).


 • Përveç kësaj, rezultatet e testeve të gjakut të shfaqet:

 • trombocitet;

 • Niveli i koagulimit të gjakut, dmth shpejtësia e rënies së saj;

 • hematokriti;

 • ngjyra tregues i gjakut.


 • Pas analizimit të të dhënave, eksperti do të bëjë përfundimin e saj. Por në qoftë se ju të kapërcyer ankthi dhe duan të personalisht bëni të sigurtë që nuk ka gabime në diagnozën, ne do të ju them se do të thotë të treguesve themelore.

  Gjaku i Avancuar - transkripti


  Hemogram ilustron plotësisht përbërjen sasiore dhe cilësore e gjakut tuaj. Sepse ai përdor terma latine në formë të shkurtuar, të mjaftueshme për të dini nëse identifikimi të tjera për të kuptuar se çfarë dua të them.
  Një nga treguesit kryesorë - HGB. Ky nivel i hemoglobinës, proteina hekuri të varur që është përgjegjës për mbushje të oksigjenit. Për meshkujt kjo është përmbajtja normale prej 145 g% hemoglobinës në gjak, dhe për gratë - 130 g%.

  Çfarë analizë më e detajuar tregon gjak?


  Këtu është një listë e shenjave dhe transkript i tyre:

 • WBC - numri i qelizave të bardha të gjakut;

 • RBC - numri i qelizave të kuqe të gjakut;

 • HCT - hematokriti;

 • MCV - vëllimi mesatar i qelizave të kuqe të gjakut;

 • MCH - Sasia mesatare e hemoglobinës dhe përqendrimi i saj (MCHC);

 • RDW-CV - width shpërndarja e qelizave të kuqe të gjakut;

 • PLT - numërimin trombociteve;

 • PCT - trombokryt;

 • MPV - numri mesatar i trombocitet dhe gjerësinë e shpërndarjes së tyre nga vëllimi (PDW);

 • NEUT - granulocitet neutrophilic;

 • Limfatike, MONO, OE, Baso - limfocitet, monocitet, Eozinofilet dhe bazofilet, respektivisht.


 • Si për të bërë një analizë të detajuar të gjakut?


  Analiza Totali i detajuar i gjakut ju mund të merrni pa përgatitje nëse rasti ka të bëjë me serioze, dhe rrëke zgjidhje pa vonesë. Në këtë rast, më shumë gjasa, do të marrë gjak nga një mënyrë për laboratori ishte në gjendje për të punuar shpejt dhe për të shpëtuar materiale. Nëse ju keni mundësi për t'u përgatitur për analizën, përdorni këshillën e një doktori, ajo ndihmon të merrni të dhënat më objektive:


 • Në prag të fushatës në laborator ju duhet të eliminojnë plotësisht alkoolit dhe kafe. Për darkë, hani një pjatë të njohur për ju në një shumë të mjaftueshme për të mos ndihen të urisë, vidyazykavshys nga mëngjes të nesërmen. Por mos u mbështet në ushqime veçanërisht djegëse, të kripura dhe yndyrore. Nuk është e këshillueshme për të ngrënë fruta ekzotike, çokollatë dhe shumë ëmbëlsirat.

 • Në mëngjes, mos harroni se ju duhet të testohen në një stomak bosh. Jo për të ndjehen të dobët, ju mund të pini një filxhan çaj unsweetened brishtë dhe hani një croutons vogla të bukë e bardhë. Por është më mirë në qoftë se ju jeni në gjendje të bëjë pa të.


 • Analiza e planifikuar e detajuar e gjakut është si vijon: të gjakut kapilar nga gisht unazë marrë me një gjilpërë sterile (skaryfykatorov) dhe pipettes. Këto mjete janë të disponueshme dhe do të përdoren për ju në mënyrë individuale. Nëse keni nevojë për një kimi të gjakut - do të duhet të sakrifikojë një grimë e hulumtimit të gjakut venoz. Për analizë normale klinike zakonisht nuk është e nevojshme.